Odp: Tadzikowe przygody z "sześćsetdwudziestką"
Było ciemno i fatalne światło (duże okna z prawej stron) - WB łapany na to co powinno być białe a ściana po lewej jest zielonkawa od starości? wilgoci? oświetlenia? Nie wiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Było ciemno i fatalne światło (duże okna z prawej stron) - WB łapany na to co powinno być białe a ściana po lewej jest zielonkawa od starości? wilgoci? oświetlenia? Nie wiem.
Podasz adres do tego sklepienia?
1 załącznik(ów)
Jak lubisz takie miejsca to mogę jeszcze zapodać parę z opactwa i z Heidelbergu:
Załącznik 96636
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Jak lubisz takie miejsca to mogę jeszcze zapodać parę z opactwa i z Heidelbergu:
226. Gotyckie łuki c.d.
Załącznik 96636
To są perełeczki pracy ludzkich rąk. Każdy z tych kamykówczy cegieł, był ręcznie wyciosany, ułożony i stopiony do stropu i strop pomalowany. Lubię takie "portrety"
1 załącznik(ów)
Pisałem już wcześniej iż mi się takie miejsca kojarzą z "imieniem Róży".
Załącznik 96637
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
... takie bardziej ludzkie ...
Śliczne!
Szkoda, że nie szerzej :|
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Gotyckie łuki
Piękne łuki. Trochę wypalone te okna z lewej.Może HDR by pokazał więcej?
1 załącznik(ów)
Mój najszerszy obiektyw to 12-60 a 620 nie jest demonem wysokiego ISO. Na szybko zrobiłem HDRa wołając w Rawtherapee (dzisiaj ściągnąłem i suwaczkami na zupełnego czuja bo nie znam progamu) - wyszło że coś tam da się wyciągnąć, ale przepał to przepał. Robiąc to (i kilka innych) zdjęcie wiedziałem iż będzie.
Załącznik 96638
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Mój najszerszy obiektyw to 12-16 a 620 nie jest demonem wysokiego ISO. Na szybko zrobiłem HDRa wołając w Rawtherapee (dzisiaj ściągnąłem i suwaczkami na zupełnego czuja bo nie znam progamu) - wyszło że coś tam da się wyciągnąć, ale przepał to przepał. Robiąc to (i kilka innych) zdjęcie wiedziałem iż będzie.
Załącznik 96638
Takie miejsca aż sie proszą o 9-18, albo nawet o rybkę.
1 załącznik(ów)
Ja to bym chciał 7-14 :) ale na razie muszę sobie radzić tym co mam i nawet ze wszytkimi ograniczeniami sprawia mi to dużo radości. Teaz coś dla dziewczynek:
Załącznik 96640