Jedynka oraz trojka najlepsze.
Wersja do druku
Jedynka oraz trojka najlepsze.
Piknikowe zdjęcia bardzo fajne. Szczególnie 1. wpada w oko.
no no, chłopaki mieli zabawę z pianą a Ty z aparatem :)
jak dla mnie, nr 1 extra, nr 3 daje radę ale przeszkadza mi ten dach w dolnym lewym rogu :roll:
no i jeszcze 4 ciekawa w odbiorze.
Tak się zastanawiam, czy lali pianą po ludziach? To by dopiero były ciekawe ujęcia :)
1 i 3 najfajniejsze. Nie obawiales o aparat....przy takiej ilosci piany :wink:
Czadowo ten piknik powychodził.
1 - rewelka.
Przy 3 piana wyszła ok, ale za mało pozostałych lelmentów (za bardzo poprzycinane) - może gdybyś spróbował kadrować bardziej z dołu? Więcej domów, więcej strażaka...
Bardzo Wam dziękuję za oceny i komentarze :)
Piana stanowczo była mokra :-P Pokazują to poniższe fotki, Pan nie był zadowolony.
Strażacka seria wyszła naprawdę bardzo fajnie i tak jak przedmówcom najbardziej podobają mi się ujęcia 1 i 3. "Wpieniony" pan pewnie wzbudził wiele uśmiechów...zwłaszcza tych, co stali nietknięci obok ;)
Udany piknik musiał być :)
A temu panu ugasili pragnienie.
Impreza musiała być fajna ;) Mogłeś pokazać dziewczyny w bikini i pianie:wink: Nie no żartuje ;) A masz coś szerszego ? :)
Cześć,
Mam kilka szerszych fotek, wrzucę je jutro :grin:
Dzisiaj moje pierwsze zmagania z portretem.
Bardzo mi zależy na Waszych opiniach i podpowiedziach...nie dajcie się prosić :wink:
siemasz,
z ostatniej wrzuty 2, 3 faworyty. Emka rulezz
W pierwszym za mała GO jak dla mnie. W 2 waliłeś lampą na wprost ?
Mam wrażenie że na szerokim kącie dominuje niebieski
Niebieskie i jakies strasznie zjarane.
Cos przekombinowales...:-P:-P
Wytarzał bym się :-P
Za to dziewczynka z pianką bardzo sympatyczna. Bardzo fajnie złapane. Wyszedł dobry, naturalny portrecik.
Co do prób z portretem - próbuj dalej :wink: Niestety te 3 nie wyszły. Proponuję zacząć od ładnego dnia, dużego okna. Teraz słońce wysoko, więc jest szansa, że nie będzie świecić w okno. I zapomnieć o lampie wbudowanej. Jak widzisz, mimo kalki, światło jest brzydkie.
Dzięki za opinie, odwiedziny i znaki zdjęcia choć troszkę ciekawe :grin:
Kolejne próby portretu teraz, przy naturalnym świetle tym razem.
Z ostatnich jeśli miałabym wybierać to czwarte :wink:
Jak dla mnie najlepsze 3 i 4. 1 byłaby fajna gdyby nie była ucięta.
Witajcie,
Dzisiaj z troszkę innej bajki :) Koncert na evencie zorganizowanym przez GW w Warszawskiej Królikarni, koncert zespołu DUBSKA.
Dobre:!:, tylko podobne kadry i czasem wydaje się jakby to juz było :wink:
Z serii koncertowej dwójeczka najlepsza MSZ (jakoś ostatnio w każdym wątku 2 mi się najbardziej podoba ;))
Bardzo dziękuję za Wasze odwiedziny i komentarze, dzisiaj początek serii z miasta świętej wieży :wink:
Z całej serii jedynka.
Generalnie strasznie ciemno.
Portrety bardzo super (1 i 4 najlepsze), modelka bardzo wyrazista. Z koncertu dwójka. Fajnie wyszło to czarne tło, nie ma bałaganu w kadrze. podoba mi się.
Też uważam, że jedyneczka najfajniejsza. Reszta nie bardzo, niestety ciemna. Może trzeba było trochę dać ekspozycję na plus. Byłoby to kosztem nieba, ale na pewno figury byłyby lepiej naświetlone.
A teraz można spróbować poprawić, np. za pomocą shadows/highlights.
MZ dobre kadry, ładne pomniki, ale rzeczywiście można było by je troche doświetlić :wink:
Zawsze można zrobić maskę i podciągnąć tylko pomnik... kwestia zabawy w PS/czym kto obrabia.
To prawda, są stanowczo za ciemne :( teraz to widzę, w domu zaćmę musiałem chyba mieć :oops::oops::oops:
Poprawię się obiecuję, i wrzucę raz jeszcze rozjaśnione stanowczo...ale nie przejarane :grin::cool:
Tak więc czekamy :)
Ja Ci powiem, że jak obrabiam foty u siebie a potem czasami oglądam na netbooku to się nieźle dziwie. Najgorsze jest to, że u większości użytkowników i tak wyświetla się co innego niż u nas.
Zgodnie z obietnicą, poprawione fotki :)
Jak dla mnie za ciemne jeszcze troszkę...
Ale to jest moje zdanie :)
A może tak?
Wersja Helmuta, mis się podoba. Tak jak pisałem, bałem się efektu plastiku...ale może nie potrzebnie :)
Teraz kolejne z miasta świętej wieży :grin:
Wszystkie oprócz nr 1 są za ciemne. Dla mnie ciekawe byłoby to z krzesłami, gdyby je trochę rozjaśnić i lekko ściąć z boku. A widok na Jasną Górę z deptaka niestety psuje ten rząd aut.