Zrobiłbym z tego ujęcia nocną panoramę. Nieostry pierwszy plan z światłem lampy błyskowej nic specjalnie mz. nie wnosi do zdjęcia. Z WB specjalnie bym tu nie walczył.
Załącznik 144172
Wersja do druku
Zrobiłbym z tego ujęcia nocną panoramę. Nieostry pierwszy plan z światłem lampy błyskowej nic specjalnie mz. nie wnosi do zdjęcia. Z WB specjalnie bym tu nie walczył.
Załącznik 144172
to tylko zdjęcie przykładowe, którym chciałem pokazać problem kolorystyki lamp ulicznych. Zdjęcie jest chyba nawet poruszone - to bardziej przypadkowy pstryk niż coś co chciałbym komukolwiek pokazać :) Twoja "złota" wersja bardzo ładna.
Ale dawno mnie tutaj nie było :) No to jedziem, najpierw o źwierzakach:
153.
Załącznik 155566
154.
Załącznik 155567
155.
Załącznik 155568
Zielony super, a i jaszczurka tyż. :grin:
Zielony ekstra. :grin:
Piękne źwierzaki, piękne kolory :)
Zielony, zielony... :)
Green, green :!:
Cudności, tzn. szkaradziejstwa :)
A w Gorlicach w "Majstrze" jest yellow... parachod :mrgreen:
Pieknie faktura skory sie prezentuja.
Fajne, szczególnie ten zielony :grin:
To jeszcze źwierzaczki dorzucę
156. Chłopcy z ferajny
Załącznik 155656
157.
Załącznik 155654
158. Ten uśmiech :)
Załącznik 155655
156 i 158 robione przez szybę (te wcześniejsze zresztą też), więc jakość nieco podupadła.
Ropuchy tak siedziały bez ruchu i chyba coś knuły bacznie obserwując każdy mój ruch. Pewnie jak przejąć władzę nad światem :)
Mocne spojrzenia :)
Chłopcy z ferajny wyglądają jak babcie co przyszły przez pomyłkę na koncert Metaliki ... A miał być Połomski :???:
157-nogi mi sie ugiely.
słownik języka polskiego
Ze mnie też żaden młodzian, rosyjskiego też się nie uczyłem ale słowo znam. Tyle, że ja na dwór wychodzę :PCytat:
zakapior: z rosyjskiego - zbój, opryszek
Kontynuując temat źwierzaków, były sobie kotki trzy
159.
Załącznik 155899
160.
Załącznik 155900
161.
Załącznik 155901
Piękne zwierzęta, emanuje z nich siła i dostojność. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś je pofocić w ich naturalnym środowisku.
Głaskałeś ? :mrgreen:
Śliczne mordy :)
jasna sprawa
Zamykając (na razie) temat źwierzaków jeszcze kilka zdjęć przesympatycznych osobników
162. W upały można odpoczywać nad wodą
Załącznik 156316
163. Albo smażyć się na słońcu
Załącznik 156317
164.
Załącznik 156318
165. Ktoś wie jak się nazywa ten potwór :)
Załącznik 156319
166. Zawadiaka
Załącznik 156320
Kapibara wielka
Dzięki, tak mi coś latała po głowie kapibara, ale nie byłem pewny, na zdjęciach wyglądają nieco inaczej.
Może niekoniecznie bieganie z dzidą po afrykańskich sawannach, myślałem raczej o jakim foto safari :)Cytat:
Może Ci się i uda, ale czy potem to obejrzysz...:roll::wink:
Muszę przyznać, że byłem zdziwiony niefrasobliwością kilku rodziców pozwalającym swoim pociechom na wkładanie ręki przez ogrodzenie i głaskanie wielbłąda. Wygląda sympatycznie ale to jednak dziki zwierz, wiadomo co mu do głowy strzeli? Ciekawe czy do klatki z tygrysem też tak chętnie łapy pchają.
Trochę z Bodzipkowych okolic
167.
Załącznik 156429
168.
Załącznik 156430
169.
Załącznik 156433
i jeszcze takie znalazłem
170. Widoczki...
Załącznik 156471
171. ... i kolejne widoczki
Załącznik 156472
172. a tu znów źwierzyna, chyba niezbyt zadowolona z wizyty nieproszonego gościa
Załącznik 156469
173. i jeszcze wnętrze cerkwi ze zdjęcia 167
Załącznik 156470
OAKS Ladies Day na wrocławskich Partynicach
174.
Załącznik 156646
175.
Załącznik 156647
176.
Załącznik 156648
Ostatnia wrzutka bardzo przyadła mi do gustu. Fajne Ciepłe kolory.
Słuszne wejście w "miniaturkę" dla wyścigu - dobrze się patrzy ; )
kolejne konikowe zdjęcia z Partynic
177.
Załącznik 156816
178.
Załącznik 156817
179.
Załącznik 156818
180.
Załącznik 156819
Cześć,
Co do pani z parasolką wypowiedziałem się w galerii - ale te z końmi - bardzo fajne, dynamiczne i kolorowe. Efekt miniatury - moim zdaniem - pasuje.
Poza tym - 155 przyciąga kolorem i ułożeniem, Chłopcy z ferajny - tytuł robi fotę, a szkoda, ze ucięta z lewej, Wilk - ucięty niechlujnie, uśmiech - trzeba było dociąć, aby prawą część usunąć, nie gra to graficznie, z kotów 3ech emanuje bezradność i smutek, do tego znowu niechlujne cięcia, co dziwi, bo masz zooma i mogłeś to skadrować poprawnie.
Lenistwo, czy takie pstrykanie bez chęci robienia zdjęć, lecz z chęcią rejestracji miejsc, w których się było?
Sawa
Wielkie dzięki za zajrzenie i opinie o zdjęciach.
Kadrowanie zazwyczaj wynika u mnie z chęci usunięcia z kadrów przeszkadzajek - płotów, śmietników, kabli itp. czyli elementów kompletnie nie pasujących do zdjęcia. Na etapie kadrowania staram się wybrać optymalne miejsce, żeby te przeszkadzajki ominąć. Nie zawsze jednak się da. Pozostaje mozolne wycinanie ich z tła (jak np. ogrodzenie czy szafka rozdzielcza, których nie ma na zdjęciach 176 i 177) albo właśnie cięcie.
Dynamiczne zdjęcia z wyscigu.
Wrzutki z Partynic fajne. Zgadzam się z Sawą - efekt miniatury bardzo pasuje.
Tomakinho, petreq - dzięki za odwiedziny
Właśnie przeczytałem
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...kuna,id,t.html
Straszne. Patrząc na zwierzęta zamknięte w klatkach zapomina się, że są dzikie i bardzo niebezpieczne.
Konne wyrzuty bardzo piękne.
Tak to bywa. Może rutyna opiekuna zgubiła :(