Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Adox 25 to Efke 25. Materiał juz nieprodukowany. Jeden z moich ulubionych filmów. Kapitalny wręcz. jeżeli w maluchu kupiłeś to bywały partie w których kasety były niezbyt szczelne ale nic co by zaświetlało obraz poza perforacją. Do tego negatywu polecam Neofin Blue...
PS pięknie cienie graja na Tmaxie
1 załącznik(ów)
Niezrażony bezsensownymi uwagami wrzucam niewysokich lotów fotę analogową.
Cytat:
Zamieszczone przez
gibberpl
...Kodakowska wielka trójca. Portra, Ektar i TMax.
.
Jeśli otworzyć grafikę w nowej karcie [Chrome], to uzyskamy obraz w całej okazałości [jakby ktoś nie wiedział]. Zmierzam do tego...skrzący śnieg w trzecim zdjęciu. Musiał być niezły mróz.
@Rafał Czarny - fajne ujęcie. Możesz ujawnić jakiego aparatu używasz do fotografii ulicznej? Przypuszczam, że chyba coś niewielkiego?
Nie mam za bardzo ochioty uczestniczyć w tej dyskusji, bo raz ze nowy jestem, dwa innosystemowy. Napisze tak, do zaglądania na forum wogole, zachęcił mnie wlasnie ten wątek, i tak samo zarejestrowałem się zeby w nim uczestniczyć, czyli wstawić czasem swoje pstryki i podyskutować o technikaliach. Bez naponki, na luzie. Tak wlasnie widziałem ten wątek.I jeszcze jedna myśl/pytanie , w zasadzie do Mirka54. Czy uważasz ze jestes jak papież, nieomylny...w kwestii określenia co jest perełka, a co gniotem, planktonem , forumowa NK ?
Że wpada na audiencję [w każdym wątku, bo punkty za aktywność], zdepcze z błotem [wyrazi swą łaskawą opinię] i na koniec dorzuci ujemną reputację, jako błogosławieństwo :).
Pozowane!: :evil:
Nie lubię krojonego chleba, ale czasem nie zdążę powiedzieć: Nie kroić! ;-)
Pozowane czy nie, dzięki pieczywie wyszło dobrze.
T-Max 400 i Rodinal 1+50.
Coś takiego wygrzebałem na stronie Ilforda
http://www.ilfordphoto.com/whatsnew/obscura/main.asp
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xGQveI-KIWA
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Nie mam za bardzo ochioty uczestniczyć w tej dyskusji, bo raz ze nowy jestem, dwa innosystemowy. Napisze tak, do zaglądania na forum wogole, zachęcił mnie wlasnie ten wątek, i tak samo zarejestrowałem się zeby w nim uczestniczyć, czyli wstawić czasem swoje pstryki i podyskutować o technikaliach. Bez naponki, na luzie. Tak wlasnie widziałem ten wątek.I jeszcze jedna myśl/pytanie , w zasadzie do Mirka54. Czy uważasz ze jestes jak papież, nieomylny...w kwestii określenia co jest perełka, a co gniotem, planktonem , forumowa NK ?
Nie trzeba byc papiezem,zeby oddzielic perelki od plew(oczywiscie wg wlasnego poczucia estetyki)W Twoich widze wiekszosc perelek,u innych tez.Ale wskakuja prawdziwe gnioty i Ty i ja je widzimy.Tym wlasnie sie roznimy od uzerow z NK ze jestesmy tu a nie tam.
A tak po prawdzie napisz mi gdzie napisalem,ze jedno to perla a drugie to gniot.Jakos sobie nie przypominam takiego zdania w zadnym moim poscie.
---------- Post dodany o 19:15 ---------- Poprzedni post był o 19:12 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Że wpada na audiencję [w każdym wątku, bo punkty za aktywność], zdepcze z błotem [wyrazi swą łaskawą opinię] i na koniec dorzuci ujemną reputację, jako błogosławieństwo :).
Sam doskonale wiesz za co i za jaki post dostales minusa.Skoro uwazasz,ze nie byl sluszny to dlaczego szybko skasowales tego posta.a moze sam stwierdziles,ze przegieles troche??
Myslisz,ze te punkty za aktywnosc cos mi daja??.
Jestem ciekaw kto tu jest z NK, a co to NK?:) abo moze chociaz Fakbuka?:)
boszsz jaka piaskownica sie robi, duzo gadacie (czasem smucicie) malo wklejacie...
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Jestem ciekaw kto tu jest z NK, a co to NK?:) abo moze chociaz Fakbuka?:)
boszsz jaka piaskownica sie robi, duzo gadacie (czasem smucicie) malo wklejacie...
pozdrowionka
juz to naprawiam...