Ważka w naturalnym środowisku ładnie zapozowała. Ja nie mam takiego szczęścia jak chwycę aparat i przyceluje to w wizjerze widzę wdzięczny odlot.
Wersja do druku
Ważka w naturalnym środowisku ładnie zapozowała. Ja nie mam takiego szczęścia jak chwycę aparat i przyceluje to w wizjerze widzę wdzięczny odlot.
Dziękuję Panowie za komentarze.
92. Bawół afrykański (Syncerus caffer) razem z bąkojadem ćwiczą jakiś układ taneczny ;). Park Narodowy Chobe w Botswanie.
Załącznik 207521
głowaczek rewelacja , fajne kolorki
Dzięki Robert.
93. Młode słonie afrykańskie (Loxodonta africana), w ramach rozrywki, próbują swoich sił w walce :)
Załącznik 207604
Głowaczek bardzo ładnie pokazany, no i kapitalnie uchwycona akcja z bawołem :)
Aleeee foty. Świetna robota
Fajnie, że wpadliście do mojego wątku :)
94. To fragment doliny Dead Vlei, bardzo popularniej i mocno obfotografowanej części doliny Sossusvlei, która znowu jest częścią pustyni Namib w Namibii :D
Załącznik 207749
Fajneeeee !
Dzięki.
Dna nie lizałem ;) ale nie sadze żeby było słone. Na solniskach nie rosną chyba drzewa ale tego nie jestem pewien. Ok. 1000 lat temu wylała tam lokalna rzeka i na powstałym tak bagnie wyrosły akacje. Bagno przez lata wysychało, uschły i akacje tworząc ten niesamowity krajobraz.
No widzisz, mogłem jednak polizać :)
95. Podróżując przez Etoshę trafiliśmy na bardzo gorące i suche powietrze. Nawet ptaki, tu Błyszczak lśniący (Lamprotornis nitens) odczuwały uciążliwy upał. Ta pozycja nie była chwilowa - te ptaki przez klika minut siedziały na gałęziach z otwartym dziobem, ewidentnie próbując się schłodzić.
Załącznik 207772
Ile razy zaglądam w ten wątek to otwieram foty 14 i 15 . Te efekty Twojej nudy bardzo podobają się się mojej piękniejszej połowie :wink:
Dla mnie 94 jest super.
To miłe, dzięki :)
96. Chwilowa zmiana klimatu a raczej kontynentu bo klimat mają podobny.
Indie to kraj w którym bieda, wszechobecny rozkład i tradycja miesza się z nowoczesnością i pogonią za zachodnim stylem życia. Zdjęcie wykonane w twierdzy Mehrangarh w Jodhpur w Indiach.
Załącznik 207841
Nie da się ukryć - świetne.
Drzewa to niemal księżycowy krajobraz. Ptaszek widać, że spragniony. Pan przeglądający telefon świetny jak i poprzednie zdjęcia.
@jurec, @Wiejo - dzięki wielkie!
97. Dalej w indyjskim klimacie. Na zdjęciu Hawa Mahal (Pałac Wiatrów) w Jaipur. To również pokaz mocy stabilizacji w EM1II - czas ekspozycji 2sek z aparatem w wyciągniętych dłoniach ponad głową.
Załącznik 207862
wszystkie fotki super , klimatyczne . 96 najlepsze
94 jest genialna. To wzniesienie w tle wygląda jak olbrzymia planeta wznosząca się znad horyzontu. Nieziemski klimat.
Dziękuję. :)
98. I powracamy do świata zwierząt. Na poniższym zdjęciu sieweczka mongolska (Charadrius mongolus), których pełno było na plaży w rejonie Goa w Indiach.
Załącznik 208041
99. Kubański rewolucjonista
Kuba to piękny kraj, ze wspaniałymi i przyjacielskimi mieszkańcami. Niestety jest to również kraj zniewolony, gdzie spętana jest przedsiębiorczość i swoboda. Kraj w rozkładzie, w którym nikogo nie obchodzi rozpadająca się stolica i inne piękne miejsca. Jeżeli ktoś tęskni za komuną to powinien się tam przeprowadzić - jestem przekonany, że szybko z tej tęsknoty się wyleczy. Kolejki po podstawowe produkty, kartki nawet na bułki - wszyscy są równie biedni i bezradni...
Załącznik 208159
98. --> Wow!!! Po długiej przerwie, wróciłem na forum - jeszcze mało przejrzałem, ale Twoje zdjęcia robią na mnie wrażenie ! Pozdrawiam :)
Co ten pan z 99 ma w ustach? Cygaro? Z deka dziwnie wygląda i zabawnie :). Kiedy Ci się znudzi robienie fajnych zdjęć? ;)
Dzięki :)
Taka wielka imitacja cygara (chyba).
Znudzi mi się jak zacznę robić naprawdę fajne ;)
100. Z afrykańskich podróży póki co największe wrażenie zrobiła na mnie Namibia. To przepiękny kraj zarówno przyrodniczo jak i krajobrazowo. Poniżej widok na niemal marsjański krajobraz z lotu "ptaka".
Załącznik 208188
Rewolucjonista świetny !!
Dzięki :)
[QUOTE=CzaRmaX;1355525
Z czego ta fota jest robiona? Znaczy z jakiego pojazdu a nie puszki :)[/QUOTE]
Z innego balona :)
101. W Afryce nawet gołębie są bardziej kolorowe od naszych ;). Na poniższej fotce Gołąb okularowy (Columba guinea)
Załącznik 208225
Piękna poza i piękne zdjęcie.
Jakiś pozer się trafił. :grin:
Bardzo ładny kadr. Ślicznie się skomponował kolorystycznie z tłem.
Na 101 ciekawy okaz. Żabocik pod szyją i te okulary ...
Piękna ptaszyna , fajnie zapozowala
Miło mi, że zaglądacie i się podoba.
102. W styczniu bylem na fotowyprawie z Marcinem Dobasem. 3 dni fotografowania podczas a selekcji trwa dłużej niż fotowyprawa :D
Przed Państwem portret Pelikan kędzierzawego (Pelecanus crispus)
Załącznik 208282
102 Rzeczywiście taki kędzierzawy - nie uczesał się do zdjęcia :)
Super !!
I całkiem blisko robione bo widzę w exif że 100mm (obiektyw 12-100).
Bardzo pomysłowy ten portret, podoba się.
Portrecik piękny.
Dzięki! Co by nie zanudzać kolejne pelikany umieszczę za kilka innych zdjęć :)
103. Etosha to przepiękne miejsce, bardzo bogate w niesamowite okazy afrykańskiej fauny. To tam zobaczyłem z bliska swojego pierwszego nosorożca. Przeszedł nam przez drogę kilka metrów od samochodu. I co najlepsze mieliśmy ten widok na wyłączność!
Przed Państwem Nosorożec czarny (Diceros bicornis)
Załącznik 208427
Tu zawsze zaglądam z wielką przyjemnością :)