mnie ta soczystość razi...
niestety...
dodatkowo chmury mocno sztucznie IMO wyszły na 253 jakby odklejone od całości...
niemniej podobają się panoramy wszystkie trzy choć 248 ciut za soczysta.. ale jeszcze przyjemna dla oka mego
Wersja do druku
mnie ta soczystość razi...
niestety...
dodatkowo chmury mocno sztucznie IMO wyszły na 253 jakby odklejone od całości...
niemniej podobają się panoramy wszystkie trzy choć 248 ciut za soczysta.. ale jeszcze przyjemna dla oka mego
Droplet, Gulasz, bardzo dziękuję za odwiedziny i opinie :)
Soczystość jest w sam raz. Ja bym tylko minimalnie ocieplił WB i zdjął odrobinę zielonej tinty. Ale przyglądam zdjęcia na telefonie, więc może to kwestia mojego wyświetlacza.
Tak polaczylem te dwie sugestie o nasyceniu i ociepleniu.Popatrzylem ,i.....Jest lepiej,naprawde lepiej.
co do soczystości w mym odczuciu albo na ekranie mego laptopa chodziło mi głównie o ujęcia 253-255, ale może faktycznie starczą te magiczne sztuczki o których panowie się wypowiadali ;)
Podoba mi się ta "ostatnia" wrzutka.
Pozdrawiam.
Fajnie, że chce Wam się zajrzeć i choć kilka zdań napisać, dzięki :)
Jak to już kiedyś pisałem, przy takich zdjęciach lubię dać dużo koloru, cieszy me oczy. Ale tak przy okazji pobawię się z ciekawości ociepleniem, może dam się przekonać ;)
Mirek, o co chodzi z "Mosfilmem"?
Kadry świetne ale ta "oczojebność" kolorów..............no cóż! Tak wiem, tak miało być :-)
Symbolem Mosfilmu to była kobita i mężczyzna. Stali obok siebie. Każde trzymało coś w wyciągniętej rece. Jedno sierp drugie młot.To był taki dwuosobowy posąg :-)
Dokładnie to mnie zmyliło! :) Wiedziałem o jakie zdjęcie Mirkowi chodziło, znam symbol, a nie skojarzyłem. Ale faktycznie, był taki film z tsmtej strony, tytułu nie pamiętam, kończył się sceną w lesie, umierający chłopak patrzył pomiędzy brzozami na klucz odlatujących łabędzi :)
Careme, niestety, zeszłego lata wielu panoram w górach nie zrobiłem, żałuję. Mam nadzieję nadrobić to w tym roku.
Ta górska wrzutka jest taka trochę "folderowa" i w sumie... podoba mi się to. Raz na jakiś czas można. Jest inaczej, niż nasze forumowe uśrednione standardy ;)
Pisząc o "forumowych standardach" miałam na myśli wcześniejsze uwagi forumowiczów na temat nasycenia i kolorystyki. Żeby nie za mocno, nie za niebiesko, nie za kontrastowo. Napisałam, że te zdjecia są "folderowe" czyli lekko podkręcone, przybajerowane. Dlaczegóżby czasem nie? ;)
I żeby nie było - nie ma tu złośliwości ani podtekstów, ok? ;)
Bardzo ładne zdjęcia z Tatr. Bardzo podobają mi się 249, 252, 254.
Było kolorowo, teraz będzie kolorów mniej. Albo wcale.
257.
258.
I na koniec kadr pod tytułem "W trosce o przyszłość"
259.
258 bardzo mi się podoba.
Dla mnie 259, dobrze uchwycona "akcja".
Swego czasu, całkiem niedawno zresztą, przyszło mi wykonać serię zdjęć w potężnej hali drukarni Elanders.
Kilka kadrów poniżej.
260.
261.
262.
263.
264.
265.
266.
mega ciekawe - bardzo mi się podobają foty z takich miejscówek gdzie zapewne nigdy mi nie będzie dane być...
największą uwagę zwróciłam na 262 i 263 le ostatnie też najssss :)
Jak bym był w pracy :) Nawet nie przyszło mi do głowy żeby z drukarni zrobić plener foto :)
258 - świetne, drukarnia ciekawa, warto by może powalczyć jeszcze z tematem
Nie podzielam zachwytu nad sesją z drukarnią - całość czyli podejście do tematu, kadry, obróbka, walka z światłem zastanym - przeciętne. Przez różnorodne warunki oświetleniowe po pokazaniu zdjęć po sobie mam wrażenie niespójności. Może to dobrze wygląda na kolejnych stronach folderu czy różnych stronach internetowych gdzie wykorzystuje się jedną fotę z serii ale jako całość nie gra.
Szkoda, że nie podzielasz. Jak nie wiesz dlaczego szkoda to niebawem się dowiesz:-) To oczywiście żart ale jest w nim coś z prawdy:-)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Oczywiście, te pozytywne najbardziej cieszą, ale miło jest zobaczyć każdą opinię. ;)
Jan_S, tego materiału jest dużo więcej, jednak wybrałem tylko kilka, które uznałem za najciekawsze. A możliwe, że nadarzy się jeszcze okazja pobawić się tam :)
Tym razem z wieczornych spacerów po mieście...
267.
268.
269.
Piękna ostatnia wrzuta a w szczególności ostatnie zdjęcie.