A jak z sikaniem ? wybacz prozę życia ale tak jest że jak zimno to się chce.
Wersja do druku
A jak z sikaniem ? wybacz prozę życia ale tak jest że jak zimno to się chce.
Butelka. Tu nic innego się nie wymyśli.
PS. Właśnie dostałem info, że dziś przed budą śmigają cztery bielasy, a kumpel zapełnia drugą kartę. Niestety, przygotowania do świąt zatrzymały mnie w domu i mogę się tylko obejść smakiem. Od jutra odwilż i trzeba czekać na kolejny wyż.
PS. Właśnie dostałem info, że dziś przed budą śmigają cztery bielasy, a kumpel zapełnia drugą kartę. Niestety, przygotowania do świąt zatrzymały mnie w domu i mogę się tylko obejść smakiem. Od jutra odwilż i trzeba czekać na kolejny wyż.[/QUOTE]
czy ten kumpel to Stanisław B ? :)
ostatnio dostałem serie zdjęc :)
pozdr
Jak zwykle kapitalna robota Łukasz, gratuluję!
Nikt nie będzie zły jak zamieszczę link na fotoprzyrodzie - dość ambitne wypowiedzi się pojawiły http://www.fotoprzyroda.pl/zasiadka-...cie-vt5143.htm
Po wczorajszym beznadziejnym czatowaniu (jedyny pocieszający to fakt, że na chwilę usiadł kruk) zmarzły mi palce u nóg - ok 5godzin byłem -12stopni - chyba kupię buty Yeti jak ktoś polecał, ale najpierw spróbuję metodę bez butów.
Dzisiaj byłem chwilę w drugiej czatowni - pojawił się jer, oprócz niego mam bogatki, modre, zięby, dzwońce, mazurki i trznadle, obserwuje je krogulec, ale się nie zbliża - niestety zero światła :(
Pzdr
Dzisiaj wręcz wiosennie, tylko sikorki nie odpuszczają:
kasprzyk, fajny badyl i ładnie naświetlona fotka.
Ode mnie jeszcze jeden kadr, tym razem chytrusek:
rozkręcacie się, świetnie ogląda się wasze zdjęcia wiedząc ile niewygód trzeba znosić robiąc takie fotki.
Fajny lisek, choć ten cień w prawym dolnym rogu przeszkadza
Piękny lisek!
Szkoda, że nie można trzymać ich w domu, wziąłbym takiego zamiast psa ;)
Pzdr
Świetny chytrusek. Pozdrawiam lisiajamka :grin:
Śliczny rudzielec, widać światło dopisało, bardzo ładnie wyszedł kolor futra zimowego.
Piękne lisisko...ale ogon. Technicznie bardzo fajne
Kiedyś, kiedyś - bardzo duże lata temu w Gorlicach jedna pani na smyczy takiego prowadziła.
Nie było osoby, żeby nie zagadała :D
Sikorka - znakomita, lisek piękny i pięknie "ustrzelony".
Pozdrawiam.
Lisek kapitalny, bardzo mi się podoba światło, kolorystyka.
Takie tam pierwsze testy przed budą :) Trzeba ustawić inaczej odległość konara, i wymyślić jak "pozbyć" :roll: się 30-40 kruków które krok w krok łażą za bielikami :)
Ale zasraly ci badyla;)
Ja tez jutro jade porzadki robic i przestawic mojego chrusta :)
Gratulacje towarzystwa, moje skutecznie przepedza lisek chytrusek :)
pozdro
Możesz je oddelegować do mnie, nie obrażę się :)
2 i 3 są świetne.
Pozdrawiam.
Sorry Peter, ale ta wrzuta nie należy do najszczęśliwszych. Ja to oglądam na laptopie, ale po mimo wszystko widzę zbyt ostre światło, duże ciemne plamy na krukach bez widocznej faktury piór. Poza tym perspektywa na zdjęciach jest nie bardzo. Albo miałeś szkło za wysoko albo za konarem masz dołek przez co tło nie rozmywa się tak jak powinno, a musisz przyznać, że przy Twoim szkle można poszaleć z rozmyciem. Szczególnie widać to na focie z Bielikiem. Czekam na lepszą wstawkę, bo przyzwyczaiłeś nas do dużo lepszych kadrów. Pozdrówka
Wczoraj zaliczyłem pierwszą zasiadkę w tym roku. Scena przed budą już dawno bez śniegu, słońce lekko za chmurkami, więc miałem dylemat: spróbować sił z nalotami czy dać sobie spokój i popstrykać statyki. Wybrałem drugą opcję. Efekty poniżej.
śliczny ptak, fotki wyglądają jak niewyostrzone po zmniejszeniu
ajajaja - piękne statyki :)
Mistrzowska robota - wspaniałe ujęcia :)
Dzięki za komentarze. Na weekend zapowiadają słońce, może uda się ustrzelić tych bandziorów w locie.
Yamada, słuszna uwaga. Fotki zostały zmniejszone przez photobucket.com, dlatego nie są wystarczająco ostre.
Pozdrawiam
lukas - można się zapatrzyć, jak zwykle zresztą. pozdrawiam Nastepne będą w locie, to się będzie działo.
na razie +1:grin:, nic więcej nie mogę
Dzisiejsze:
Sympatyczne mazurki :)
na drugim ładnie rozmazane tło. grubaski te mazurki:grin:
2 zdjęcie mi bardziej się podoba
Witam wszystkich miłośników przyrody.
Przymierzam się do zakupu jakiegoś kamuflażu. Chciałbym poznać Wasze zdanie na coś takiego- http://www.traperzy.pl/zestaw-camo-suit-p-116.html . Być może
powinienem to pytanie zadać w wątku "Co kupić ?" ale tu jet największe zgromadzenie osób z doświadczeniem w tym temacie.