Poprosimy jakies sample moze?
Wersja do druku
Poprosimy jakies sample moze?
Próbowałem, ale nie widzę efektu.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wniosek; 45-200 najlepszy jak widno. Odkryłem Amerykę ??? Autofokus w 99% ignoruje szybkie stworzenia, które latają.
Odgrzewam temat, bo mam pytania w kwestii G1
Czy w systemie ma znaczenie przez jaki adapter podpinam szkła 4/3? Tzn. czy pod G1 spoko podejdzie adpater Olympusa, czy muszę mieć tylko i jedynie DMW-MA1?
Na chłopski rozum to nie powinno mieć znaczenia, ale może jednak istnieje jakiś tajny haczyk?
To tylko przeniesienie i przesunięcie styków -bez znaczenia który podepniesz.
Pozdrawiam
Witam.
Mam pytanie odnośnie instalowania firmware do G1. Tak więc, czy nowe oprogramowanie w sposób znaczący zmieni jakość zdjęć, gdzieś na forum wyczytałem że dzięki nowemu oprogramowaniu zmniejszyła się ilość szumów. Wiem że do tego aparatu dostępne są 4 aktualizacje firmware i proszę mnie poprawić jak się mylę, czy wersja 1.4 zawiera aktualizacje od 1.1 do 1.3, czy trzeba każdą wersję instalować po kolei. Wiem też że Panasonic wypuścił wersję 1.4 bez blokady baterii, jeżeli gdzieś znajdę tą wersję, lecz wcześniej wgram soft 1.3, który ów blokadę posiada i zastąpię ją wersją 1.4 będę mógł korzystać z zamienników? Mam nadzieję że nie zakręciłem za bardzo. Pozdrawiam.
miałem wszystkie wersje do 1,4- obecnie mam ( i córka )w nowych body wersje 1,2 - najmniej szumi(różnica 2/3 EV do 1,4) , tworzy najmniejsze aberacje przy szkłach manualnych, najlepiej układa rozmycia w bokehu, oraz najmniej artefaktów wynikających z ostrzenia softwerowego.
Gratis 1,2 jako ostatnia toleruje wszystkie aku, oraz szybciej też ostrzą szkła 4/3- ZD: 9-18 i 70-300.
porównania robiłem mając 3 korpusy - Córki 1.2, mój1,4(wcześniej 1,3) i nowy od 1,0przez 1,1 do zatrzymałem się na 1,2
Pozdrawiam
Dzięki, postaram się wgrać 1.2, tylko przy próbie zgodnie ze stroną Panasonica, wyskakuje mi komunikat "dysk chroniony przed zapisem" i już jakiś czas nie mogę sobie z tym poradzić. Może znasz jakieś rozwiązanie tego problemu?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Udało mi się poprzez dodawanie rejestrów, zgrać plik G1__141.bin na kartę za pomocą czytnika, jednak po uruchomieniu aparatu i naciśnięciu Play nie wyskakuje okno zmiany softu..... Jeżeli masz/macie jakieś pomysły, będę wdzięczny za pomoc.
tu link do wrsji softu:
http://www.panasonic.pl/obsluga_klie...5&model=DMC-G1
- przed zgraniem na kartę trzeba jeszcze otworzyć program i dopiero wersję otwartą wgrać- pierwotnie program to ikonka ( u mnie :karton z kolorowymi książkami) klikasz na niego dwa razy po otwarciu dwa razy potwierdzasz i po otwarciu powstaje dodatkowa ikonka-
taka z pachołkiem drogowym (biało- pom)o nazwie: " G1_120 " przy 1,2 i tę przeciągasz na otwartą kartę , potem kartę do aparatu i dalej więsz
pamiętaj , że jak wgrasz 1,4 to tego nie cofniesz nawet w serwisie!!!!
powodzwodzenia i pozdrawiam
No tak. Ściągnąłem plik G1_V14.exe i otworzyłem go na kompie. Utworzył się plik G1__141.bin, który trzeba wg. instrukcji zapisać na kartę. Kiedy próbuje na kartę przez aparat wyskakuje komunikat że "dysk jest chroniony przed zapisem", podobnie było w przypadku użycia czytnika kart, ale wkońcu udało mi się zapisać właściwy plik na karcie, jednak aparat go nie "widzi", gdyż nie wyskakuje okno zmiany softu, kartę mam sandisc 8gb, i "pstryczek" ustawiony poprawnie.