Takie coś nad głową mi przeleciało jak ostatnio sobie spacerowałem :)
Modelu nie podam niestety :P Ale jako ciekawostkę może moge to tu wrzucić ;)
oraz
Wersja do druku
Takie coś nad głową mi przeleciało jak ostatnio sobie spacerowałem :)
Modelu nie podam niestety :P Ale jako ciekawostkę może moge to tu wrzucić ;)
oraz
Houston, we've lost visual contact with target.
tez nic nie widze, moze dlatego że zdjęcia maja wiecej niz 800x600,
ale fajne są.
edit: o już są :)
A ja niestety nie widzę zdjęć... :cry: Ale dorzucam coś "na wesoło" z Joemonstera:
ja też nie widzę fotek
a tu moja mała przygoda z dużym B752
ja pewnie widze bo je odpalilem recznie na podstawie zrodla strony i mam je w cashu.
za autora moze linki dam:
http://inkognito.50webs.com/Cytadela...dela%20(3).jpg
http://inkognito.50webs.com/Cytadela...dela%20(4).jpg
A ja widzę normalnie, nie wiem w czy maciie problem.
Fotek też nie widzę, a linki podane przez caymer'a prowadzą do strony, gdzie "dostęp zabroniony" jest... :cry:
Widać mam jakieś specjalne dojscia :) A na fotkach jest to
Zdjęcie z serwisu allegro.pl
hehe. Latał u mnie przed oknem. Też go złapałem.... ;)
mała relacja z pokazu Thunderbirds w Krzesinach - warto zobaczy coś takiego na żywo, cho fotografowanie tego to inna bajka...prędkości są zabijające. Ja próbowałem zastępczym sprzętem ale sporo niestety posułem - raz,że z wrażenia trochę mną telepało, dwa - lało jak z cebra, trzy - chiałem zobaczyc to w "całości" a nie z okiem przy wizjerze.
Ale po kolei...
1. Pogoda była pod psem a raczej pod rynną, cały dzień ulewa z małymi przerwami.
2. Organizacja strony polskiej gorzej niż fatalna.
3. Wrazenie zobaczenia czegoś takiego na żywo nie do opisania, nawet w takiej ulewie.
4. Amerykańskie przemówienia - agitacje są nie do podrobienia..."against terrorism, friendship, freedom and justice..itd. Prawie płakałem :)
5. Yankesi to luźne chłopaki i potrafią robi z byle gów..a ceremonię - nawet wejście do samolotu robią równo i z bajerem
6. Polak potrafi - solistką jest osóbka całkiem miłej aparycji o znajomo brzmiącym nazwisku Malachowski
7. Dziewczyna za sterami takich maszyn i tak zapierni..jąca po niebie jest podniecająca bardziej niż w bikini...
8. POZDRAWIAM KOWALA !!! MIłO BYłO SPOTKAC KOGOś Z "BANDY"
1. 6 maszyn uczestniczących w pokazie i dwie rezerwowe
2.Maszyna lidera - LT Col Kevin J.Robbins
3. Robbins daje po garach na rozgrzewce a jego obsługa smaży kiełbaski z walkmanem na uszach
4. Pierwsza szóstka podczas pokazu: LT Col Kevin J. Robbins, Maj. Chris Austin, Maj Nicole Malachowski, Maj. Scott Poteet, Maj. Samantha Weeks
5. Prowadzący tuż przed startem
6. Równoczesny start pierwszej czwórki
7. I na koniec trochę fotek z szyku...niestety w coraz gorszych warunkach pokaz został przerwany
Dzięki :D , półgodziny wcześniej pokaz byłby mód malina ;), przed startem w czasie prezentacji bałem się że jeszcze puszczą TOP GUN i wszystkie części Żelaznego Orła.
:D :D
racja, trochę dali ciała, w końcu meteo na najbliższe 1-2h można dośc dokładnie ustalic a w bazie byli znacznie wcześniej...
jak Twoje fotki? moje z E-500 żyleta, z KM takie sobie ale te robiłem w gorszej pogodzie i na 420mm
lessie, swietne kadry, szczegolnie te samolotow w locie. Niesamowite, jak wiele ciekawego mozna wylowic z wydawaloby sie tak oszczednej w elementy scenerii. Czym robiles, ze tak
cie z wrazenia telepalo? Smark? ;) (wiem, ze cos KM).
Pzdr
1 i ostatnie 4 bardzo ładne kadry.
pzdr
najbardziej podoba mi się pierwsze za kadr i symetrię.
Świetne show, tylko szkoda, że od paru ładnych lat nie pokazują nic nowego w swoich pokazach. Kiedy u nas zespół akrobacyjny będzie latał F-16? Nie mówiąc już o Blue Angels (F-18). Czemu znając prognozę na parę godzin nie wystartowali wcześniej. Ile więcej osób narzekałoby na to, że chcieli przyjechać tylko na pokaz, a jak dotarli na miejsce to właśnie zespół lądował..
te na długich ogniskowych KonikaMinolta D5D + 70-200 7/4 - trochę wolny zestaw i niepwewny jak na takie prędkości ale coś tam ustrzeliłem.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Reszta E-500 i 14-54
A telepało mnie z wrażenia co robią w powietrzu ;) ;) Smark nadal w sferze marzeń :mrgreen:
Yxasor: racja. Wystarczyło zrobic pokaz 20min wcześniej i wszyscy wyszliby usatysfakcjonowani...a w bazie byli od rana, więc to nie był chyba problem
Swietne!Zduż przyjemnoscią sie ogląda :D Warunki kiepskie ale zdjęcia robia wrazenie.Gratulacje
Mysliwiec i antek z profilu OK,ładne kolory jak na takie kiepskie swiatło.Czym robione?Trzecia fotka z antkiem jakas zafarbowana.....ale moze to moj LCD?
ale jego nawet impuls magnetyczny nie załatwi :mrgreen:
A JAK-40 pewnie szybciej był w Warszawie niż ja na Ratajach (8KM-1,5H) po pokazie
trochę fotek z Hurghady, nawet na urlopie nie odpuszczam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nie pamiętam już ale chyba większość z Panasonica FZ8 na maksymalnym zoomie
Ilyushin Il-86 Pulkovo Airlines
B 757-230 Vim Airline
B 757-330 Condor - w palmowym klimacie
Ilyushin Il-86 Ural Airline
B-737-7L9 Sterling
C-130 Hercules Egipskich SP
B 737-4Y0 Ukraińskich Linii Lotniczych
B757-330 Condor w walentynkowym malowaniu
Boeing 777-266/ER Egypt Air
Airbus A310-204 Syberian
Airbus A320-233 Lotus
Airbus A320-211 Ural Airlines
Airbus A330-243 Egypt Air
Super fotki, jak zawsze ;)
Dziś w Warszawie Ił-96 był. Szybko przeleciał nad budynkami po starcie i już nie było widać...
dzisiaj wolne, wiec myslalem,ze pospie :) ale obudzil mnie potwor- latal nad chalupa i nie dal.
Nie zły potwor.
To proszę małe zadanko:Cytat:
Zamieszczone przez lessie
: ten żółty samolot stoi na postumencie przed lotniskiem wojskowo -cywilnym w LaPaz w Boliwii. Więcej ani o samolocie, ani o powodzie dla którego jest uhonorowany w Boliwii nie wiem. Może ktoś coś podpowie lub znajdzie w necie? :?:
lessie musze powiedziec ze nigdy mnie takie fotki nie interesowaly.... ale cos czuje ze zaczne bawic sie w focenie samolotow. Kurcze nie wiedzialem ze takie fajne te maszyny i tak ladnie pozuja ;-)
Parę fotek z lotniska w Nazca, to samoloty którymi latałem, tak jak i inni turyści, oglądając tajemnicze linie z Nazca ;)
I co Daniken mial racje?
to jest North American AT-6, wersja Texan albo HarvardCytat:
Zamieszczone przez mamut9
Jeronimo, ja tylko poszedłem na spacer z dzieckiem...i po mnie. Teraz myśle o tym jakby tu do Amsterdamu się wybrać bo to w zasadzie europejska Mekka spotterska. Jak to się mówi: lata wszystko, blisko i nisko...
a tu takie zdjątko ode mnie...
@Mamut9: tutaj inne zdjęcie tego samolotu (chyba nie ma specjalnego powodu umieszczenia tego samolotu na postumencie, coś jak szybowce w hali Okęcia)
http://www.airliners.net/
edit: chyba lubią umieszczać samoloty na postumentach: Bolivia - AirForce
O ile poznałem Boliwijczyków to raczej jakiś powód być musi typu samolot dowódcy , samolot indianina keczua lub tp. te zdjęcia do których mnie odesłałeś były zrobione 15 stycznia 2007 roku. Chyba trzeba szukać dalej. :razz:Cytat:
Zamieszczone przez kerry
Do lessie ; słowa uznania :D :mrgreen:
Coraz bliżej jest do Międzynarodowych Pokazów Lotniczych w Brnie (CZ) - 8 i 9 września br.
Zainteresowani mogą zobaczyć m.in. E3-A AWACS (EU), B-1B Lancer, C-17 Globemaster II (US), Tornado F4 Phantom (DE), F-16 (PL), F-18 (CA), G-4 Super Galeb (Serbia), MIRAGE F1B (FR) i wiele innych.
Teren lotniska Brno-Tuřany będzie otwarte dla publiczności od 8 do 17. Wejściówki: 300kc (cca 40zł - dla dzieci - 100kc).
Dojazd:
Samochodem:
Autostradą D1, zjazd 201 (BRNO-SLATINA). Przygotowany zostanie specjalny parking polowy przy lotnisku oraz przy ul. Řipská.
Dla wszystkich, którzy przyjadą pociągiem/autobusem: komunikacja miejsa (autobus linii 76) oraz specjalny - P.
Pozdrówka.
Przepraszam za OT ale, moim zdaniem, to pasuje do wątku.
Jeśli ktos chciałby pofocić z bliska lądujące JumboJety, wystarczy wybrać się na Karaiby:
Boeing 747 Jumbo 10 metrów nad plażą!
heh, nawet sobie press card załatwiłem ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
także módlcie się o pogodę i do zobaczenia w Brnie
Jak ktoś wybiera się do Brna i potrzebuje kogoś na miejscu - służe pomocą. Ja na 98% jestem - zapowiada się grupka znajomych z Krakowa, więc... przybywajcie :D
PS: to takie może mały, nieformalny "zlot" Olków? ;-)