na samym końcu ma małe mydełko, tak do około 280 mm jest OK, jeżeli chodzi o stabilizację to nie wiem o czym piszesz ? jak dla mnie działa bardzo dobrze
Wersja do druku
Dałem za 100-300 niecałe 1400zł , za tą kasę uważam jest bardzo dobry. To tak jak byś mówił , że system micro do niczego się nie nadaje, dopiero taki np. sony A7r to jest to :)
kilka z dzisiejszego spaceru ze 100-300
Załącznik 170778Załącznik 170779Załącznik 170777
O 100-300mm czytałem do tej pory same superlatywy, oglądane zdjęcia były przynajmniej dobre więc niezadowolonym pozostaje tylko fufu;)
Mam w dalszych planach jakieś tele do GX7. Nie używam zbyt często tych ogniskowych więc chodzi mi po głowie coś tańszego jak 45-200mm czy 45-150mm?? Zdjęcia to zwierzaki i architektura.
1400 pln fajna cena, szczególnie że w tej jakości końkurencja 300mm oferuje nową za nieco ponad 400 pln :)
Wiem marudzę :) Wybaczcie mi. ( fajne zdjęcia)
---------- Post dodany o 18:33 ---------- Poprzedni post był o 18:31 ----------
45-200 odradzam, po pierwszych chwilach zachwytu i radości przeszło mi. 45-150 nie znam.
Idąc tokiem rozumowania, obiektyw w cenie 2 tys pln powinien prezentować bdb poziom, a na pewno lepszy niż stare 70-300.( które jak dla mnie jest lepsze optycznie niż micro)
Niestety nie wiedzieć czemu Olympus i Panaś wg. mnie mocno obniżyli jakość w tych dwóch obiektywach.
To nie moja wina że Olympus przyzwyczaił mnie do lepszych szkieł od konkurencji w przyzwoitych cenach a tu taki zonk :)
Dopieszcza portreciarzy, macrowców a w tele każe mi kredyt hipoteczny na willę z basenem :)
To prawda , że na 300mm tyłka nie urywa , ale jest więcej niż dobrze.
No cóż , trzeba poczekać na pierwsze używki leica 100-400 ;)
Szamaniec, kup ZD 50-200 i MMF.