Dziękuję, że.....ci się chciało. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Dziękuję, że.....ci się chciało. Pozdrawiam.
Wobec niestygnącego zainteresowania moimi zdjęciami (ech ten piekielny cynizm :) ) zapodaję kolejne.
Znów zabiorę głos ; ))
1. Podoba mi się GO i tonacja : ) Szkoda, że ten osecik w tle się wciął w ujęcie tak ładnie zapodanego motylka : )
2. Super tonacja i światło! GO zachwyca, a także czystość tła! Bardzo mi się podoba : )
3. Bdb GO i kadrowanie, delikatny bokeh zasługuje na pochwałę. Ciut za ostre światło.
4. Najbardziej z serii : ) Świetne kadrowanie, wyśmienita GO i udana tonacja : )
Najbardziej podoba mi się 2 i 4 : )
Udana wrzutka! : )
Pozdrawiam : )
Drugie bardzo ładne ;) I właśnie ładne czyste tło :)
Czyste,klarowne,i na wysokim poziomie-czego wiecej chciec.I najwazniejsze,ze nie zalatuja zadna dominata barwna.Duzo takich ujec traci wszystko poprzez jakies zafarby,naloty dominujacego koloru po calym kadrze.U Ciebie jest czysto.Moze troszke EV za dodatnie w tych warunkach.
Dziękuję Wam za wizytę, zmotywowany wrzucam kolejne, mam nadzieję, że nie gorsze:
W sumie nie powinienem oceniać bo sam wiele nie pokazuję, ale wyrażę tylko swoje zdanie. Z wielką nieśmiałością: w obu zdjęciach horyzont przesunąłbym w dół, zwłaszcza w 1 gdzie niebo jest zjawiskowe i warto było więcej kadru zostawić dla niego.
wolf84 dzięki, znam kilku ludzi, którzy świetnie wychwytują pewne rzeczy felerne w zdjęciach, czują fotografię a sami robią fotki delikatnie powiedziawszy niskiego lotu. Mimo to ich opinie są miarodajne i merytoryczne.
Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie żeby zamknąć panoramowanie Mazur. Bardzo miło wspominam tamten dzień kiedy to ciągnęły nad nas wielkie, szare chmurzyska a my mimo to zapragnęliśmy wybrać się na łazikowanie. Swoją drogą zrobiliśmy w tym dniu masę kilometrów a deszcz dopadł nas dopiero kiedy wracaliśmy, niemal pod samym domem.
ładne czyściutkie kadry. Zmiana sprzętu?
Z makro tylko pluskwiak ( to zielone) mi nie leży ale motylki ładne i leżą w GO.
Panoramy też ciekawe ale trochę mi przeszkadza ciemna ściana lasu.
W sumie dobrze mi się ogląda.
Pozdrawiam
Tak od jakiegoś czasu zaprzedałem duszę i portfel z canonowi, jeszcze jedna panoramka, tym razem Beskidy, okolica Jaworzynki.
Płot który wleciał Ci w kadr jakoś mi nie leży :roll:
Odnalazłem jeszcze jedną panoramę z Mazur, obiecuję, że to już koniec Mazur :).........chyba, że co jeszcze znajde :P
Ostatnia panorama ładna :) jednak ja widziałabym ją bez tego drzewa z lewej :wink:
Super ta ostatnia ;)
Tradycyjnie już dziękuję za czas poświęcony moim zdjęciom, na dziś taki mjały portrecik:
Witajcie dziś mała sesyjka małżeńska, jestem ciekaw waszych opinii.
Jak dla mnie najlepszą z ostatniej dodałeś do galerii :grin: Jest super, bardzo ładne kolory i klimat. W pierwszym iu drugim, oczy mi zupełnie nie pasują...chyba za bardzo poPSute :-P
Dzieki, mnie chyba w gruncie rzeczy też się najbardziej podoba, choć i taka kompilacja wydaje się być fajna:
A tak z innej beczki, choć w dalszym ciągu eksperymentując z klimatem i kolorystyką, które Wam się bardziej podoba:
Tak co by odpocząć od tematyki macro.
Ot taki portret w ramach ćwiczenia, napiszcie co byście poprawili.
Podkreślił bym oczy troszkę ;)
ok rozumie, że chodzi o wyostrzenie, jakieś inne sugestie?
Ogólnie mi się podoba, Go ładna, sympatyczny portret ;) W chwili weny machnąłem trzy wariacje;)
Dziekuję, za trud daję rep.
Kolejna seria, tym razem biedronka
Moje spojrzenie na niemiecki obóz zagłady Auschwitz
Może pojedyńczo będzie lepiej jednak.
4 wymiata msz
Ostatnia bardzo w klimacie, świetne kolory i ta winieta też pasuje do klimatu.
:?:
Mógłbyś coś bliżej o tym klimacie? Nie bardzo rozumiem co masz na myśli :roll:
Co do samego zdjęcia, to uważam że jest najgorsze z tej wrzutki. Najgorsze technicznie. Pofalowany budynek w tle, paskudne kolory (rdzawe plamy na trawie, budynek z prawej- część różowa a część czarno- biała, niebo wielokolorowe).
Tyle wad, MZ dyskwalifikuje to zdjęcie.
To napiszę coś o tym klimacie, dla mnie to miejsce przepełnione cierpieniem. Pewnie każdy odbiera je indywidualnie ale ja właśnie tak chciałbym oglądać te miejsca. Nie w 100% dopracowane ale pokazujące też emocje fotografa.
Wyobrażam sobie że nie jest łatwo robić tam zdjęcia i niuanse techniczne, nie maja tutaj MZ żadnego znaczenia.
Miejsce tak ale ja tego na zdjęciu nie widzę.
Pewnie, oprócz Polaków, jeszcze tylko Żydzi wiedzą co to za miejsce.
Nie czepiam się emocji na miejscu, w trakcie robienia zdjęcia. Chodzi mi o niedostatki obróbki, którą robi się na spokojnie, w domu, po opuszczeniu "tego miejsca", kiedy emocje już opadły.
Masz rację, to sprawa indywidualna. Ja wolę oglądać te miejsca na zdjęciach z przemyślaną i starannie wykonaną obróbką.
Dla tego zabrałem głos :)
1,2 i 4 Najdłużej przykuły moją uwagę także ze względu na ich potencjał emocjonalny. Tego typu zdjęcia inaczej odbiera się mając świadomość co przedstawiają. Znając miejsce i historię pokazane szczotki czy buty nabierają innej, silniejszej wymowy. A to miejsce jest szczególne pod każdym względem.
Zdjecia z auschwitz swietne. Dobre kadry polaczone z umiejetna obrobka daly super efekt :)*
Cieszę się, że zdjęcia wreszcie ożywiły nieco wątek - wszyscy mają po trosze rację, ale i nikt jej nie ma - dwoistość sprawy, tischnerowska "***** prawda". Jeszcze kilka fot:
Ta panorama fenomenalnie by wyglądała gdybyś dołożył jeszcze z 2 rzędy na górę. Chociaż tak też mi się podoba.