Dlaczego tak stasznie duzo zoltego???
Chciales zrobic z dziewczyny chinke :???::lol::lol:
Wersja do druku
Dlaczego tak stasznie duzo zoltego???
Chciales zrobic z dziewczyny chinke :???::lol::lol:
hahaha nie do konca teraz poprawilem ,jesli chcesz to cofnij strone ,dopiero na miniaturce w watku to bylo wyraznie widac ,mam nadzieje ze jest lepiej ,ale dzieki :)
Taka moja wizja - na szybko przy śniadaniu więc przepraszam za niedoróbki (źle wycięte) :)
PS. Judasz - wersja na poprzedniej stronie nadal jest żółta...
Hmmm a po co ratować zepsutą fotę?
Może zamiast ćwiczyć obróbkę lepiej poćwiczyć robienie zdjęć? Kolejność warto zachować...
nie drazmy tematu :) z dzisiaj spacerek po mniej bezpiecznych miejscach :) drogie nie ostre ,ale przeciez ktos mnie szturchnac misial :)
tu jest troszke mniej pojechane niz w galerii,tamto mialo wygladac jak hmmmmmm malowany obrazek,ale nie do konca :) wiec taka wizje mialem...a i mam jeszcze jedna z tego miejsca
Pierwszy widoczek nawet fajny. Choc szkoda, ze zielen na pierwszym planie w cieniu (no ale na to wplywu nie miales, a moze - mozna bylo poczekac na slonko?). Moze jakos ja rozjasnic, nasycic w postprodukcji? :) Drrugi... na pewno siakis krzywy - zle sie oglada. Oczy mi sie jakos rozjezdzaja :)
Thomasso
drogi idealnie prosty,,tam byla delikatna gorka z prawej strony i to dlatego,tez tak myslalem ale jak zaczolem prostowac to mi linie pokazaly :) a prostowalem do lini muru w glebi nad lukiem...
nie jetem zwolennikiem poprawiania natury ,i teraz leci w prawo to co bylo prosto :)
Bo na takim malym zdjeciu to piksel roznicy W prostowaniu i leci. Ty masz oryginal, to moglbys to tak wyprostowac, ze mucha nie kuca.
Tez nie staram sie natury poprawiac. Choc interweniuje czasami - w tym przypadku bym to zrobil, bo ta krzywosc jednak zaburza ogladanie fotki i oko jakos leci na bok. Na poczatku rzuca sie to, ze to krzywe jest. Dopiero jak sie przypatrzec dluzej i przeanalizowac fote, to widac, ze to naturalne. Tyle, ze ta naturalnosc boli ;-) Wiec bym wyprostowal.
T.
a jeszczre jedna :) jak juz tak zaczolem :)
jeszcze jedno, ujecie z gory ....
szczerze to tak,widac to wyraznie po prawej stronie zdjecia i lekko do tylu tam gdzie staja pojedyncze kolumny i kazda jest odchylona w inna strone :) ,mam jeszcze kilka fotek z tamtego miejsca ,ale najpierw musze sie nimi zajac i pokaze ,mistrzostwo to pewnie nie bedzie ,ale lepsze to od mojej bylej bez makijazu z rana :)))))
a taki portrecik???
A to dziecko ma taki odcień skóry?
kurde nie wiem czemu ale jak wrzuce fotke na forum to zawze ma nieco bardziej nasycone kolory ,i nie wiem dlaczego ,ale ta poprawilemteraz na oko w LR mam teraz bardzo slaba tonacje zoltego,pomaranczowego i mam nadzieje ze tu tez jest lepeij :)
lepiej. Ja się do kadru trochę przyczepię. Uszko uciąłeś a z lewej jeszcze trochę miejsca zostawiłeś i nie pokazałeś piękna kapelusza.
Ogólnie miła fotka.
Pozdrawiam
Tak ogolnie.Nienasycaj tych fotek tak kolorem,duzo przez to traca.Postaraj sie lagodnie kolor stosowac,delikatnie,w zaleznosci do motywu na zdjeciu.Pamietaj,ze mniej czesto znaczy wiecej.Popatrz na poprawke ostatnia,tylko usunelem szum i zmniejszylem nasycenie,poprawilem ewidentny brak swiatla na twarzy dziecka.Nie jest to to co powinno byc,ale juz sam zobaczysz kierunek w jakim mz powinienes isc.Zwracaj uwage na zafarb.Oczu nie wymazalem,zapomnialemTeraz to nie czasy Janpola i NC 19 kiedy nad probka siedzialo sie godzinami.
mirku staram sie jak moge isc w twoje slady z obrubka :) ale nie wiem czy daje rade ,haha pewnie nie,ale wiem ze kiedys mi sie to uda bo uparty jestem :) jeszcze raz ta fotke ogarnelem ,tylko powiedz co mi wyszlo ,czy zmierzam w tym kierunku???
tak jak pisalem wczesniej ,troszke wiecej z epoki kamienia :) jak zwykle prosze o porady co zrobic lepiej...
czyli co lipa czy jak ??? :)
Krzywe jakieś... Co się stało z niebem na trzecim? Z lewej granat, z prawej biel?
Nie powiem, żeby te mi fotki się podobały.
wszystkie maja pion i poziom ,przynajmniej tak u mnie pokazuje :) a na trzecim ,hmmm dlugo z tym walczylem ale to poprotu jest tak ,lewa strona niebo ,prawa strona chmura :) ,zycie :)
skoro kamyki sie nie podobaja ,postanowilem odswierzyc co nieco z tamtego roku i zrobic to jeszcze raz ,jak zwykle prosze o porady i opinie ,i czy sie ogulnie pomysl podoba ,taka moja mala kreatywnosc :) ( mialo bys swiezo letnio kolorowo i smacznie ,przynajmniej z truskawkami :) )
Ostatnia seria przyjemna i fajna :!: :wink:
Hmm, nie wiem do końca dlaczego, ale strasznie płaskie się wydają te truskawy :( Kolory fajne, ale płasko...brak przestrzeni, głębi w tym wszystkim.
1,2,3 podoba sie.
Jak dla mnie truskaweczki 2 i 3 tylko brakuje tzw rozmycia i nie chodzi tutaj o wode:wink:
Pomysł bardzo dobry!!! Ale musisz sporo próbować, msz to ma sens i potencjał ;)
Ciekawy pomysł :-) Nie szkoda telefonu? :D