to ten sam :)
Wersja do druku
Rewelacyjnie rozdarty "pysk" :mrgreen:
Jakbym Mary.... co ja piszę, co ja piszę :roll:
jeszcze raz Remiz
nurogęś
Załącznik 175087
pluszcz (prawdopodobnie z tegorocznego lęgu...)
Załącznik 175088
trznadel
Załącznik 175089
Załącznik 175090
Z wczorajszego łazęgowania po Beskidzie N
Trznadle i remiz Viruusa super!
Viruuss po 8-mym czerwca będę nieco "wolniejszy". I już z siatką i taboretkiem będę Ciebie "męczył" :wink:.(Jeżeli pozwolisz? :grin:)
remiz i pluszcz = brawo
od jakiegoś czasu ganiam po łąkach za kukułką :) dzisiaj pierwsze akceptowalne zdjęcie :)
ganiam po polu za głosem, jak już namierzę to wabię głosem z przenośnej czatowni lub okryty tylko siatką maskującą, jedne osobniki lepiej reagują inne prawie wcale, loteria jest gdzie usiądzie, wczoraj miałem na jakichś 5-7 metrach, dosyć duży ptak więc może być, dlatego akceptowalne :)
niestety siedział dosłownie przez chwilę pogoniony przez kawki :( jednak w tym miejscu już chyba trzeci, czwarty raz udało mi się zwabić, coś czuję, z muszę jeszcze zrobić prace inżynieryjne w celu wyeliminowania przypadkowych lądowań :)
Trudny temat, ja kilka lat próbuję ;) w tym roku chyba już odpuszczę a piękny ptak to jest.
Bażant zwiadowca w barwach ochronnych. :roll::mrgreen:
To jeszcze taki:
No niby cud, ale to podobno forum fotograficzne, a nie światopoglądowe, a oczko jakieś takie niewyraźne...
Czepiasz się †H2O† też podobno woda, a nie woda...
Grubodziób - zwykle słabo wykrywalny a tu jak na widelcu. Rewelacja.
Jestem także pozytywnie zaskoczony, w tym miejscu nigdy przedtem ich nie widywałem. Teraz prawdopodobnie zalatują dwie parki, co ciekawe są mało płochliwe, nie przejmował się nawet jak głośno rozmawiałem przez telefon.
Kiedyś przy innym oczku wodnym miałem jedną parkę - ale strasznie były płochliwe, zalatywały na kilka sekund, najmniejszy ruch je płoszył, a te całkowity luz ;)
gratki za grubodzioba
Dzisiejsze zabawy z naszą Modraszką
5,6 klasa :)
Bardzo ciekawie pokazana powietrzna ekwilibrystyka :grin:
005 - wejście w zakręt, Kozackie jak blue angels!
006 - start genialnie złapane!
Super :)
Zabawa z Modraszką piękna. Tak na marginesie, dobrze widzę szum tła ? Doczytałem iso 400, może to być prawdą ?! Strach się bać :)
Szpak i pliszka.
Załącznik 175534 Załącznik 175537
Załącznik 175535
Piękna pliszka na pięknym tle ( to pustynne).
Śliczne ptaszki. :roll::mrgreen: