Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Nie sądzę by E-5 staniał bo to od początku był aparat kolekcjonerski. Jeśli się nie mylę to długo trzymał cenę E-1 zanim wreszcie pojawił się E-3.
Zawsze kupowałem Peny E-PX ale przy tak dobrym E-PL5 i E-M5 nie widzę miejsca dla E-P5.
Interesuje mnie na ile jest szansa, że po E-M1 wyjdzie coś budżetowego tak jak E-30 po E-3 i E-PL1 po E-P1/E-P2. Przyznam, że bardzo żałowałem, że nie doczekałem do tych budżetowych wersji i to nie ze względu na cenę ale dla mnie były lepsze od droższych braci.
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Nie sądzę by E-5 staniał bo to od początku był aparat kolekcjonerski. Jeśli się nie mylę to długo trzymał cenę E-1 zanim wreszcie pojawił się E-3.
Zawsze kupowałem Peny E-PX ale przy tak dobrym E-PL5 i E-M5 nie widzę miejsca dla E-P5.
Interesuje mnie na ile jest szansa, że po E-M1 wyjdzie coś budżetowego tak jak E-30 po E-3 i E-PL1 po E-P1/E-P2. Przyznam, że bardzo żałowałem, że nie doczekałem do tych budżetowych wersji i to nie ze względu na cenę ale dla mnie były lepsze od droższych braci.
Zgadzam się... "Jestem szczęśliwym posiadaczem E-30..." :grin:
Wlasnie odjechal dzisiaj moj epl3.
I czekam cierpliwie co/i jesli, procz M1 pokaze Olek, gdyz swiezbi mnie by szybko gdzies zainwestowac ciezko zarobione bilety narodowego banku polskiego.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Biorąc pod uwagę spodziewaną cenę E-M1 to taki aparat już jest - nazywa się EM-5 :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Tryb pomiaru światła na osobnym pstryczku A.D.2013, jeszcze dźwigni przewijania filmu brakuje :)
A mogło być tam kółko do iso... No dobra, nie marudzę. Mam nadzieję, że część tego będzie można poprzestawiać w menu.
Może Twoje marudzenie zostało wysłuchane ;). Widzę na zdjęciach-przeciekach, że z przodu jest dźwigienka podobna do tej w E-P5 (to ta dźwigienka przy AEL, z opisem 1/2). W E-P5 po zmianie jej funkcji w menu (4 tryby), i zmianie pozycji dźwigienki na "2", funkcjonalność obu kół nastaw zostaje zmieniona (w zależności od trybu PASM) z migawki/przysłony/korekty ekspozycji na między innymi sterowanie ISO i WB. Dodatkowo można zmieniać na którym kółeczku ma być ISO, a na którym WB. To jeden z trybów ustawienia dźwigienki.
Jak nie było większej customizacji to teraz jest do przesytu. Jak już gdzieś pisałem, zamiast opisów i ikonek mogli ponumerować guziczki i byłoby prościej. Mam nadzieje, że to nie był epizod i każdy nowy Olek będzie to miał.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Biorąc pod uwagę spodziewaną cenę E-M1 to taki aparat już jest - nazywa się EM-5 :-P
W przyszłym roku OM-D będzie miało dwa lata. Więc istnieje duża szansa, że wyjdzie coś nowszego. A potem czas na następcę E-PL5 i E-PM2.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
W przyszłym roku OM-D będzie miało dwa lata. Więc istnieje duża szansa, że wyjdzie coś nowszego. A potem czas na następcę E-PL5 i E-PM2.
O i na to właśnie czekam, przerobię któregoś na IR-a, jak zaczną tanieć...
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Interesuje mnie na ile jest szansa, że po E-M1 wyjdzie coś budżetowego tak jak E-30 po E-3 i E-PL1 po E-P1/E-P2.
Ptaszki ćwierkają o tańszej wersji E-M5.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ptaszki ćwierkają o tańszej wersji E-M5.
A to już od dawna. Ale lekko wykastrowanej. Miał mieć gorszą stabilizacje, brak uszczelnień itp.
A ja bym raczej się spodziewał lepszego następcy w przyszłym roku. Nowa matryca, lepszy wizjer.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Dostrzegam nawet pewne podobieństwo do E-1.