Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Witam panowie!
W piątek odebrałem swój egzemplarz M10(oczywiście porównywałem kolorystykę i bezsprzecznie zwyciężył srebrny!) z KIT'em(IIR) oraz Panasonciem 20 1.7. Niedługo dojdzie jeszcze 45 1.8.
Przesiadka ze starego systemu Nikona (D80).
Nie miałem za bardzo w weekend czasu na zabawę.
W pudełku w sumie znalazły się wyłącznie najpotrzebniejsze rzeczy. brakuje pełnej instrukcji- jest tylko BASIC.
PL wersje pełnej trzeba dodrukować...
Po kilkugodzinnej zabawie jestem zachwycony możliwościami i jakością wykonania/zdjęć. Na razie nie zdążyłem podłączyć KIT'a ale ze stałką jest rewelacja.
Przeklikałem 90% opcji w menu...jest tego multum. Jeszcze kilka sesji zabaw żeby sprawnie panować nad aparatem i wiedzieć szczegółowo na co pozwala użytkownikowi...
Jakbyście mieli jakieś pytania czy prośby o fotki przy konkretnej konfiguracji- w ograniczonym czasie służę pomocą.
Cytat:
Zamieszczone przez
redrum1906
Witam panowie!
Jakbyście mieli jakieś pytania czy prośby o fotki przy konkretnej konfiguracji- w ograniczonym czasie służę pomocą.
Witaj na Forum!
Zacny sprzęt!
Ponowię pytanie jak poniżej:
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Do posiadaczy - proszę zmierzyć odległość od środka otworu z gwintem mocowania statywu do klapki komory baterii/katy pamięci.
Dzięki!
Jak się będziesz bawił Lumuxem 20/1.7 to sprawdź proszę czy na wyższych czułościach (6400 i więcej) incydentalnie nie pojawia się banding jak to ma miejsce w E-M5.
Cytat:
Jakbyście mieli jakieś pytania
Autofocus "z palca" już wypróbowany?:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Jak się będziesz bawił Lumuxem 20/1.7 to sprawdź proszę czy na wyższych czułościach (6400 i więcej) incydentalnie nie pojawia się banding jak to ma miejsce w E-M5.
Bandingu nie stwierdzono:grin:
Cytat:
Zrobiłem kilka zdjęć na 6400 i nie zauważyłem bandingu...ale może z 10 fotek na razie na tym ISO.
Spróbuję wieczorem zmierzyć odległość od środka otworu...jesli nie zapomnę;)
Cytat:
Autofocus "z palca" już wypróbowany?
Oczywiście w każdej możliwej konfiguracji "palcowego AF"- działa, nie ma FF ani BF. Wszystko gra.
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Bandingu nie stwierdzono:grin:
Dziękuję, punkty reputacji kolejkuję ;-). Aparacik zamawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
redrum1906
nie ma FF ani BF. Wszystko gra.
Takich "atrakcji" raczej trudno się spodziewać przy ostrzeniu po kontraście ;-)
Przegapiłeś Karolu odpowiedź...
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Cytat:
Zamieszczone przez
GoBo
22mm. Na styk. Przyjmij 21.5.
Słuchaj, a jak szybko pracuje AF z 20/1.7 ?
będę wdzięczny za info
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
TomekH
będę wdzięczny za info
pozdrawiam
Podpinam się pod pytanie. Najlepiej w porównaniu do E-P3. :)
Cytat:
będę wdzięczny za info
pozdrawiam
Wielkiego porównania nie mam bo jeszcze nie zdążyłem podłączyć KIT'a w domu przez weekend- bawiłem się stałką.Jednak zwróciłem na to uwagę jeszcze w sklepie podczas testów- Panasonic focusuje na pewno zauważalnie wolniej niż KIT IIR jednak w dalszym ciągu nie jest to "muł"- na potrzeby tej ogniskowej według mnie wystarczająco szybko.