Holeris, ciekawe ze załapał sie mały kruszynek, pasożyt jaj , one jakoś niesamowicie wyczuwają "świeże jaja" albo wręcz pilnują samic i momentu składania.Na 8577 chyba właśnie składa swoje jajo do pluskwiaczka
Wersja do druku
Holeris, ciekawe ze załapał sie mały kruszynek, pasożyt jaj , one jakoś niesamowicie wyczuwają "świeże jaja" albo wręcz pilnują samic i momentu składania.Na 8577 chyba właśnie składa swoje jajo do pluskwiaczka
Zmorsznik paskoczułki:
Załącznik 267539
Właśnie nie byłem pewien czy to pasożyt, czy tylko śluzu chciał się napić.
2 x lśniś. Dwa różne dni i osobniki.
8620. Stack z 5 klatek.
Załącznik 267547
8621. Pojedyncza klatka.
Załącznik 267546
Przy stacku dodatkowe plusy za akcję w kadrze:-) A i tło też ładniejsze.
Dwa kadry rusałki pawik - nie moglem się zdecydować który lepszy:
8622.
Załącznik 267559
8623.
Załącznik 267560
Pierwszy kadr lepszy kompozycyjnie. Sam motyl lepiej moim zdaniem wyszedł na drugim.
Ja też nie mogę się zdecydować :P Chrabąszcz majowy. Tylko jakiś taki bez czułek.
8624.
Załącznik 267580
8625.
Załącznik 267578
Dzięki za komentarz!
Co do ostatniego chrabąszcza - mógł stracić czułki albo podczas niezbyt udanego przeobrażenia albo później jakieś nieszczęście go spotkało. Co do samych zdjęć - w/g mnie kadrowo lepsze pierwsze, aczkolwiek zacieśniłbym kadr obcinając górę i 2x więcej lewej niż prawej tak, aby trawka wychodziła z prawego górnego rogu kadru. ZA kolei tło lepiej wyszło na drugim zdjęciu - nie ma tak głębokich cieni.
Młody bagnik:
Załącznik 267581
Błyszczek elegancik:
8627.
Załącznik 267595
Plusknia jagodziak - jeszcze w postaci larwalnej:
8628.
Załącznik 267597
Młody bagnik podoba mi się. Różne odcienie zieleni, domieszka żółtego i kompozycja, posadowienie modela na liściu, krocząco, ze spokojem i uwagą.
TJ
Dzięki za komentarz!
Złotka - niestety dokładniej gatunku nie potrafię określić:
8629.
Załącznik 267620