Jak wiesz, w tym przypadku, kompatybilności wszyscy nie osiągniemy. :)
Ależ mieszaj! Mieszaj, wywracaj, miksuj... i na co tam jeszcze masz ochotę! :grin:
Wersja do druku
Dlatego w moich wątkach można grzebać w fotkach. Zawsze to jedno zdjęcie lepsze od 10 opisów.
I kurcze zazwyczaj poprawiacze mają rację :mrgreen:
U mnie na pracowym monitorze (dużo lepszym od domowego) kolorki są ok - naturalne, nieprzesycone.
Co do przeczołgiwania się i eksplorowania okolic - znam to i praktykuję, często jednak po takiej wyprawie okazuje się, że to co w naturze cudne (ptaki śpiewają, wszystko pachnie, endorfiny buzują), niekoniecznie jest fotogeniczne. Zrzucam foty i... nie oddają tego błogostanu. Tu też mam takie wrażenie. Ładne widoczki ale niekoniecznie na tapetę ;) To nie jest zarzut jakby co ;)
Nawet nie pomyślałbym, że mógłby być to zarzut. Miło, że chciało Ci się oko zawiesić na kadrach i pozostawić ślad pisany. :) Dzięki!
---------- Post dodany o 10:43 ---------- Poprzedni post był o 10:38 ----------
Taka już niewdzięczna rola poprawiacza. :mrgreen:
Mówisz? :cool:
Chyba wiem o co Ci chodzi. Mnie też coś w nich brakuje. Jakbym oglądał krajobraz przez brudną szybę :)
Proszę bardzo:
oryginał Załącznik 150156 automatyczne poziomy (w Gimpie) Załącznik 150157
Po niewielkiej korekcie, obraz nabrał przejrzystości a kolory jakby bardziej soczyste.
To miała być moja kwestia :roll:
---------- Post dodany o 14:59 ---------- Poprzedni post był o 14:53 ----------
Kolorki wg mnie (czyt. mojego monitora) bardzo dobre..
Mam bardzo przyzwoity monitor, nigdy go nie kalibrowałem a często robię dla poligrafii... Nie przesadzałbym z kalibracją , że bez tego nie da się żyć i zrobić dobrze...
Standardowy profil karty graficznej (dobrej) jest zupełnie wystarczający...
Dużo ważniejsza jest jakość monitora, a w lapkach ... wiadomo :shock:
Zdjęcia wiejsko-sielskie super. Polecam pomysła by wyjść tam o świcie.