Dziękuję bardzo za odpowiedź. Myślę, że to będzie dobry wybór. Jednak fajnie byłoby zobaczyć i "pomacać". Trzeba się chyba w końcu wybrać do jakiegoś miasta:wink:
Wersja do druku
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Myślę, że to będzie dobry wybór. Jednak fajnie byłoby zobaczyć i "pomacać". Trzeba się chyba w końcu wybrać do jakiegoś miasta:wink:
Spokojnie się zmieści. Ja wkładałam E-30 z podpiętym 12-60 i 70-300 dodatkowo lub odwrotnie. Z tym, że jedna przegródka jest całkiem wyjęta, na spod idzie obiektyw, przegródka go osłania i na wierzchu aparat ze szkłem (wzdłuż). Ciężko to opisać, chyba lepiej fotkę zrobić... Do bocznej siatki można wsadzić lampę (albo piwko :-P). Naprawdę pojemna torba:grin:
Do Inverse 100 mieści się E-30 z podpiętym ZD 14-54 z tulipanem, do drugiej przegródki jedno na drugim ledwie wchodzi ZD 9-18 bez tulipana i ZD 40-150 z tulipanem założonym odwrotnie, a trzecia przegródka jest już wtedy tak mała, że wchodzą do niej tylko krótki tulipan. Miejsca na lampę już nie ma - ja ją wkładam w pokrowiec i wciskam do bocznej kieszeni na bidon. Niestety jak podepnę do puszki ZD 9-18, to ZD 15-54 (+ tulipan) luzem zajmuje wtedy całą przegródkę drugą przegrodę i trzeci obiektyw można sobie co najwyżej włożyć do kieszeni w gaciach. Jakimś ratunkiem są zewnętrzne pokrowce Lowepro na obiektywy, które można doczepić do pasa biodrowego.
Dla mnie ta torba była idealna, jak miałem E-410 z dwoma kitami. Jeszcze lampa wtedy wchodziła. Korpus + ZD 12-60 + ZD 70-300 się zmieszczą bez problemu, ale już nic więcej. Jeśli ktoś chce zmieścić więcej, to jednak polecam Inverse 200.
Ja tą biodrówkę rozpatruję jako typowo spacerówkę. Idę z rodzinka na spacer to nie muszę wszystkich gratów brać, starczą mi dwa szkła. Myślę, że ta "100" mi wystarczy :) Dzięki panowie za info.
Szukam jakieś torby (musi pomieścić body z 2-3 obiektywami - z czego dwie stałki i jakieś pierdółki typu bateria, filtr).
Zależy mi na tym żeby była w miarę dobrze wykonana, nie za droga ale co najważniejsze - żeby jak najmniej przypominała torbę foto (np. Crumpler ma fajny wygląd i nie przypomina tak bardzo torby foto, ale cena... :/ nie stać mnie na razie).
Ostatnia właściwość jest najważniejsza - mam dość szarpania się z jakimiś jełopami o sprzęt.
Będę wdzięczny o podanie konkretnych modeli/serii bo przeglądałem już parę sklepów + allegro ale zdjęcia nie zawsze oddają rzeczywistość.
Ps. Gdyby ktoś miał coś takiego na zbyciu to chętnie odkupię - kwestia dogadania szczegółów ;)
Właśnie tak oglądam jeszcze i podoba mi się nawet seria DB Katy.
Cenowo bardzo mi pasuje Lowepro Exchange Messenger.
Pewnie i tak w końcu skończy się na tym, że kupię któregoś z Crumplerów - po prostu spełniają wszystkie moje potrzeby poza ceną...
Może uda mi się podskoczyć gdzieś do Saturna albo Fotoceny i trafić coś fajnego.
Witam :wink:
Pytanie Czy ktoś używa Lowepro Cirrus 110 ? Czy zmieszcze w niego E-520 z szkłęm np 40-150 ? Zalezy mi na czyms małym gdzie włoże tylko aparat z szkłem bo nie zawsze chce mi się nosić plecak :grin: