to ja bardzo przepraszam :)
masakrycznie zmasakrowana :)
...moze nie bledy, ale spojrzenie innych (ktore moze byc bledne) :)
Wersja do druku
Fota 251. b. dobra
Od dłuższego czasu przymierzam się do tego mostu. Nie wiem jak go "ugryźć". Pusty czy z pociągiem? Pociąg "zamrożony" czy rozmyty? Na razie takie próby:
Drugie lepsze.
Może rozmyty byłby ciekawy ale na dłuższym czasie, tak, żeby był tylko smugą. No i tu jest trochę ciasno.
Mostek fajny.Kolejowy.;)
Moja rada jest taka : użyj długiego czasu i wyzwalaj migawkę,jak pociąg jedzie do prawej + niska perspektywa z trawnika po lewej stronie alejki.Dobrze by wyglądało,jakbyś ujął też prawy słup trakcji - trzeba jakoś zamknąc tą trakcję logicznie.
Zastanawiłem się nad tym i jedynym, możliwym rozwiązaniem jest wieczór. Nie dysponuję filtrem szarym a obiektywu już bardziej nie "zamknę"- było F8,0.
No nie wiem :roll:...Po obu stronach rosną chaszcze, które o tej porze roku nie wydają mi się fotogeniczne ;). Po drugiej stronie tego tak nie widać ale tu? Zaczynają się tuż, na prawo od dróżki.
Gdybym chciał pokazać słup, musiałbym pokazać te chaszcze o których pisałem wyżej. Przynajmniej nie o tej porze roku :p
Światło było kiepskie a domek wydał mi się ciekawy :), dlatego B&W.
Jakoś nie mam przekonania co do inwestowania w filtr. Musiałbym najpierw pomyśleć o adapterze, dopiero potem szukać filtra który będzie pasował a w sumie nie wiem jak pługo jeszcze "pobawię" się moim aparacikiem ;)
Co do kadru, to mam jeszcze bez dachu :roll: nie mogłem się zdecydować.
Bez dachu ciekawsze,chociaż nie wiem czy praktyczne.;)
Ja tu próbuję nieśmiało sugerowac,że czas najwyższy dla Ciebie rozglądac się za jakimś lusterkiem.Wiem,że to nie maszyna 'robi' zdjęcia ale nieodpowiednia maszyna w odpowiednich rękach potrafi zachowac się nie odpowiednio.;)
A jest w czym wybierac oj jest...Czekają na sklepowych półkach i kuszą - weź mnie,będę najlepsza,nie pozwolę ci nudzic się ze mną,dam ci to czego inne dac nie mogą...tylko mnie weź. ;)
I jak tu się oprzec ?