hmmm, może dziwny jestem jakiś ale 183 mi bardzo pasi, takie niefolderowe.
No i nie mogę się doczekać, też miałem 3 lata przerwy - oba kolana ale już mogę :)
Wersja do druku
hmmm, może dziwny jestem jakiś ale 183 mi bardzo pasi, takie niefolderowe.
No i nie mogę się doczekać, też miałem 3 lata przerwy - oba kolana ale już mogę :)
Peniek, nie może być krzywo, bo to góry ;) Mi w tej panoramie brakuje czegoś w środku. Starałem się zamknąć kadr słupem i budynkiem, ale niestety i tak najczęściej mój wzrok przejeżdza od lewej krawędzi do prawej.
Jest przejarane? Jak dla mnie zupełnie nie, wręcz ten śnieg z lewej mógłby być mniej szary, może to kwestia monitora.
Poszukam, ale chyba wiele więcej już nie mam. Nie bardzo było gdzie łazić niestety, wszędzie trasy, wyciągi i narciarze. No i przede wszystkim pojechałem tam na narty :) Mam jeszcze trochę fotek za analoga, ale niewywołanych.
Nie wiem, czy wena wróciła. Gdybym zrobił jakieś dobre zdjęcie na ulicy, na koncercie, to mógłbym sie zgodzić. A taka widokówka, jak 182? Nie wiem, chyba nie zaspokaja moich ambicji. Właściwie tylko pierwsza panorama jest chyba niezła, ale z drugiej strony mam wrażenie, że zrobienie takiego zdjęcia to trochę samograj. U mnie wyglądało to tak: przeszedłem się kawałek, stanąłem na krawędzi trasy, popatrzyłem, pomyślałem nad możliwymi kadrami ~5 minut (dzięki analogowi od jakiegoś czasu zawsze najpierw myślę, a dopiero potem robię zdjęcie, przestałem strzelać bez sensu), zmierzyłem światło i kilka razy nacisnąłem spust. Potem złożyłem to w panoramę na komputerze i odrobinę poprawiłem. Wyszło ok, ale nie czuję żadnego błysku w tej fotce, nie wydaje mi się też, bym zrobił coś specjalnego, by ona powstała. Nadal chyba nie jest tak, jak dawniej, ale wygląda na to, że wszystko idzie w dobrym kierunku, bo powoli chyba się odgrzebuję z marazmu.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowo :) ! Zapraszam ponownie! :)
a mnie się 183 podoba- w bw bym ją widział ( ale pobawić trza by się było mocniej niż kliknąć w greyscale ) - jest coś w niej
Ja nigdy nie klikam w greyscale, bo to daje słabe efekty :) Zawsze najpierw mieszam kanały monochromatycznie, a potem koryguje krzywą. Niestety, próbowałem i nie udało mi się uzyskać ładnego B&W z tej fotki. Pewnie kwestia światła.Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
Pzdr
No właśnie dla tego 183 :)Cytat:
Zamieszczone przez suchar
ostatnia panoramka super szkoda że budynek z lewej obciachany albo nie wycięty :]
pozdrawiam
184 bardzo fajne, jednak trochę za dużo tych gór w środku... Takie dwustronne zamknięcie kadru przy panoramie nie bardzo mi leży... Może lepiej by było z tabliczką nieco bliżej środka, za to bez budynku? Trudno powiedzieć, ale na pewno bardzo fajny widoczek :]
Dawno już nic nie wrzucałem. Odebrałem dziś wywołany slajd, Velvie 50 i jestem zachwycony kolorami. Zeskanowałem tylko trzy klatki, bo tylko tyle się nadaje. Dwa z Warszawy, jedno jeszcze ze Szwajcarii. Podobny kadr, tylko panoramę, już pokazywałem. Na zdjęciu z Velvii jest jednak więcej barw i odcieni. Nic przy tych zdjęciach nie robiłem, żadnej obróbki, tylko manekina lekko wyostrzyłem.
185. Metro - stacja Plac Wilsona
186. Manekin
187. Szwajcaria
Pzdr
Metro - superos. Aż się prosi, żeby przerobić na BW ;) .
Manekin słaby. Ot, manekin. Przydałby się ludzik np. odbyty w szybie.
Widoczek przyjemny, ale nie powala. Ale to nie moja działka i się nie znam.
Dzięki. Nie, tym razem żadne BW ;)
A ja tego manekina lubię. Była to zupełnie ostatnia klatka "E" i bardzo podoba mi się na niej barwy, światło i te odbicia. Szkoda tylko, że głowa nie jest odbita.
Widoczek to raczej dla porównania z poprzednim, ale z cyfraka ;)
Pzdr