No właśnie dlatego nie myślę o inwestowaniu w kompakt :p
Wersja do druku
Zdjecia wiaduktu z pociagiem to fajne widoczki lecz jakby za mocno statyczne mając w kadrze pociag. Zdjecia z domkiem podobają się ciekawą geometrią rozkładu elementów w kadrze. Ten ład w nich mnie przekonuje.
Z dzisiejszego wypadu:
kadr z 254 bardziej mi lezy niz 255. odrobine swiatla nad dachem by sie przydalo. szkoda, ze plastikowe drzwi :/
z wypadu w Frankurt...coś z WB jest nie tak - wszystko za niebieskie mi sie wydaje. najbardziej podoba sie 257. mimo, ze sie kladzie, to broni sie symetria. Fajnie, gdyby tylko jedno okno bylo uchylone, reszta taka sama. taki wiesz akcent na jedna nute :)
258 - crop?
zacznij tam ludzi lapac w obiektyw ;)
pzdr
Zdj.258jpeg.jest ciekawe.Byłoby zwykłym zdjęciem z samolotem w kadrze,gdyby nie zdjęcia,które obiegły świat i którego wydarzenie sprawiło,że nigdy nie będzie już tak samo.
Takie mam skojarzenia,patrząc na Twoje zdjęcie.
Jak wyżej, ale i pierwsze z serii bardzo mi się podoba.
256 i 257 musze przyznać, że bardzo ciekawe te obiekty ale nie potrafiłem nazwać czego w nich mi brakuje. Teraz wiem, że brak mi w nich tej szklanej kontrastowej świetlistości przygaszonej polarem. Być może słoneczko nie z tej strony ale i tak technicznie dałeś radę. W ostatnim, mam jednoznaczne skojarzenia i myslę, że i ono Tobie przyświecało z przesłaniem nigdy więcej.
No cóż, niebo było niebieskie, bezchmurne a budynek ma szklaną elewację. Musiało wyjść niebiesko ;)
To prawda, mam wielokrotnie takie skojarzenia. Tu, we Frankfurcie lata nad miastem naprawdę dużo samolotów. Nigdy nie można być pewnym...:roll:
Witam
Już cały czas chciałem napisać odnośnie fotki 258 - te same "bezpośrednie" skojarzenia co u poprzedników. Podoba mi się 257, na 256 brak tej czystości, krystalicznej jakości fotki - nie wiem, minimalne szumy lub ostrość .. ?
Pzdr