I to już ostatnie zdjęcia z tego wzgórza. Za chwilę udamy się na sąsiedni "pagórek" :D też w Ropicy Górnej. :mrgreen:
1148. Załącznik 111236
1149. Załącznik 111237
1150. Załącznik 111238
1151. Załącznik 111239
1152. Załącznik 111240
Wersja do druku
I to już ostatnie zdjęcia z tego wzgórza. Za chwilę udamy się na sąsiedni "pagórek" :D też w Ropicy Górnej. :mrgreen:
1148. Załącznik 111236
1149. Załącznik 111237
1150. Załącznik 111238
1151. Załącznik 111239
1152. Załącznik 111240
Ciekawe miejsce i dobrze pokazane. Czekam na kolejne zdjęcia z ciekawych miejsc.
Bogdan, świetne tylko tej zieleni brak.
Czekam już na sąsiednim pagórku, ale Ciebie ze sprzętem nie widać.:mrgreen:
Ciekawe miejsca pokazujesz. I faktycznie tak bez tej zieleni. Ciekawie to wygląda.
Przepraszam, że pozwoliłem sobie "wyleźć" i wyrazić swoje zdanie.
Pomyślałem sobie (niestety głupio), że jeżeli ktoś może mieć ponad 9 tys. postów i wypowiadać się na każdy temat,
to ja, z tym swoim sto dwudziestym którymś, też mogę się odezwać i zbytnio nie zaśmiecę tego forum.
Pomyślałeś faktycznie "głupio", dlatego że o dopuszczonej treści postów w wątku decyduje(poza regulaminem)
jego autor to raz a dwa jeżeli już chcesz kogoś pouczać rób to albo na PW albo przez raport.
Forum jest dla wszystkich, ale nie wolno włazić komuś do wątku i trzcinką lać po łapach za "niski poziom wypowiedzi"
Żarty to jedno, a zadzieranie nocha co innego. "Teraz ja tu przyszedłem i będziecie pisać to co ja chcę czytać"
tak wygląda Twój post
EOT.
Widzisz, to jest mój wątek i ja tu jestem gospodarzem. Gdyby mi się nie podobały czyjeś wypowiedzi to mam odwagę cywilną, aby mu to w oczy powiedzieć.
Mirek ? Mirek już tyle widział, że jeden mały cycek to dla Niego pryszcz :mrgreen:
Ponadto:
słowo to nie jest cenzurowane przez skrypt forum
słowo to jest ogólnie używane i legalnie znajduje się w Słowniku Języka Polskiego.
słowo to nie jest przekleństwem.
Widzisz... za mojej młodości słowa penis i pochwa były nie do pomyślenia w radio (telewizji jeszcze nie było) - zresztą potem też. Dziś masz je w każdej reklamie.
Czasem w telewizji widzę takie starsze panie, które z agresją żbika atakują parasolką fotografa czy reportera, a potem u doktora zbolałym i drżącym głosikiem: "panie doktorze, tak mnie wszystko boli"
No więc pojechałeś podobnie jak te panie.
Koniec.
Z dzisiejszego wypadu do Wysowej. Trzeba było pouzgadniać zlotow esprawy :D
Pogoda obrzydliwa. Ciemno i ponuro.
Smerekowiec
1153. Załącznik 111269
Skwirtne
1154. Załącznik 111270
1155. Załącznik 111271
Hańczowa - ławeczka "Unijna"
1156. Załącznik 111272
Ropki
1157. Załącznik 111273
1158. Załącznik 111274
No widać że pogoda nie zbyt ładna, pochmurno jest. A i zieleni też nie za wiele. Ale miejsce ciekawe. A mi się podobają takie kapliczki jak na 1155.
Wydało się, Mirek prenumeruje tylko "Wielkie Melony". Bundy też tylko ten magazyn prenumerował.
Eee, przesadzasz, a miecze to do czego chowali?
Ale w sumie to z tym poziomem miał rację, bo jak Mirek stwierdził te pół metra robi wielką różnicę :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A w temacie, szkoda że te kable tam puścili, ale prąd musi być, trudno.
Na 1155 fajna kapliczka, masz może ujęcie bardziej wnętrze prezentujące?
Pogodę rzeczywiście miałeś nieciekawą.
oczom nie wierzę, na 1156 świeża ławka za eurosy brukselskie. producent, który wygrał przetarg na te ławki drewno brał pewnie zza wschodniej granicy - bo tańsze, żeby się w rachunku ekonomicznym zmieścić.
jak turyści odczepią infotabliczkę to samorząd za karę kasę zwracać będzie do stolicy najgłupszych przepisów europejskich:mrgreen:
Cerkiew w Śnietnicy.
