Jedyneczka swietna.
Wersja do druku
Jedyneczka swietna.
dzięki wszystkim za pozostawione komentarze :)
Polecam numerować fotki, łatwiej się odnieść. Ta z mgiełką bardzo klimatyczna, ładną tonację uzyskałeś. :)
Pierwsze podoba mi się zecydowanie bardziej. Fajne kolory uzyskałeś. :grin:
dzięki za miłe słowa ps wszystkie zdjęcia są numerowane jak je otwieracie to nazwa pliku to numer zdjęcia :)
jesiennie
Za dużo pola, kadrowałbym na 3:2 żeby je obciąć nie ruszając rzędu drzew. Same drzewa za słabo uwydatnione: doświetlić, ocieplić (bo ze względu na cień wyjdą zimne po doświetleniu), nasycić. To oświetlone drzewko z przodu po lewej - aż się prosiło, żeby je wcisnąć w mocny punkt.
widok sam w sobie mało wyjątkowy - może więcej kolorów (jesień ma tyle ślicznych odcieni) i staranniejszy kadr (za dużo podłoża za mało nieba).
W uzupełnieniu: wszystko co powyżej plus usunięcie zielonej dominanty.
faktycznie ta Twoja wersja lepsza
Całkiem szczerze pisząc, to ani jedna ani druga fota nie nadje się na omawianie ;) Jakość zdjęcia jest bardzo słaba, nie wiem czy wysokie ISO, poruszone, czy kompresja zjadła tą fotkę, po prostu wygląda jak z komórki strzelona ;). Skłaniałbym się do opinii glee, wyszukuj ciekawszych miejsc, łap słoneczko w kadr - będzie oki :)
pozdrawiam
takie coś nie wiem co o tym myśleć
ja też nie wiem
Dla mnie to sciernisko :-)
Wydaje mi się , że dla tego widoku szkoda było migawki.
Pozdrawiam AP.
Zawsze to jakaś forma nauki :roll: Może warto było podejść bliżej drzewa i uczynić z niego główny temat zdjęcia?
może czarno- białe?
może bez krzaczora było by lepiej ale jakość fatalna
Ales nadostawal wskazówek.Kurde.Ja to stary grzyb juz jestem,ale tez Ci poradze.Narazie schowaj gleboko,Czasem jak nie bedziesz mial co robic to przegladaj te schowane.Ja tez tak robie.Zobacz,dawno pstrykniete na spacerzeZałącznik 57302Chodzilem i focilem co popadnie.O zlotej godzinie sie naczytalem,basniowach kolorach...Wiele razy chcialem wyrzucic takie fotki,cos mnie powstrzymywalo.
Ostatnio jak jeszcze raz ogladalem to wreszcie zobaczylem cos .To cos chyba mnie powstrzymywalo.Popatrz,widzisz to samo?Załącznik 57303A moze to z wiekiem przychodzi:mrgreen:.Abo ze mna tak jak z tym szeregowcem co w muzeum obrazy ogladal na wycieczce:mrgreen::mrgreen:
Schowaj niektore,nie pokazuj,az sam nie zobaczysz,ale nie wyrzucaj,ogladaj i mysl czy cos zobaczysz.Czasem tylko trzeba duzo czasu.
Pozdrawiam.
Mirek !!! :shock::mrgreen::mrgreen:
Długo wpatrywałeś się w to zdjęcie? Kobitka ma trochę problemy z cerą ale kształty niczego sobie :wink:
dzięki wszystkim za rady wiem już jedno gdy mam wątpliwości co do kardu to nie będę wystawiał, tym razem też miałem zawahanie i słusznie:)
APZ właśnie że za tymi krzakami jest widoczek skalony domami tak że nic ciekawego;/ a szkoda pozdrawiam
moje pierwsze próby sfotografownia ptaszka, bez podtekstów ;p
Fota niezla:-)
Ciekawie "złapany".
i jeszcze jedno
z wczoraj
Jak już tak Merdasz sikora, to dorzucę i swoje 5gr:
Wyciągnąłem pióra i wywaliłem szum z tła.
pozdrawiam
Ja
Fajne te sikory. :grin:
Wersja oryginalna już mi się podoba i poprawka Saboora również. :grin:
Oj Saborze, skąd wiesz jakie umaszczenie w świetle grudniowym maja podwadowickie sikorki. Tu jest teraz stale pochmurno, a swiatło różowawe, co wyłazi także u mnie na zdjęciach.
Pozdrawiam AP.
wygrzebane jesienne
Ładne ptaszki,ostatnie yyyyy..nie wiem:wink: