-
3 załącznik(ów)
Dawno mnie tu nie było... Ostatni rok spędziłem w twórczym letargu, robiąc głównie nieciekawe zdjęcia na równie nieciekawych pandemicznych urlopach. Na palcach jednej ręki mogę policzyć wyjścia w miasto po to, żeby sobie pofotografować dla przyjemności. Mam wrażenie, że cofnąłem się przez to w fotograficznym rozwoju o kilka lat, a na ulicy czuję się wręcz nieswojo. Ale wróciłem i nadrabiam zaległości :)
282. Załącznik 234710
283. Załącznik 234712
284. Załącznik 234713
Pierwsze z Fuji, dwa kolejne z Olka, wszystko to JPEGi prosto z puszki.
-
Street to nie moja dziedzina i nie do końca czuję ten rodzaj fotografii, ale tak czysto pod względem wizualnym:
284 mi się podoba za ciekawy i niebanalny kadr i zdecydowanie na duży plus, dla mnie najepsze z tej wrzuty.
282 - nie podoba mi się bo jak dla mnie za mało dołu za dużo góry, i budynki są zbyt blisko dolnej krawędzi a niektóre wręcz ucięte, co mi przeszkadza.
238 - mam problem z tym zdjęciem, bo nie mogę się zdecydować czy mi się podoba czy nie. Z jednej strony ciekawy kadr (słońce, symetria światłocienia na drodze), ta kobieta na rowerze i fajny moment, a z drugiej strony - nie wiem czy bez ludzi nie byłoby lepiej.
Wszystko powyższe to tylko moje subiektywne opinie wynikające z takich a nie innych upodobań, a nie żadne prawdy objawione więc nie bierz sobie do serca :-)
-
Epicure, wprawa fotograficzna nic się nie zmieniła.
282 - pas bezkształtnych, ciemnych chmur rywalizuje z geometrycznymi subtelnościami zabudowy.
294 - pętla widziana z oszklonej studni z oszklonym wyciągiem, a w niej niebo.
233 - szkoda, że słoneczko się nadmiernie wbiło w obiektyw. Takie fotki jak ta są w moim guście.
TJ
-
Mi kadrowanie 282 pasuje - akcentuje niebo, które jest tu najważniejsze. W połowie wysokości kadru widać padający deszcz. Nie zmieniałbym.
Pozostałe dwa też fajne, bez roweżystki byłoby zbyt statyczne.
-
Ciekawe miejsca i momenty na fotografiach widziane w niebanalnych ujęciach.
-
Dzięki za odwiedziny i komentarze :)
-
6 załącznik(ów)
No nie wiem, jakoś tak krzywo mi powychodziło... ;)
285.
Załącznik 235173
286.
Załącznik 235174
287.
Załącznik 235175
288.
Załącznik 235176
289.
Załącznik 235177
290.
Załącznik 235178
Wszystko to JPEGi prosto z puszki.
-
No nie wiem, może obiektyw Ci się pogiął nieco :-)
Na 286 ciekawy mural .
-
Czy ogólne niedoświetlenie jest celowe, dla uzyskania dołującego nastroju?
Pytanie na serio.
-
Tak, niski klucz jest jak najbardziej celowy.