Maluje jak rasowy artysta :)
Wersja do druku
Z ostatniej wrzutki najbardziej dwójka mi się podoba. Ptaszor taki smutny jakby się zastanawiał, gdzie ten piękny śnieg i lód z poprzedniej wrzutki zniknęły :)
Pozdr
Fajne kadry miło popatrzeć jak inni widzą podobny temat. Każde zdjecie z piwerwszej wiślanej serii ma coś ciekawego. Mi najbardziej w oko wpadło 2, 3 i 4, czyli jak i Tobie.
Z drugiej serii3 i 5.
No cóż... może to jakieś zboczenie, ale kontynuuję serię "Raport o stanie Wisły". Jak już wspomniałam w wątku Farensbacha, zaczynam poważnie myśleć o jakimś zbiorczym wątku nas - nadwiślaków, abyśmy wrzucali te raporty i porównywali :D
Być może zanudzam ale i tak nic innego ostatnio nie fotografuję - dzień krótki, okazji mało... Poniżej wrzutka z tego samego miejsca co przedostatnio (te biało-niebieskie, m.in. co Mirek poprawiał). Cała wyspa się roztłukła o brzeg, pozostały grubaśne kry. Z trudem wyselekcjonowałam 5 zdjęć, bo jakoś lubię te lody zimą... :oops:
Osobiście najbardziej podoba mi się 3 - ta wielowarstwowość. I kanciastość 5.
Spodobały mi się 3 i 4 i 5. Pierwsze dwa jakoś mniej. Lody zimą podobno mniej na gardło szkodzą :)
Pozdr
Ja też lubię wracać do miejsc wcześniej fotografowanych i nie widzę w tym zboczenia:).
Z ostatniej serii podoba mi się 2. z kaczorem (to z kolei moje ptasie zboczenie) i 3. Lody zimą wskazane:grin:.
Z tym wątkiem pomysł przedni, może kiedyś coś wrzucę z naszej maleńkiej Wisły, dzisiaj ją odwiedziłem, lodu bardzo mało, wędkarzy sporo, od jednego brzegu do drugiego z 15 metrów:mrgreen:.
Pozdrawiam
Mi nieparzyste wpadły w oko czyli 1, 3 i 5.
z ostatniej 2 i może 5
3 wolalabym szerzej - ale wcześniejsza wrzuta bardziej bliska mi była :)
Jak dla mnie trojeczka oraz piatka :-)
Macie szczęście, dziś znów byłam nad Wisłą w celu zapodania raportu, a tu... nic. Płynie rzeka, dookoła szarobure pastwiska, niebo nijakie, światło bez jaj... nie będę więc zanudzać :D
Wrzucam zatem dwa obrazki z noworocznego joggingu na moim ukochanym moście. Ciut niewyraźne ale czegóż wymagać od pierwszego dnia w roku? :D
I wszystkim zacnym gościom tego wątku - fajnego roku życzę!
Ciutkę niewyraźne ale to zrozumiałe, robiłaś je w trakcie joggingu:wink: Też dziś byłem na Wisłą ale daleko od "mojego" mostu.
Co z wątkiem "Raport o stanie Wisły"? Zakładasz? W sobotę ogłosimy dzień z życia Wisły i każdy kto ma blisko do naszej królowej rzek pstryka i wrzuca foty. Konkurencja dla DITLa:mrgreen:
Adam, myślę, że tu nie ma co robić akcji, tylko pierwsza osoba mająca jakieś "raportowe" zdjęcia zakłada wątek "Raport o stanie Wisły" i będziemy wrzucać tam zdjęcia wiślane po prostu. Można by się cofnąć, i wrzucić conieco z grudnia ale... czy warto się cofać w Nowym Roku? Zacznijmy od stycznia. To będzie fajny wątek :D
Ok. Jeżeli pozwolisz rozpocznę, mam kilka dzisiejszych:)
Dzisiaj w planach była Wisła do TOPu
ale wyszedł Park Lotników
więc jeszcze się nie podłączę do wątku
ale w przyszłości zapewne coś tam skrobnę ...
z joggingowców pierwsze zdecydowanie - bardzo fajne :)
i musze Ci Aga powiedzieć że mnie tym zaraziłaś - tymi swoimi "mazajami" (i nie ma w tym określeniu niczego obraźliwego ;) wręcz przeciwnie)
coraz częściej łapię się, że chce robić coś w ten deseń.. czasami przed przypadek coś wyjdzie - ale tak czy inaczej cieszy :)
i Tobie również :)Cytat:
Zamieszczone przez bufetowa
co by wszystko grało tak jak należy :)
Cieszę się, że wątek wiślany powstał, chwała Adamowi za to :D
U mnie trochę posucha, wrzucam 3 ponuraki strzelone w różnych międzyczasach.
