Do czego konkretnie Tobie kamuflarz potrzebny?
pozdro
Wersja do druku
Do czego konkretnie Tobie kamuflarz potrzebny?
pozdro
Temat na necie przeglądałem tu http://www.spat.dobrywinyl.com/public_4.html i ówdzie . Chciałem poznać Wasze zdanie. Oczywiście kamuflaż potrzebny do zdjęć przyrodniczych. Będąc dziś rano na zakupach trafiłem na producenta odzieży roboczej i zamówiłem tam uniform jednoczęściowy w polskim kamuflażu za 100zł. Uniform będzie bez pagonów, kieszonek ale za to z kapturem.Na rękawach i nogawkach ściągacze. Tak więc temat dla mnie jet nieaktualny. Dzięki wszystkim którzy chcieli pomóc.
Ghillie to świetna rzecz ale na razie planuje focić tylko z czatowni lub innych stałych stanowisk. Mimo wszystko korci taki garniturek :)
Dziś byłem podrzucić trochę padła do budy. Zaczęło się obiecująco. Siedem myszaków, ok. ośmiu kruków, kilka wron i srok. Po dwóch godzinach zrobiło się pusto, co tradycyjnie oznaczało przybycie bielika. Mija godzina, mija druga godzina, po trzeciej wyszedłem z budy. Jak się okazało, to nie wizyta bielika zrobiła pustki przed budą. Najzwyczajniej w świecie ta nienajedzona banda opracowała całą szamę w 2,5 h. Zdjęciowo kicha, jedynie sójka pozowała w dość rozsądnej odległości.
Sójka pierwsza klasa.
Przydałby się jakiś wujek z rzeźnią, żeby na kuraki kasy nie tracić ;)
Ile wylozyles, ze tak ci opedzlowaly?
pozdro
6 kg. Zwykle starczało na cały dzień, łącznie z bielikami.
Zdjęcie sójki bardzo ładne. Ja też dawno nie byłem w czatowni, co jakiś czas podrzucam trochę kurczaka, może się jeszcze wybiorę. Ostatni raz posiedziałem jeszcze przed świętami i była kompletna pustka. Na podlasiu było wtedy bardzo zimno ok. -20 i chyba wszystko co miało skrzydła przeniosło się za Wisłę.
Wiem że na forum jest spora grupa dla, której dobro przyrody nie jest obojętne. Dlatego chciałem was zachęcić aby przyłączyć się do ogólnopolskiej kampanii przeciwko polowaniom na dzikie ptaki "Niech Żyją!"oraz do podpisania petycji. Wszystko na stronie :http://stop.eko.org.pl/portal/index....article&id=131
podpisałem, fajna inicjatywa.
Zrobilem to rowniez juz ladnych chwil pare temu :)
pozdro
Również podpisałem. kris70, dzięki za info.
Pozdrawiam
Petycja podpisana.
Kolorowa zima na podlasiu. Miałem dziś chwilę czasu i przejrzałem co udało się pstryknąć w ciągu ostatniego czasu (gdzieś mi wcięło jeszcze jedną kartę). Pierwsze mrozy dały o sobie znać jeszcze przed Wigilią (-23 pokazywał termometr w moim samochodzie), dlatego jak tylko się ociepliło wróble i mazurki taplały się szczęśliwe w kałużach. Teraz jest kolejna fala mrozów, ze wschodu zleciały stada jemiołuszek. Moose pisze o bobrach i wydrach, więc nad Narwią teraz raj dla lubiących fotografować przyrodę.
pozdrawiam
B
Prawdziwe morsy z tych mazurków, pozostałe zdjęcia także ciekawe.
Byłem dzisiaj w nowym(starym) miejscu - 3 myszołowy, kruki porywały korpusy, sójki z 5 szt, dzięcioł duży, czubatka, i oczywiście bogatki oraz brak światła :(
Wybieram Sojke :)
pozdro
lubię niebieski, więc sójka wygrywa:grin:
ja wybieram myszołowa za to jak patrzy, a sójka też fajna.
Park Narodowy Równiny Hortona.
Ależ scena, u Nas tylko przy porcjach rosołowych można kruki uchwycić ;)
Pzdr
Waran wodny.
Ten portrecik w środku - super.
Gratuluję i pozdrawiam.
Szybkie roztopy dały się we znaki. Pod budą zero ruchu. Bieliki trzymają się rzeki, a w czatowni woda po kostki. Dlatego niedzielę spędziłem na łażeniu i taki oto akrobata mi się trafił:
ale "żółtodziób":grin:. jak kanarek. super
Lucas_g fajny ten Twoj akrobata - bardzo sympatyczne zdjęcia. :grin: