Ostatnie koncertowe przyciągają wzrok i przyjemnie się je ogląda.
Wersja do druku
Ostatnie koncertowe przyciągają wzrok i przyjemnie się je ogląda.
Drugie i trzecie bardzo fajne.:grin:
Bardzo dobre te zdjęcia z koncertu. Te kolorowe światła pewnie nie ułatwiały zadania, ale naprawdę ładnie wyglądają. A drugie najbardziej mi się podoba.
Mi się podoba, środkowe najfajniejsze dzięki temu światłu.Cytat:
zespół " Sinusoidalni " -Przyjemna nastrojowa muzyka gł z lat 20 i 30 ubiegłego wieku.
pozdrawiam,
Świetne te "koncertówki".
Witam dzisiaj zdjęcia "dzieciaków" O ile ze statyką myślę że daje sobie jako tako radę to z dynamiką jest gorzej . Nie wiem jak ustawić lampę w klatce z kulkami (jest przywieszona z prawej strony ok 2m od ziemi wyzwalana za pomocą fotoceli ) dla mnie to duży problem . Chciałbym poznać wasze oceny no i porady .Dziękuję
Co do oceny to swietne fotki z pileczkami...(zatrzymany ruch). Pileczki wisza w powietrzu fajny efekt.
Fotki z piłeczkami bardzo fajne, zamrożony ruch, radość dzieciaków nadają klimat.
Ładnie uchwyciłeś emocje
Jak dla mnie jest ok. Widac dynmike i radoche dzieciakow.
Kolory tez ladne. Chyba nie ma sie czego czepiac.
O lampie nich gada, ktos kto sie na tym zna :mrgreen:
Pozdr.
Koncertowych szczerze zazdroszczę, a dzieciaki uchwycone świetnie!
Na trzech ostatnich dzieciaki z ich emocjami świetne.
Chciałbym podziękować wszystkim za komentarze i oceny w moim wątku .Dzisiaj przedstawiam 15 min z kałużą .Tyle trwało czatowanie na modeli :wink:
no i dobrze ze czatowales/czekales, bo fajnie wyszlo MZ:) golabek ladnie sie odbil wraz z fragmentem budynku, a ten psiaczek bardzo elegancko postawil ucho i wpatrywal sie w golabka (?):) szkoda troche, ze ten chlopaczek zbyt centralnie "postawiony". ale i tak fajnie, ladne sytuacje:)
Zdecydowanie golabek najlepiej sie prezentuje.
Warto bylo te 15 min. przeczekac :grin:
Jak dla mnie rowniez golabek...
Cześć .Wrzucam tylko 1 zdjęcie tytuł wyścig
Podoba sie...
Właśnie, dlaczego tylko jedno?
Skoro już poszedłeś i zadźwigałeś na miejsce ciężki aparat z mechanizmem lustra, to pewnie zrobiłeś więcej zdjęć - nawet samo to zdjęcie nam mówi - ze to tylko pierwszy rzut jednym okiem na ten wyścig, ciekawie ci to wyszło, dobry początek. Teraz zaś dorzuć historię, początek z rozwinięciem - reportażyk z wyścigu, a i backstage wyścigu, przebitki powciskaj.
Odwagi. Chętnie skrytykuję.
pozdrawiam,
Sawa zmotywowałeś mnie Wyścig podejście drugie . Wrzucę więcej niż trzy foty mam nadzieję że przebrniecie przez wszystkie .Cześć jest poruszona lub nieostra ale wg mnie właśnie te zdjęcia podobają mi się najbardziej ( choć możecie mieć odmienne zdanie) chciałbym poznać waszą opinię - może nawet krótki komentarz :grin: dziękuję
Kilka bardzo dobrych klatek. Ładne kolory - naturalne.
Jedyną rzecz jaką możesz przemyśleć to koncepcja reportażu - reportaż ma opowiadać historię. Ważna przy ułożeniu historii jest obmyślana koncepcja na początku przy fotografowaniu, jak i dobra selekcja zdjęć. Chyba, że to nie miał być reportaż :D Fajnie, że sięgasz po reakcje innych oraz detal - to duża broń w tym gatunku.
Ogólnie jak najbardziej na tak:)
Dziękuję za wpis Adrian - bardzo konstruktywny i rzeczowy . Może ktoś jeszcze się pokusi o ocenę
heh, a ja sobie ubzdurałem, że ten wyścig miał być dzisiaj.. ale trudno;p
co do zdjęć, to ogólnie ciekawe ujęcia.
Nie znam sie na reportażu, ale chyba tak jak pisze a_wykrota brakuje jakiegoś ściślejszego powiazania...
.
Od razu się zrobiło bardziej interesująco - widać, że się działo dużo więcej.
Zestaw tych zdjęć bez wątpienia opowiada 'jakąś' historię, bronią się, jakkolwiek opowieść jest 'po łepkach' i lekko chaotyczna.
Brakuje jakiegoś zdecydowanego początku w tej foto opowieści, jak również zdjęcia z metą, również lekkie przemieszanie ujęć mogłoby poprawić odbiór widza.
Podobają mi się przebitki (detale, zbliżenia, i ciekawy uliczniak się trafił), ale w stosunku do akcji - jest ich za wiele (a raczej akcji za mało) na 13 fotek 5 to kadry z ruchem, dynamiką - a to jest sedno wyścigu. Przebitki mogłyby oddzielać poszczególne 'grupki' zdjęć dynamicznych w stosunku np 3(4) do 1, ale to moja prywatna opinia, równie dobrze wystarczą dwie przebitki o silnym wyrazie.
Kolorystyka przyjemna, to jednak kwestia gustu - nadanie jednego sznytu w obróbce dodałoby odbiorcy dodatkowego wrażenia, że zdjęcia stanowią całość, a nie są tylko poszczególnymi klatkami.
Reasumując - dobra wrzuta.
pozdrawiam,
4/5 :)
Big Band "Carawan" sobotni koncert w moim mieście . Niestety pogoda i publika nie dopisała lało jak z cebra ale było warto to zobaczyć i posłuchać Sprzęt był cały mokry (510 nie jest uszczelniona ) ale przeżył . Dziękuję wszystkim za wpisy i uwagi w moim wątku i zapraszam do oceny . Zapomniałem o numeracji 161- trębacz 162- gitara 163 -trąbki 164 -drygent
11a i 1_800... są świetne.
Pozdrawiam.
Ładne fotografie z koncertu ! :wink:
Koncertowe fotki fajne.. Jedynka oraz trojeczka jak dla mnie.
Dziękuję za oceny :grin: no i nie wstydzić się krytyki
Z koncertu fajne i najbardziej wpada w oko kadr z trębaczami. Można było poczekać aż ten pierwszy zadmnie było by bardziej żywo.
Dziękuję za odwiedziny :grin: Prezentuję następne koncertowe odsłony 165- pianistka ,166-wokal ,167-saksofon ,168 -duet
Podoba sie kolejna wrzutka koncertowa...
Witam ponownie - i znowu koncert " Zdrowa Woda " na deskach . Zdjęcia szumią więcej niż trochę ale bez ziarna no - nie podobały mi się . Wszelkie komentarze mile widziane . Widząc portrety w galerii chciałbym pofocić jakieś fajne panny :wink:
Strasznie fajna ta ost. seria, MZ, oczywiście : )
Bardzo podoba mi się to ziarno, według mnie, nadało posmaku, swoistego, jeszcze większego klimatu : )
Także konwersja b&w zasługuje na uznanie : )
2a też mi najbardziej do gustu przypadło : )
Pozdrawiam : )
2a jest najlepsze, pomysl... No i ziarno dodaje klimatu. Wrzucaj wiecej
Widzę, że wciągnęły Cię koncertowe zdjęcia. Świetnie Ci wychodzą. Z ostatniej serii drugie zdjęcie jest bardzo dobre. Ciekawe spojrzenie.