Może 4 pory roku... skoro już o międzyczasach mowa. To samo miejsce, te same kadry różne pory roku. Za każdym razem jakiś interesujący element dopasowany do pory roku, albo dopasowany odwrotnie.
PS.
Zawsze kiedy do Ciebie wpadam do wątku... wpadają mi do głowy ciekawe pomysły. Chyba jakąś dobrą aurę rozsiewasz, albo Twoje zdjęcia.
O łoł, ile tam u Was śniegu :shock:
jak dla mnie ostatnie z ostatniej wrzutki :)
i dobranoc bo czas spać
Bardzo mi się ostatnia wrzutka podoba :)
Pozostałe też !
Pozdrawiam serdecznie.
Będą.
To nie wiesz jak jest ?
...
- najpierw zima zaskoczyła (pokazują rozbite autka i połamane nogi)
- potem śniegu napadało (pokazują jak Warszawa płacze)
- potem mrozy wielkie (pokazują jak kozami mieszkania się dogrzewa)
- potem Wisła zamarzła (są lodołamacze i s wybuchy)
- potem Odra zamarzła (niemieckie lodołamacze pomagają)
- potem jest odwilż (pół Polski zalało, wały nie naprawione, Warszawa znowu płacze)
- potem jest wiosna (znowu trawy wypalają)
- potem jest suche lato i upały (Warszawa znowu płacze)
a potem jest abarot od nowa to samo
i chłopaków w czerwonych kubrakach(nie Brytyjska Kawalerię)
Reszta się śmieje
Obrońcy praw zwierząt protestują przeciw wykorzystaniu kóz
i powyrywane ręce i nogi(nie pokazane w TV)
Z brzegu dyktują tempo
Reszta się śmieje i zastanawia: po cholerę budowali chałupy na terenach retencyjnych
Jak zalegalizują trawkę to wypalą
Reszta się śmieje, górale i ślązaki bawią się nad morzem, kaszubi i inne pomorzany w górach, w Stolicy lato w mieście(!)
Dziękuję za przemiłe ożywianie mojego dość anemicznego ostatnio wątku. W celu nieobumarcia tegoż wrzucam kilka sobotnich pstryków, które są (mam nadzieję) rozgrzewką przed nadchodzącymi tłustymi dniami ;)
Dwa kolorowe geometrosy (w tym czerowono-szarym ciut uciekła ostrość - wiem... :|) i dwa niewyraźne szaraki.
Gaz rządzi !!! Ino w kwadrata bym go ciachnął:grin:
Jakoś mam ostatnio opory z nienaturalnym kadrowaniem. To szaro-różowe też miałam w prostokącie ino mnie ludzkość przekonała do amputacji...
Masz rację Adam.
Chcesz w ucho? "fiolet i żółć" czyli "gaz" jest zarąbisty, ale "lekkość śniegu" rządzi!!
I się nie kłóć. :-P
---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post był o 23:11 ----------
Nosz! W Cara Mikołaja, nie wolno tego przycinać, to mania kwadratury koła czy co??
Przestrzeń od krzynki do prawej musi być.
W pierwszym, może by popracować trochę nad śniegiem? :roll:
Załącznik 78848
W trzecim, brakuje mi trochę z lewej strony :roll:
no i z lekkiego zrobił się jakiś taki nieładny...
Moze jak brunet wiecorny to niech chociaz jasnosc niesie:mrgreen:Załącznik 78850Napromieniowany jakis:mrgreen:
Ales z tym B&W sie nakombinowalas:-P
Nie kombinowałam zbyt... chyba :roll: Twoja wersja niezła :D
Jak patrzę na lekkość śniegu to mi od razu wskakuje miłe spotkanie z Ajanem w Rabce i flaszka cośmy ją wtrąbili.
...
żółto - fiolety dla mnie :)
Hej, od kiedy to kwadrat to nienaturalny kadr? Przez lata dźwigałem ileś tam kilo kieva 6x6, jak potem się przesiadłem z powrotem na prostokąty to dopiero wszystko w wizjerze jakieś dziwne było :)
Z wrzutki to gaz w czapie wymiata (dla mnie w kwadracie czy w prostokącie to drugorzędne). Potem szaraki (ja bym śniegu nie ruszał), a na końcu czerwono-szare.
Pozdr
Miałam na myśli nienaturalne kadrowanie dla danego sprzętu. Kijev to Kijev ;) Zresztą bardzo lubię kwadrat i mam mnóstwo zdjęć w tym formacie. Po prostu na starość mi się tak robi, że coraz mniej chętnie ingeruję w cokolwiek.
Dzięki za zróżnicowane komentarze :D
Tak naprawdę, to naszym podstawowym sprzętem jest oko. I tutaj, jaki przetwornik pomiędzy nie wstawimy, to nigdy nie zbliżymy się do naturalnego kształtu czyli koła. Te kwadraty i prostokąty to przecież lata indoktrynacji obrazami w galeriach i niestety pewnie przede wszystkim telewizora...