Odp: Olympus XZ 1 F1,8-2,5
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Janko, pytanie jeszcze na jakiej ogniskowej.
Na tym samym ekwiwalencie (precyzyjne określenie ''kąt'' odchodzi w zapomnienie). A konkretnie, takie długie czasy to kąt szeroki do standardu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Poniżej załączam dwa zdjęcia (z exifem) - z XZ-1 i E-30. Obydwa na: 1/4s i f=4,5 i na szerokim.
Obydwa ostre, obydwa z ręki, żadnej serii - po prostu chciałem sprawdzić :)
Być może mam tę stabilizację w ręce, ponieważ dawniej trochę strzelałem - więc to pewnie to :-P
Mówiłem o penie - tak samo robi się ''na zombi'', a jednak różnica jest spora. Lustrem bez stabilizacji wyciągam spokojnie 1/25 sekundy przy standardowym kącie, ale tam jest się jak zaprzeć. Lada dzień ma do mnie dojechać wizjer do pena, pewno skorzysta na tym minimalny czas. Ciekawe też, czy XZ1 pozwoli z nim na dłuższe czasy, ale raczej nie sądzę.
Ten wizjer nie służy zbyt dobrze jako trzeci punkt podparcia, bo otwiera przy umiarkowanym przyciśnięciu do oka.
Aktualizował ktoś do softu 1.4 ? bo mam 1.3 i ze zmian w 1.4 wymieniono tylko wsparcie dla wizjera, niewiem czy jest sens aktualizować
Wiecie może ile się czeka (pi razy drzwi) na XZ-1?
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
witia1
Pozdrawiam.
Mail do Pani Joanny i wszystko będziesz wiedział dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
witia1
Pozdrawiam.
Ja czekałem dwa tygodnie (kwiecień)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ja czekałem dwa tygodnie (kwiecień)
Dzięki.
Pozdrawiam.
Bawiłem się TCON-17 na obiektywach 4/3. Jest to niezły powiekszacz AC oraz rozmydlacz/rozmamłacz obrazu :wink: Jak ktoś bardzo chce to niech wpisze tcon na aledrogo nie będzie musiał wydawać 150funciaków tego z literką X.