Jeźdźcy w mieście (i to nie ułani :wink:) to rzadkość. Fajnie wyglądają na tle tych dźwigów. :grin:
Wersja do druku
Jeźdźcy w mieście (i to nie ułani :wink:) to rzadkość. Fajnie wyglądają na tle tych dźwigów. :grin:
:)Przepraszam, ale ze względu na awarię łącz netowych, czasowo nie mogę dokończyć historii o koniach. Ale wkrótce wrócę.:grin:
Pozdrowerki
Witam ponownie.
Obiecałem Wam dokończyć ciekawą historię z koniami, więc jedziemy dlalej póki mój net działa.
Grupie na koniach zrobiłem na ulicy ok. 12 fotek wszystkie w rawach, na szczęście bo nie zamknęło mi to drogi do ich ew. poprawy. "Dżokeje" dostali adres kontaktowy, a ja zająłem się w domu ćwiczeniami grafiki.
Moja poczta mailowa milczała ponad 3 tygodnie, aż wreszcie dżokeje się odezwali. Wysłałem im tą fotkę zamieszczoną wcześniej jako próbkę i............spodobała się na tyle że dostałem zaproszenie na gonitwę "Hubertus".
Zgrałem więc wszystkie fotki na płytę i 6 listopada jedna amazonka zabrała mnie i córkę sprzed domu abym zobaczył jak fajną przyjemnością jest jazda i obcowanie z koniami.
Po krótki zapoznaniu zostaliśmy zapakowani na bryczkę i pojechaliśmy w plener na spotkanie z jeźdźcami, którzy wyruszyli wcześniej. Młodzian odziany w mundur ułana z lisią skórą na plecach był celem gonitwy pozostałych uczestników, choć aktywnie gonili najbardziej zaawansowani a dla reszty frajdę stanowiła przejażdżka i i udział w imprezie. Fociłem sobie z bryczki którą trochę trzęsło, ale i tak wiele fotek fajnie mi wyszło.
Lis został złapany po efektownych kłusach a koniec imprezy zwieńczyło wspólne ognisko uczestników.
Fotki które w większości zrobiłem przekazałem właścicielowi stajni i jego rodzinie. To co Wam pokazałem, jest tą częścią na którą dostałem zgodę.
Ale ja tam jeszce wrócę.............na kulig.
Pozdrowerki.:-P
Ach, to lisem była dziewczyna. Hmmm - sam bym pogonił :D
Super zabawę miałeś, a i zdjęcia ciekawe :)
Lisem nie była dziewczyna tylko młody chłopak syn właściciela świetnie jeżdżący na koniu. A dogonił go brat, patrz fota 7, 8 i 9.
Nosz wygląda jak dziołcha :mrgreen:
Młodziutki musi być. U nas w Regetowie i Gładyszowie są duże stadniny koni Huculskich.
Tuo jest lis, świetny chłopak jeździ jak John Wayne.
Cała impreza była bardzo ciekawa a za zdjęcia dostałem zaproszenie na kulig.
I jak tu nie kochać fotografii.
Pozdrowerki.
Dla kolegi mynameisnobody specjalnie kilka kadrów restaurowanej kaplicy Scheiblera na starym cmentarzu w Łodzi. Ostatnia fotka z zeszłego roku. Fotki to moje test hdr z czystych rawów na programie Machinery efect- preset detail 9. Mam nadzieję że się spodobaja wszystkim oglądającym, a uwagi mile widziane.
Pozdrowerki
Witam.
Dla mnie zbyt ciemne - ponure, ale to cmentarz może taki był Twój zamiar. Wg. mnie 23 jest najlepsza ale ja skadrowałbym bardziej wąsko bez tych ciemnych po bokach iglaków. Miejsce świetne, warte "obróbki".
Pozdrawiam
...miejsce fajne...z potencjałem jak by powiedział Bodzip. Co do HDR-u to uważam że jego najlepszym zastosowaniem są zdjęcia "industrialne"...gdyby pominąć zieleń wokół kaplicy i wzmocnić efekt byłoby super...tu efektu nie widać.Jednakowoż mogę się mylić...takie jest tylko moje zdanie...widziałem HDR-y z ludźmi i wyszły pięknie no i próbowałem z naturą..też może być...https://forum.olympusclub.pl/threads...193#post808193
generalnie fotki ciekawe...może faktycznie ciut za ciemne ;-)
Macie rację, można było trochę ciaśniej, a co do tonacji to wybrałem wersję detail 9 w presetach, taka mi się podobała. Zachodzące słońce dodawało fotce klimatu. Z tej samej wędrówki inne kadry uzupełnione "rozbiórką fabrycznego" i latarnikiem z ul. Piotrkowskiej.
Mnie się efekt podoba -nie domyśliłbym się że HDR -więc umiejętnie użyty.
Oświetlenie i motyw super, klimtycznie jak z filmu -kadry?
Trudne miejsce biorąc pod uwagę wielkość "modelki"...
6, 4 , 1
Ja się bałem zeby nie zchrzanić fotki, ale widać że Machinery efect jest super dopracowane. Wersji jest mnóstwo do wyboru. Próbowałem też na innych czystych rawach i też fajne efekty wyszły.
Ten prom jest z jp-ga. To takie moje zabawy z tego co wypstrykałem.
Trafił mi się naprawdę świetny program, to postanowiłem się pobawić bogatą fototeką. Fajnie że się Wam podoba. Mam nadzieję że nie jesteś jedyny.
Pozdrowerki i zapraszam do Łodzi na Targi.
Biker - wybacz, że wcinam w Twoim wątku.
Taki przykład zastosowania Qtpfsgui - katedra w Bardejovie
Powiem tak - gdybym na żywca zobaczył takie chmury, to bym spierdzielał gdzie oczy poniosą. Od razu widzę tornado u K@czego :mrgreen:
Bodzip nie proś o wybaczenie, tylko pisz i doradzaj byle ciekawie. A ta katedra też ciekawa.
Pozdrowerki
Biker fajne masz te fotki , ale rób częściej dwa kroki do tyłu,, albo obracaj pionowo i łącz w do mu dwa pionowe kadry .
Pozdrawiam AP.
Dzięki wszystkim za komenty. To moje eksperymenty z hdr na co ciekawszych kadrach, chciałem poznać nie tylko Wasze opinie, a błędy się poprawi. Dla wszystkich oglądających dodatkowe "prezenty".
Bornholm- Ronne
Konie w Atlas Arenie
Rower
Akwedukt w parku Arkadia k/Łowicza
Skansen architektury drewnianej w Łodzi
Gonitwa za lisem
Lokomotywa -skansen Zd. Wola
Inowłódz
Kościół- rotunda z Bornholmu
Pozdrowerki
Te ruiny mi się nadały. I to bardzo :) - można wiedzieć gdzie to ?
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1333093878
Świetne zdjęcia, most na czwartym bardzo mi się podoba. Powodzenia.
wszystko opisałem wyżej. Fajnie że się Wam podoba.
Kimkolwiek jest dobrodziej który mi dodał reputacji-DZIĘKUJĘ.
Z ostatniej wrzuty dla mnie akwedukt jest najciekawszy. :grin:
Na zabytkach i architekturze fotki są najciekawsze.
świetne fotki...dzięki !Akwedukt bomba,Bornholm też niezły...
Po to właśnie jest rower i aparat na szyi, żeby ze 100 stworzyć choć dwa, ale super.
Z mojej starej i aktualnej galerii wybrałem kolejne fotki na eksperymenty hdr.
Zabytkowa kaplica na starym cmentarzu
Kamienica na ul. Piotrkowskiej
Basen portowy w Gdańsku
Inna wersja Akweduktu z parku Arkadia
Fragment łódzkiego skanseny architektury drewnianej
drewniany kościół św. Józefa z ok. 1800 r zbudowany z polecenia fabrykanta Poznańskiego i przeniesiony w całości w pobliże obecnej Manufaktury
Druga wersja akweduktu chyba lepsza.
bardzo udane próby z hdr - zważywszy na charakter podróżniczo-edukacyjny Twoich zdjęć przedstawienie ich w szerokiej rozpiętości tonalnej dodaje im smaczku i pozwala spojrzeć z o wiele ciekawszej strony na przedstawione obiekty : )
Pozdrawiam.