bardzo prawdopodobne :-D
Nad Biebrzą faktycznie dosyć sennie. owszem trochę ptaków jest, ale przedwiośnie dłuży się juz niemiłosiernie. zimy nie ma od miesiąca, a jeszcze lód pod wodą na olsach stoi.
Wersja do druku
bardzo prawdopodobne :-D
Nad Biebrzą faktycznie dosyć sennie. owszem trochę ptaków jest, ale przedwiośnie dłuży się juz niemiłosiernie. zimy nie ma od miesiąca, a jeszcze lód pod wodą na olsach stoi.
Moose piękna ta Twoja Biebrza, a i fotki kolegów świetne. Mam nadzieję że i ja coś zobaczę jak tam zajadę rowerkiem.
Pozdrowerki
O matko, BIKER, zapomniałem o Tobie. Jak mówił Czerwony Kapturek ,,O ja gupa ****.." Jeżeli planowanie trasdy jeszcze aktualne to wieczorem Ci prześlę możliwe punkty.
Niemal cały dzisiejszy dzień spędziłem nad Narwią i Biebrzą :) Okropnie dziś wiało, ale słońce przyjemnie świeciło, ptaki dopisały, więc ogólnie było fajnie ;)
Na rozlewiskach jest już sporo batalionów, zostało jeszcze trochę kaczek i gęsi, wśród których trafiają się mniej pospolite bielaczki i bernikle białolice (dzisiaj miałem ich aż 10 na raz w Rusi!). Są też rycyki, krwawodzioby, bociany, czaple, bieliki, siewki złote, kuliki, żurawie i pełno rudzików ;)
krwawodziób
czajka
rudzik
żuraw - zdjęcie zrobione pod oknem moose'a ;)
kulik wielki
bernikle
Pierwsze trzy (z naciskiem na 2 i 3) bardzo mi się podobają
Czajka i kulik dla mnie naj:)
pozdro
Fajnie Kamil. światło jednakowoż ostre okrutnie. Świtem go, świtem :-)
no też i to światło ciut przeszkadza no ale nie zawsze można idealnie ze światłem trafić
dla mnie najlepsze - 2 i 3 z tej wrzutki :)
Jak dla mnie czajka, rudzik oraz kulik wielki :-)
Wczoraj wieczorem wybrałem się nad Narew w okolice Wizny. W porównaniu z innymi latami wody jest mało, ale ogólnie jest już całkiem przyjemnie: są rybitwy czarne i białowąse, bataliony, łęczaki, zauszniki, perkozki, kilka gatunków kaczek, pliszki żółte, łabędzie nieme i sporo innych pospolitych. Z ciekawostek trafił mi się nur czarnoszyi :-)