Odp: barmichal76 - moje fotografie
Michał ja kilka wynalazków z Lunaparku to pamiętam jeszcze z końca lat 70'tych zeszłego wieku :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Michał ja kilka wynalazków z Lunaparku to pamiętam jeszcze z końca lat 70'tych zeszłego wieku :)
Jesli mówisz o łódzkim, to i tak moim zdaniem na tych trzydziestoparoletnich wynalazkach może być bezpieczniej niż w takim objazdowym lunaparku, z którego są zdjęcia.
Pozdr
Też tak myślę bo chyba jakieś kontrole w Lunaparku częściej goszczą niż w jakimś objazdowym, chociaż wszystko niby i tak ma jakieś tam okresy kontrolne.
No i przy okazji wizyty w Lunaparku ma się podróż sentymentalna w przeszłość dzięki tym samym sprzętom z przed lat, tylko ludzi już nie tyle. Może pamiętasz będąc małym brzdącem ile tam osób w weekend kiedyś bywało? Cała droga od ZOO do Lunaparku była usiana budkami i stoiskami z odpustowymi gadżetami. I ten dźwięk jeżdżącego motoru słyszany z oddali bo może pamiętasz tą ogromną drewnianą beczkę gdzie w środku po ścianie jeździł motocyklista na motocyklu i rożne sztuczki odstawiał?
W Gdańsku nigdy stałego nie było. Przyjeżdżało takie Wesołe Miasteczko np. w okolice szkoły i szalało się po lekcjach. Największy lans był na łańcuchowych, jak chłopacy próbowali okręcać dziewczyny.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
jak chłopacy próbowali okręcać dziewczyny.
No i chyba wcześniej czy później im się udawało ;):)
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
W Gdańsku nigdy stałego nie było. Przyjeżdżało takie Wesołe Miasteczko np. w okolice szkoły i szalało się po lekcjach. Największy lans był na łańcuchowych, jak chłopacy próbowali okręcać dziewczyny.
Ja to nigdy z takich atrakcji nie korzystałem. Nawet na zwyklej karuzeli czy huśtawce długo nie wytrzymam. A jakby tak przy dziewczynie żołądek się zbuntował, to by było dopiero.
No ale na łabądku albo w karecie chyba żołądek byłby ok?
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Też tak myślę bo chyba jakieś kontrole w Lunaparku częściej goszczą niż w jakimś objazdowym, chociaż wszystko niby i tak ma jakieś tam okresy kontrolne.
No i przy okazji wizyty w Lunaparku ma się podróż sentymentalna w przeszłość dzięki tym samym sprzętom z przed lat, tylko ludzi już nie tyle. Może pamiętasz będąc małym brzdącem ile tam osób w weekend kiedyś bywało? Cała droga od ZOO do Lunaparku była usiana budkami i stoiskami z odpustowymi gadżetami. I ten dźwięk jeżdżącego motoru słyszany z oddali bo może pamiętasz tą ogromną drewnianą beczkę gdzie w środku po ścianie jeździł motocyklista na motocyklu i rożne sztuczki odstawiał?
beczki nie pamiętam, ale to świetny temat do fotografii swoją drogą. Chętnie bym się wybrał coś takiego obejrzeć.
Pozdr
---------- Post dodany o 11:14 ---------- Poprzedni post był o 11:13 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ok, tylko nie wiem które rozwiązanie bardziej obciachowe...
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Ok, tylko nie wiem które rozwiązanie bardziej obciachowe...
Darujesz sobie kręcące i bujające zabawki i idziesz na szczelicę :mrgreen:
O tak, te kwiatki z kolorowych gąbek! :D