To co w lecie nie zobaczymy. Nie zobaczymy, bo drzewa w liście obrosną i praktycznie nic nie będzie widać.
1159. Załącznik 111746
1160. Załącznik 111745
1161. Załącznik 111744
Ładne światło, ładne chmurki, ładne fotki. Cerkiew fajna.
Na zdjęciu 1160 cerkiew najładniej pokazana. Tylko tą barierkę u dołu proponuję odciąć.
Też mi się bardzo podoba na zdjęciu 1160. Taki ładny kolor ma.
Dziękuję :)
Piękne światło dziś było. Adamie, z barierką racja.
Bez barierki :mrgreen:
Załącznik 111755
Dołączam do przedmówców - bardzo ładnie.
Gdy kiedyś tuptałem przez Śnietnicę to światełko się przede mną schowało :(
Ładne światełko- jasno ale nie kontrastowo. Wszystko ładnie naświetlone- JAK JA CI ZAZDROSZCZĘ!
A kościółek śliczny. Masz zdjęcia ze środka?
Bo wszystkie Ryśki mają poetycką duszę. :mrgreen:
Świetne foty panie Bogdanie. :mrgreen:
---------- Post dodany o 20:47 ---------- Poprzedni post był o 20:42 ----------
No i Bodzip piłą pojechał po barierce. :shock:
A Pop będzie narzekał, że mu złomiarze barierkę "sprywatyzowali". :mrgreen:
Bez barierki lepiej :-) Ładnie pokazałeś tę cerkiew.
Między Śnietnicą a Banicą spotkałem nowe żeremie bobrów. Jeszcze miesiątemu nic tam nie było.
Tama ma wysokość ok 2,5 m. Są dwa żeremia. Fajna miejscówka może się tam kiedyś bladym świtem wybiorę i będę miał wreszcie swojego pierwszego bobra :D
Bobry są głupie. To żeremie zlokalizowane jest na rzece "Biała" Rzeka nieobliczalna. Teraz jej szerokość nie przekracza mojego rozkroku, ale w czasie powodzi w 2010 roku, miała szerokość Wisły pod Krakowem.
W tym miejscu toczyła się od wzgórza do wzgórza - całą szerokością doliny, a głębokość przekraczała 11 m.
1162. Załącznik 111881
1163. Załącznik 111882
1164. Załącznik 111883
1165. Załącznik 111884
1166. Załącznik 111885
1167. Załącznik 111886
Bodzio. czy ta ostania cerkiew była przemalowana? Jakoś zapamietałem inny kolor.Pozdrawiam serddecznie
Cerkiew ładnie pokazana :grin:
Czekam na Twojego pierwszego bobra, tylko się pośpiesz bo jeszcze powódź przyjdzie i bobry spłyną do Bałtyku:grin:
Cerkiew w Czyrnej.
Jest to już właściwie granica pomiędzy Beskidem Niskim a Beskidem Sądeckim.
Wybudowano ją w 1892 r. Obecnie służy jako kościół katolicki, pomimo tego wnętrze w dużej części jest utrzymane w wystroju cerkiewnym.
1168. Załącznik 112028
1169. Załącznik 112027
1170. Załącznik 112029
1171. Załącznik 112030
Śliczny widok z kościoło-cerkwią. :mrgreen:
Ciekawe czy foty robione na głodnego. :mrgreen:
Artysta głodny jest o wiele bardziej płodny :grin:
Bielanka.
Niedawno pokazywałem cerkiew w Bielance. Można powiedzieć, że to cerkiew ekumeniczna. Msze tam są grekokatolickie, prawosławne i katolickie. Do czasu. Wyznawcy prawosławni w tej wsi nie chcieli się dzielić. Wzięli sprawę w swoje ręce i...
i wybudowali.
Gdzieś z pół roku temu pokazywałem ją jeszcze obstawioną rusztowaniami.
1172. Załącznik 112092
1173. Załącznik 112091
To jeszcze plac budowy. Pełno gruzu, kabli, ale zewnętrznie już oddana. Jak w środku ? - może niedługo :)
Na zewnątrz prezentuje się bardzo ładnie.
Jak ja Ci zazdroszczę takich widoczków! Czemu koło mnie nie ma takich? Albo choć w połowie takich?
Piękne te tereny, piękne świątynie.
Przy okazji mam pytanie. Jakim cudem udaje Ci się focić wnętrza? U nas sto zakazów od proboszcza, a dostać się do niego wcale nie jest łatwo.