Cieszę się, że się podoba :) Chciałem tylko zasugerować zabawę z kolorami :wink:
Wersja do druku
Te zdjęcia które przerabiał helmuth fajne :) od gusty zalezy która wersja sie bardziej podoba...mnie sie podoba pomysł i kadr- aż zzzzimmmmooo sie robi od patrzenia na nie :) b. dobrze uchwycony mróz jaki panuje w Polsce :D
Z biegu Gwarków bardzo fajne a szczególnie start dorosłych i dzieci. Z trasy to pod słońce. Efektownie przestawiłeś lodowe kryształki i ich fantazyjne kształty które bardzo się podobają.
Inne po przeróbce, ale też ciekawe.
Puchatku, w jakiej pozycji byłeś, focąc narciarzy? Plackiem na śniegu, czy jakoś bardziej humanitarnie?;)
..................
U mnie teraz -19, brrr....
Nie, no aż takie poświęcenie nie wchodziło w rachubę, "tylko" po kolana w śniegu, w pozycji przysiadu. Kilka fotek (między innymi to z galerii - pod słońce) po uprzednim ustawieniu ostrości manualnie - przy użyciu LV i odchylanego LCD w E-3 (to naprawdę wygodny wynalazek :wink: ) aparat przy ziemi...
Pozdrawiam
Kolejne podejście do tematu Zamku Książ. Jak zwykle proszę o opinie i pozdrawiam odwiedzających...
W pierwszym moim zdaniem za dużo dołu (ale próbowałem inaczej to przyciąć i też mi się nie podobało :P), poza tym jest ok.
Drugie fajne, ale wydaje mi się czy wierze chylą się ku brzegom kadru? (może mi się tylko wydawać!)
ps. Wydawało mi się jednak. Teraz patrze i tego nie widzę.
Miałeś bardzo ładne światło, które mz wykorzystałeś. Widok na sam zamek (zdj.nr 406) bardzo fajny. Nie jest też za ciasno.
Widok z dalszej perspektywy - i tu się miotam troszkę. Bo widok ładny, ale ten dół chyba jednak za bardzo rozprasza. Jest za ciemny, zwłaszcza w LD.
405 bardzo mi się podoba. Zwykle pokazuje się sam budynek. Tu pokazałeś go razem ze wzgórzem na którym stoi. Daje to lepsze wyobrażenie "górowania" nad okolicą.
Myślę, że to dół właśnie uwydatnia to "górowanie", natomiast MZ, za dużo nieba w kadrze. Troszkę się pobawiłem i wyszło mi tak:
W tak trudnym terenie jaki jest okolica tego zamku uważam, że to bardzo dobre zdjęcia i sie podobają. Najważniejsze, że sam zamek jest fajnie wyeksponowany a pomogła w tym ciekawa aura jaka panowała w tym czasie, podkreślając przepiękną bryłę budynku.