Nie będę się wymądrzać na temat okna, bo mnie samej taka fotografia nie bardzo wychodzi.
Ale za to liść rewelacyjny. Pięknie zagrał na nim światło - cień.
Wersja do druku
Nie będę się wymądrzać na temat okna, bo mnie samej taka fotografia nie bardzo wychodzi.
Ale za to liść rewelacyjny. Pięknie zagrał na nim światło - cień.
Leżymy, a przynajmniej tak się staramy leżeć. W przerwach robimy makro w ogródku. :wink: Ale już ciężko się schylać do owadów i uciekają na mój widok. :roll: Ciekawe czemu. :-P
Wklejam sobie do wątku ku pamięci, że spłodziłam takie foto o:
EDIT a zresztą, zmieniłam zdanie i wyrzucam. :twisted:
a i obiecane makro, światło zastane:
dobranoc :cool:
Żuko podobny stwór na mocarza wygląda. Fajnie też ubarwił się pyłkiem.
Zakurzył się mój wątek, ale skoro tak trendy 70-300...
:wink:
PS To nie jest jakiś super motyw, ale taki pozytywny... że wszystko się budzi do życia. Jak patrzę na to malutkie drzewko, to się uśmiecham sama do siebie. Dlatego lubię to zdjęcie i dlatego je chciałam Wam pokazać. :)
Mnie się bardzo podoba światło i GO- wszystko co istotne, jest ostre :)
Ta 300tka to naprawdę fajne szkiełko.
ładniutkie :)
Bardzo piękny motyw rozkwitu życia skąpany w nastrojowym świetle i efektownie przedstawiony. Świetne zdjęcie.
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny i opinie.
Wczoraj, pomimo deszczu, pojechaliśmy z B. na ogródki działkowe. Z roku na rok jest ich coraz mniej. :( W ich miejscu powstają przede wszystkim nowe bloki. Ponieważ mocno padało, nie było praktycznie żywego ducha. Tak oto powstała seria o ogródkach działkowych w deszczu.
Dla sprzętowców: e-3, ZD 70-300, ISO 800 lub wyżej.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Powiem tylko jedno zdanie. Jedne najpięknięjszych kadrów jakie u Ciebie widziałem. Super naprawdę fajnie wypatrzone, a i wykonanie fachowe.
Pozdrawiam
No, niegłupie te zdjęcia, niegłupie :) Moją uwagę zwróciła ławeczka i ostatnie zdjęcie, to z 10. I 7 też przyjemne.
Świetne zdjęcia, Ania. Pozdrówka z pochmurnej Pragi.
Dla mnie najfajniejsza ławeczka, potem pierwsze z serii.
Resztę też bardzo miło sie ogląda :)
Bardzo estetyczne. Uspokajające.
Przepiękna seria. Dla mnie ławeczki i klameczki. I w ogóle - detale.
Piękne...
Dzięki serdeczne. Cieszę się, że tak się spodobała ta seria. Miałam obawy głównie związane z pracą w deszczowy dzień. Poczytałam o świetle, że jest jednak wówczas miękkie i klimatyczne. Gdyby nie E-3 chyba bym się jednak tego nie podjęła, bo ISO 800 było koniecznością oraz uszczelnienia. Wiał wiatr, więc niższe ISO nie wchodziło w grę, bo trzeba było czasy skrócić do minimum.
Bardzo chciałabym jeszcze wybrać się do innych takich ogródków. Jeśli jeszcze znajdę czas przed rozwiązaniem, to z pewnością się wybiorę. Najgorzej, że większość z bram jest zamykana. :???: Nie można więc sobie pospacerować normalnie po alejkach. Dużo też ogródków - z tych, którym nie grozi likwidacja - jest wykupowanych przez młodych. Oni tam tylko mają trawnik pod grilla i nic więcej. Reszta zaś podupada. I tą resztę chciałabym jeszcze sfotografować. :)
Jestem za mało doświadczony żeby oceniać twoje fotki ale 10 bardzo mi się podoba (zresztą inne też)
Deszczowa sceneria nie przeszkodziła w ciekawym spojrzeniu na zdawało by sie banalny temat. Zdjęcia: 1 brama z zamkniętm ryglem, 2 skąpana w deszczu biel kwiatka, 4 czekająca na działkowców ławeczka, 6 wyglądajaca przez płot róża to mnim zdaniem naj z całej serii. Pozostałe przyjemnie się ogląda i stanowią istotne uzupełnie całości.
Ławeczka "żądzi";-)
Takie foty w deszczu lub po nadają dodatkowego nasycenia, soczystości barwom
O tak, deszcz jest bardzo fotogeniczny.
Bardzo przyjemna, malownicza cała ostatnia seria.
MSZ ławeczka (nr 4) najlepsza, ale wszystkie zdjęcia są na wysokim poziomie.
Pozdrawiam..
Fajna seria, a jak dla mnie najlepsze pierwsze.
mła to: 6, no i ławeczka z małym ale...
Chyba czas na urlop bo jakoś nie mogę wykrzesać z siebie zachwytu nad fotkami z działki.
Dzięki jeszcze raz. Teraz dokładka z innego dnia. Warunki podobne, parametry też.
13.
14.
15.
16.
17.
15 - cud-miód. Podoba mi się.Chyba bardziej niż ławeczka. Pomarańczowe kwiatuszki, pompa i ta woda uciekająca rogiem zdjęcia, smakowite ujęcie.
I jeszcze 17, ale już mniej, przez tą siatkę, uczulona jestem na nią, bo mam taką na swojej działce i wchodzi bezczelnie w każdy kadr ;) Gdyby stał tam jakiś drewniany płotek, albo taki z brzozowych gałęzi, to miałabym problem z wyróżnieniem tego naj. :)
15 - najlepsza z serii. Bardzo fajna fotka.
Ogólnie kolory jakieś dziwne, fioletowo.
ale 14 fajne :foto4:
Poprzednia seria ciekawsza. :)
Dziękuję wszystkim i życzę miłego lipca. Biorę urlop od forum, bo to co się ostatnio wyprawia nie służy ani mi, ani młodemu to raz, a dwa termin rozwiązania już blisko, co dało mi się odczuć dzisiejszej nocy, więc zaczynam siedzieć (a raczej leżeć) jak na szpilkach. :cool: :shock:
Trzymajcie się ciepło!
Życzę Ci szczęśliwego rowiązania :)
I szybkiego!
:D
Trzymaj się dzielnie, wszystkiego dobrego.
Nic się nie bój wszystko będzie dobrze. Powodzenia
Szczęśliwego (i szybkiego) rozwiązania :)