Odp: alnico - szwarc, mydło i powidło
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Na poprzedniej wrzutce chyba troszkę HDR-em pojechałeś, ale całkiem fajnie wyszło :D
Tu akurat nie było HDRów. Czasem było jakoś nijako szaro-buro-niebiesko, innym razem zbyt kontrastowo i czasami poprzeginałem z obróbką by coś z tego zrobić. W efekcie faktycznie niektóre wyglądają na HDRy. Dużo HDRów jest z Pienin, ale tam akurat jakoś się to w oczy nie rzuca.
7 załącznik(ów)
Jeszcze wrzutka z trasy z Przełęczy Brona na Małą Babią Górę znaną też jako Cyl:
367.
Załącznik 127609
368. Widok na Słowację
Załącznik 127610
369.
Załącznik 127611
370.
Załącznik 127612
371.
Załącznik 127614
372. Widok na Diablak
Załącznik 127613
373. Perć Akademicka (Akademików)
Załącznik 127615
Piękne kadry, zwłaszcza 368-371, a na 368 też piękne światło. Robisz te zdjecia z filtrem polaryzacyjnym?
co to jest na 372 na szczycie - taka kupa ludzi??
polecam 371 - jest smakowite
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Piękne kadry, zwłaszcza 368-371, a na 368 też piękne światło. Robisz te zdjecia z filtrem polaryzacyjnym?
Zdjęcia bez filtra. Został na obiektywie po Pieninach, zdjąłem go w domu i zapomniałem zabrać. Zresztą było południe i raczej wiele by nie zmienił.
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
co to jest na 372 na szczycie - taka kupa ludzi??
Na szczycie jest kamienny mur i ludzie przed nim - ponad 20 osób. Podobno czasami nocuje tam 10 razy tyle :grin:
Piekne widoki z Przeleczy Brona ...
Wracając jeszcze do filtra - większość zdjęć robiona Panasem 7-14 a tam filtra po pierwsze to nie założy a po drugie przy tak szerokim kącie na ogół i tak nie ma on sensu. Natomiast z 12-40 zdarza mi się stosować, jak nie zapomnę :grin:
4 załącznik(ów)
Powrót z Przełęczy Brona do Krowiarki przez Markowe Szczawiny (schronisko) to krótkie zejście w dół i dalej po prawie równym terenie. Cały czas przez las, brak ciekawszych widoków przez co jest dosyć monotonny, urozmaiceniem są jedynie wiatrołomy i Mokry Stawek. Kilkanaście minut od schroniska możemy odbić na Babią podejściem Percią Akademicką - sama trasa ciekawsza, z łańcuchami i klamrami niż ta z rana, choć pozbawiona takich widoków, szczególnie na słowacką stronę (Tatry).
Babią wszystkim polecam, niewątpliwie warto się tam wybrać. Też z pewnością ją jeszcze odwiedzę, może nawet nocną porą, gdyż słynie ze wschodów słońca :grin:
374.
Załącznik 127760
375.
Załącznik 127761
376.
Załącznik 127762
377.
Załącznik 127763
Takie oczko wodne to przyjemnie zobaczyć. Czasem jak jestem zmęczony to wstawiam nogi na chwilę.
Jak są ryby to po chwili wypływają... lepszy sposób niż Krakmana :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
[...] wstawiam nogi na chwilę.
Jak są ryby to po chwili wypływają...
brzuszkami do góry :?: :roll: