-
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
tak sie domyśłałem, ze rzetelnej odpowiedzi nie będzie z strony apz-ta...
Przesadziłeś, ale o dziwo nie zacytowałeś sam siebie...
Jest tu paru takich co się przykładali do zreformowania obróbki Bikera i znaja się na rzeczy i się poparzyli.
Należych do tych co mają pojęcie i mogą popróbować, może się wam uda,
Dotąd wychodziło to jak orka na ugorze.
Zrozumiale? Rzetelnie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Przesadziłeś, ale o dziwo nie zacytowałeś sam siebie...
Jest tu paru takich co się przykładali do zreformowania obróbki Bikera i znaja się na rzeczy i się poparzyli.
Należych do tych co mają pojęcie i mogą popróbować, może się wam uda,
Dotąd wychodziło to jak orka na ugorze.
Zrozumiale? Rzetelnie?
W którym momencie przesadziłem? Pytanie jest jak najbardziej poważnie.
Może Ty przesadzasz
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
A coś Ty ostatnio taki drażliwy? :grin:
Przyznaje, ze podzielam ten poględ i chyba nie tylko ja.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
IMHO wcale tutaj nie chodzi o obróbkę. Autor wątku teraz pokazuje miasto w którym mieszka. A skoro tak, to je doskonale zna, i może pokazać je tak jak i kiedy chce. Może przecież wybrać sobie porę, wypatrzeć dobre światło i je zastosować.
Niestety to jak i kiedy chce jest dla niego sprawą drugorzędną, a to świadczy o bardziej dokumentacyjnych zapędach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fazi75
Niestety to jak i kiedy chce jest dla niego sprawą drugorzędną, a to świadczy o bardziej dokumentacyjnych zapędach.
Kompletnie się z tym nie zgadzam.
Jeżeli autor (niekoniecznie BIKER) ma dokumentacyjne zapędy, to powiniem się postarać aby to co pokazuje, było jak najwierniejszym odbiciem rzeczywistości.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Kompletnie się z tym nie zgadzam.
Jeżeli autor (niekoniecznie BIKER) ma dokumentacyjne zapędy, to powiniem się postarać aby to co pokazuje, było jak najwierniejszym odbiciem rzeczywistości.
Może autor widzi to tak jak to przedstawia :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
W którym momencie przesadziłem? Pytanie jest jak najbardziej poważnie.
Może Ty przesadzasz
...
Może siebie przeczytasz, post pod postem i Twoja niepochlebna ocena braku mojej odpowiedzi.
Oświadczam Ci zatem, że jest także życie poza forumowym bytem i bywa, że czerpię zeń pełnymi garściami...
Potrzebujesz polemiki, na jaki tu niby temat?
Poniosło Cię trochę, przebierasz nogami jak koń przed wyścigiem w maszynie startowej? Tak trudno to przed sobą przyznać i nie kontynuować zaczepek?
---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post był o 23:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
fazi75
IMHO wcale tutaj nie chodzi o obróbkę. Autor wątku teraz pokazuje miasto w którym mieszka. A skoro tak, to je doskonale zna, i może pokazać je tak jak i kiedy chce. Może przecież wybrać sobie porę, wypatrzeć dobre światło i je zastosować.
Historia jest stara, liczy kilka latek. Bylejakośc nie jest usprawiedliwiona zapędami dokumentacyjnymi.
-
W razie co minusy biorę na klatę:) Ostatnio za minus 37. CzaRmaX to od Ciebie minus 37. Masz dokładnie taką siłę reputacji.
Minusowe punkty olewam ,ale uzasadnienie przyznaje mnie nieco poruszyło. Tu dopięłaś swego:grin:
-
Waszmoścoiowie Andrzejkowie.
I po co ta wymiana uprzejmości, czemu to ma służyć.
Mam coś do zrobienia i to zrobię. Ja. Ale na efekty musicie poczekać.
PAX:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Może autor widzi to tak jak to przedstawia :roll:
No to w takim wypadku ... kicha!
"Nic, naprawdę nic nie pomoże ..." :???:
-
1 załącznik(ów)
Dziadek to pewnie tym robisz krzywe zdjęcia
Załącznik 129600
-
Jak wnuczka majstruje przy statywie to sprawdzaj... :mrgreen:
-
1 załącznik(ów)
Majstrować to ona lubi, ale pozować jeszcze bardziej.
2.Załącznik 129601
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Majstrować to ona lubi, ale pozować jeszcze bardziej.
To napewno nie bedzie problemu by zapozowala tak abys nie przepalal policzkow(place pod oczami az do ust).Takie placki na twarzy gdy dziecko lubi pozowac to juz nie brak mozliwosci na dobra fotke bo dziecko zbyt ruchliwe i ciagle w biegu a.......
-
Miruś ja za nią nie nadążam......jeszcze. I też jeszcze nie wszystko umiem skorygować.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
ja za nią nie nadążam......jeszcze. I też jeszcze nie wszystko umiem skorygować.:grin:
To pozuje w koncu czy nie.Czy moze tylko zerka czasem na aparat,bo to dwa rozne kalosze.
-
1 załącznik(ów)
Pozuje tylko tak długo jak uzna za stosowne, co nie oznacza że ja zawsze zdąrzam. To taka żyjąca rakietnica, ciągle ją gdześ goni. Popatrzy chwilę w obiektyw, puści uroczy uśmiech i........ chodu. Najłatwiej mi ją ując, jak ją na huśtawkę posadzę, wtedy mam większe szanse.:grin:
Jest jeszcze druga opcja, że ją córki gdzieś posadzą i trzymają np. tak
3.Załącznik 129603
Kamila, Martynka, zięć i najstarsza Justyna.
-
1 załącznik(ów)
Miałem nie pokazywać bo moja "pokuta" wciąż trwa. Dzięki nieocenionym radom mistrza Helmutha trochę zacząłem się bawić obróbką, ale inaczej niż poprzednio. Uaktualniony (choć wciąż jeszcze ubogi) Gimp pozwala mi inaczej patrzeć na swoje zdjęcia.
Do ideału jeszcze droga daleka, ale skoro wciąż jeszcze tu zaglądacie to coś pokażę.......
1.Sowa po mojemu
Załącznik 129635
Sówka złapana w Manufakturze, przy okazji imprezy z koniami. Koni nie mam, wnuczka jeżdzić nie chciała. Złapałem jeszcze fajnego Sokoła, ale ptaszyna na szurku uwięziona i bardzo był płochiwy, więc nie ma się czym chwalić.:grin:
-
-
1 załącznik(ów)
Żywa jak ja przed kompem, ale poddałem ją hipnozie własnego uroku. Czekała aż sobie pstryknę i się odwróciła.:grin:
A kilka dni temu..........
2. Moje miasto nocąZałącznik 129637
Trening wieczorny na Placu Wolności. To jedno z kilku, nad resztą pracuję.:grin:
-
1 załącznik(ów)
Po siatkarskich emocjach zabrałem się za kolejną dawkę Gimpowania.
Kilka dni temu spadł w Łodzi deszcz, a ja poszedłem sobie na deszczowe fotki.
To jedna z nich....taki Long vehicle:grin:
3.Załącznik 129652
-
Trzeba było o 20 stopni w górę podnieść obiektyw i nie było by niepotrzebnych pasów w dolnym rogi i krzyża by nie obciął. Można też dół ciachnąć i jest nieźle.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fazi75
Trzeba było o 20 stopni w górę podnieść obiektyw i nie było by niepotrzebnych pasów w dolnym rogi i krzyża by nie obciął.
Janusz!
Lubisz dużo dołu, niepotrzebnego asfaltu, prawda? :-P
-
Nie lubię Heniu. Zagapiłem się z tym krzyżem, kadrowanie trochę fotkę poprawiło.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Janusz!
Lubisz dużo dołu, niepotrzebnego asfaltu, prawda? :-P
Polozyl sie @biker na asfalcie i zrobil fote :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Nie lubię Heniu. Zagapiłem się z tym krzyżem,
Dobrze,ze nic Ciebie nie potracilo przy tym zagapianiu.Chociaz jak by co to bymy Cie swietym oglosili.Za patrona bys robil na forumie:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgree n:
-
1 załącznik(ów)
Kapitanie witam w moich krzywych progach. Kiedyś zadzierałem aparat do góry, teraz tego unikam, choć to czasem wręcz wskazane. Damy radę te drobne mankamenty poprawić i nic się nie utnie. A miejsce z przodu zostawiałem trochę celowo, licząc na to że mi w kadr "wjedzie" więcej niż jeden pojazd.
4. Zawijas przy Kościuszce.Załącznik 129667Mam jeszcze ze 2 ujęcia. Więcej nie robiłem bo deszcz bardzo zacinał.:grin:
-
Miruś nie potrącą mnie, złych omijają z daleka he.:wink: Na postoju taxi sobie stanąłem, zabezpieczyłem się dzięki słupowi latarni który miałem za plecami. W zadek by mi nie wjechali, a z przodu wszystko widziałem. Pozostawało tylko prawidłowo ustawić aparat. Jeszcze nie wszystko zrobiłem jak trzeba, ale przy okazji się poprawi. Tam jeździ sporo Policji, mini autobus z Manufaktury no i autobusy i tramwaje. Ja bym chciał wreszcie strzelić taką fotę z radiowozem na "kogucie" i czymś jeszcze. Dlatego będzie dalsze polowanie.:grin:
P.s. Mam nadzieję, że po mnie na "kogucie" nie przyjadą.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
... będzie dalsze polowanie.
Poluj przy lepszej pogodzie. Próbuj kiedy będą ładne chmury. Może nawet po deszczu, kiedy jezdnia będzie mokra :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Miruś nie potrącą mnie, złych omijają z daleka he.:wink: /.../
A po BIKERach jeżdżą...:mrgreen:
-
To ostatnie ciekawe, ale jak pisze Helmuth, spróbowałbym powtórzyć to przy ciekawszej pogodzie.
-
1 załącznik(ów)
Na chmurną pogodę wyglądało, jak z domu wyjeżdżałem. Ale po drodze chmury się rozmyły.Tu mam jeszcze jedną wersję.
4.Załącznik 129818
Poczekam jeszcze na podobną okazję.:grin:
-
-
1 załącznik(ów)
Tu już deszcz zacinał, co widać po kroplach na obiektywie. Szkoda mi było że niebo nie było ciekawsze. Ale i tak ten dzień zaliczę do udanych, bo zanim zacząłem polować na tramwaje, dane mi było wleźć solo do "Dętkowych" podziemi i kilka ładnych fotek zrobiłem. Na razie ich nie pokażę, bo muszę się porządnie nad nimi nagimpować.
Ale pokażę Wam nowinkę. Inne ujęcie ze stacji Radegast.
5.Załącznik 129833
To jakby wersja próbna, będą nastepne, ale nieco inne i być może..........lepsze.
CDN
Pozdrowerki:grin:
-
Pamietam miejsce jak rok temu razem z Krzyskiem i Toba zwiedzalismy.
-
2 załącznik(ów)
A mnie diabeł podkusił obejść toto doookoła i zobaczyć z innej strony. Może nie było by tych fotek gdyby nie.........nowy pociąg aglomeracyjny z Łodzi do Zgierza, który odjeżdża ze stacji Widzew do której mam blisko i jedzie 10 minut do stacji Marysin, prawie pod Radegast. Z ciekawości się przejechałem, bo autobusem musiałbym tam jechać z godzinę. A ten mnie zawiózł w 10 minut.
6Załącznik 129835
Tam w tle widać Radegast, i bardzo blisko jest też cmentarz żydowski. Wycieczka się opłacała i będę miał okazję na następne, bo rower można przewieźć za darmo, a stamtąd np. do Łagiewnik jeden krok.:grin:
To jeszcze jedna wersja Radegast.
7.Załącznik 129836
Dzięki za odwiedziny:grin:
-
To fajnie, ze za darmoche rower i w dodatku w 10 minut zawiozl :-)
-
Zaoszczędzi się sporo na czasie i dociera w takie miejsce z którego w kilka innych można szybko dojechać. A linni jest już kilka, w inne miejsca też w miarę szybko i niedrogo dojadę.
Wreszcie jakichś pożytek z tej pseudodemokracji.:grin:
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
...
5 i 7 fajne. czyli co? Umiesz? Uuumiesz tylko żeś się maskował.:wink:
-
1 załącznik(ów)
Czy umiem to się dopiero okaże.:grin:
Bawię się w grafikę na Gimpie i wygimpowałem to..............
1. Latarnia morska w Rozewiu, tuż przed rejsem
Załącznik 130410
Lubię odświeżać wspomnienia i mam na czym:grin:
CDN