Ladnie pokazany... wszystkie trzy fotki fajne.
Wersja do druku
Ladnie pokazany... wszystkie trzy fotki fajne.
Ech... Catalina! Dla niej wybrałem się ostatnio do Krakowa na MPL mimo porannej ulewy. Wieeeelka szkoda że Bronco nie doleciał :cry:. No i fotki nie takie jakbym chciał powychodziły, lustro miałem od niecałych 2 miesięcy i jeszcze nie ogarniałem co i jak. Za to stwierdziłem, że mój E-520 nie był osamotniony - widziałem sporo Olków, choć w strefie "vip" to raczej białe lufy :wink: królowały.
Szybka porada - spróbuj focić "śmigła" na czasie odpowiednio długim, np. 1/200 - 1/250, nie krótszym - będą wyglądały bardziej "żywo".
Fajne to twoje ujęcie, ale co do śmigieł i dłuższego czasu to raczej nie da rady przynajmniej z ręki. Zawsze ustawiam na mozliwie najkrótszy czas. mam problemy z kręgosłupem szyjnym i nie tylko oraz z rękoma. Dla mnie taki czas stwarza już duże zagrożenie, że żadna fotka mi nie wyjdzie ostra. Czasami ryzykuję, ale efekty w większosci są mierne. Poza tym to moje pierwsze zetknięcie z tego typu imprezą i tłum oraz presja czasu dodatkowo przyprawiały mnie o większe drżenie rąk, ale gdybym miałą statyw i wiedziałą gdzie celować dokładnie ze statywu to z pewnością chciałabym uzyskać ten efekt :grin:
Tak spod ręki jakiś samolocik, dla mnie to jakiś zielony bombowiec :-P
O ile dobrze pamiętam to te samoloty są z okresu wojny chyba, znaczy się takie wtedy latały ponoć, ale zapowiadajacy mówił tak szybko i podawał tyle informacji, że 1/10 nie spamietałam.
Moominek, a jaka "lufą" robiles te przelotowki? zerknalem w exif, ale nie znalazlem dlugosci ogniskowej:| jarmana, elegancki ten bombowczyk, taki surowy "blaszak":grin:
Mi tam się prawie wszystkie samolociki się podobają, zawsze jestem pod wrażeniem jak takie olbrzymy wzbijają sie w niebo i podziwiam tych co potrafili przezwyciężyc prawa fizyki i stworzyć maszynki latające. ja najprawdopodbniej mogłabym wymyślić jedynie cos na wzór Dedala czyli skrzydeł Ikara :wink: :grin:
Zielony bombowiec jedynka, dwojka fajne ujecia..