Mamy tak, że martwimy się, kiedy nam klika, gdy kręcimy głową albo gdy ciężko chodzi noga, jak nią poruszać, ale gdy dzieje się to sprzętom do zabawy, to raczej to ignorujemy.
Czego i Tobie życzymy :)
Wersja do druku
witam ponownie z kolejnym problemem, kupilem mianowicie obiektyw zuiko 45/1.8 i poszukuje zainteresowanej pozą modelki z okolic krakowa w wieku 18-24, moze macie jakies namiary
pozdr - perski
13 września napisane:
3 dni później:
Weź powiedz, że to trochę taka eee... prowokacja (?) :D. Tekst idealnie wpasowuje się w pewien schemat, ciężko uwierzyć, że ktoś to na poważnie pisze :D
W każdym razie, o jaką(ie) pozę(y) Ci chodzi? I czy aby to na pewno odpowiednie forum do szukania takich "póz" chętnych na taką "sesję"? ;)
witam sedeczenie
po m-cu zabawiania sie wieczorami moim sprzetem /e pl3 siur fing/ powiem ze to ustawianie przeslony i migawki na tych pokretelkach jest upierdliwe i moja stara minolta gdzie na obiektywie ustawialem sobie przeslone ,pokretlem czas i widzialem mniej wiecej GO
czy wam to nie przeszkadza?
takie pizdrygały w tym penie
jakie max iso ustawic? chyba 800 bo wiecej to juz mocno szumi- czy tylko u mnie?
czy obiektyw 40-150 jest ok?
czy na tych artystycznych filtrach np dramatyczna tonacja tez macie niezbyt ostro?
pozdr - perski
1) Widziały gały co brały, taki urok micro 43, że coś kosztem czegoś. Ergonomia w penach schodzi na dalszy plan, seria E-Px jest najwygodniejsza z powodu całkiem sprawnie działającej rolki pionowej, E-PL3 jest mały, to i ergonomia taka sama. Już to kiedyś pisałem, ale Peny to aparaty typu 'wyciągnij-zrób zdjęcie-schowaj'.
2) W rawach iso1600 spokojnie daje radę.
3) 40-150 jest bardzo ok.
4) dramatyczna tonacja jest taka jak wskazuje nazwa, dramatyczna ;)
w symbolu E-PL litera "L" mówi nam że aparat będzie Lejszy o coś, o drugie kółko nastaw/rolkę, o pewną ilość czegotonieustawiających klawiszy, i wreszcie o pewną kwotę pieniędzy. Taka już uroda literki "L". Co do ISO to cecha matryc, od OM-D/E-PM2/E-PL5 jest już tylko lepiej