Szalejesz Panie fajne.
Wersja do druku
Fajne smugi na niebie...
....:)
Skoro już tu trafiłam to tak nieśmiało zapytam czy zdjęcia starszych samolotów z pokazów lotniczych też mogą być?
No to kolejne przelotówki. 2 x crop 1:1 i jedno bez. Tu niestety "tablic" nie udało mi się odczytać, może ktoś rozpozna przynajmniej barwy/model. Może dokupić TC m42 x2? W końcu to ok. 50 złociszy na Alledrogo. Tylko jaki?
Ten ostatni to chyba 747, CARGOLUX (taki przynajmniej miał napis na burcie). Dość często je widzę (kiedyś między 16:00 a 18:00 trafiłem trzy). Są też inne, ale fotki mam na razie niespecjalne (trochę niemieckich, jeden w malowaniu podobnym do AirForceOne, ostatnio po raz pierwszy (!!!) widziałem maszynę LOT-u...) Nie mam za wiele czasu na fotki - jestem ograniczony od 16:00 w górę, chyba że jest niedziela :wink:
A, znalazłem jeszcze taki "mały" Emirates:
W sumie to nie znam się na samolotach, nie wiem co jest ciekawe a co nie, ale niektóe maszynki mi się spodobały na VI MPL w Krakowie więc tak nieśmiało coś dorzucę. Exif-ów nie usuwałam, ale za chiny ludowe nie wiem co to za samoloty. Niektóre maja numerki czy symbole więc może po nich da sie je rozpoznać.
Zacznę od jednego małego bo nie wiem czy w ogóle nadaje się do wątku.
Zdjecia z 2009r z pikniku lotniczego w Krakowie, robione głównie Olympus E500 z obiektywem ZD70-300, ale wszytskie z ręki i niektóre w deszczu i wszechogarniajacej szarości. Istaniło prawdopodobieństwo, ze niektóe maszyny wcale nie wystartują jeśli nie poprawi sie pogoda. W drugi dzień pikniku natomiast wydarzył sie tragiczny wypadek i zginął jeden z pilotów uczestniczących wcześniej w pokazach.
No pewnie, starsze są nawet lepsze! ;)
Pozdr.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Drugi to owszem Singapore, ale 747 zdecydowanie...