Zdjęcia uliczek dość podobne wszystkie ;) Pejzaże i żyjątka bardzo miło się ogląda. Najbardziej przypadł mi do gustu ten pejzażyk zrobiony fishem.
Wersja do druku
Zdjęcia uliczek dość podobne wszystkie ;) Pejzaże i żyjątka bardzo miło się ogląda. Najbardziej przypadł mi do gustu ten pejzażyk zrobiony fishem.
Fajnie się z Tobą zwiedza miejsca, w których się nigdy nie było :grin:
---------- Post dodany o 13:03 ---------- Poprzedni post był o 13:03 ----------
niektóre zdjęcia starałbym sie poprostować.
Kolejne cztery zdjęcia z wyspy Brać-Bol
353, 354, 355, 356.
353- lekko przemijajacy czas.
Nie przesadzaj! 14mm to nie jest szeroki kąt :)
Radzę najpierw skorygować zniekształcenia obiektywu a następnie znaleźć w środku kadru jakąś krawędź, linię okien, słup albo inny element, który powinien być pionowy. Obróć zdjęcie, aby ten element doprowadzić do pionu. To jest najważniejsze!
Zbieżność lepiej wygląda, jeżeli jest równa z obu stron kadru.
Masz rację helmuh lecz jak brakuje umiejętności to nie zawsze wychodzi jakby się chciało.
Kolejne zdjęcia z miejscowości Omiś.
357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364,
365.
Urokliwa ta kapliczka. Bardzo ładnie udało Ci się to zdjęcie. Podoba mi się też ostatnie robione nocą.
Bardzo przyjemnie ogląda się twoje wakacyjne foty zwłaszcza że też spędzałam wakacje w Chorwacji. Ech jak bylo milo..... Dobrze uchwyciłeś tamtejsze klimaty tych wąskich uliczek i charakterystycznej architektury. 357, 358, 359, 365 najbardziej mi się podobają. 361 trochę się przewraca - trzeba by było troche wyprostować. Czekan na wiecej :)