I bardzo dobrze gwiazdki po to są aby świecić i zachwycać .
Wersja do druku
I bardzo dobrze gwiazdki po to są aby świecić i zachwycać .
pierwsze miodne wręcz fantastyczne, gwiazdki ekstra! jakim obiektywem ?
heh drugie ciut pod pierwszym ;)
pzdr
Tak...to Wołna 9 50mm f/2.8.
Dziękuję za odwiedziny : )
Śliczne te "gwiazdki"... ocena w galerii.
Pozdrawiam i czekam na kolejne
Dziękuję :)
Pokażę jeszcze jedno"gwiazdkowe". Nie jest to zdjęcie najlepiej wykonane. Dopiero się uczę. W dodatku wiał wiatr i widać na zdjęciu ten powiew. Ale prezentuję...bo mnie urzekły :)
Nowy obiektyw-nowe emocje :) Zapowiada się twórcze lato . Będę zaglądać jak zwykle z przyjemnością:)
Śliczne - helenae! gratki :-)
Robi się coraz ciekawiej :wink: Do kropelek, dołączasz jeszcze gwiazdki! Świetne połączenie :)
ostatnie piękności, kolorki miodne, ladny kadr
Piękne te gwiazdki! Przyznam się, ze nie wiedziałam , ze obiektyw może robić TAKIE gwiazdki :grin: {Pozdrawiam Aniu! :grin:
Mnie się także podobają ostatnie fotki z gwiazdkami. Gratulacje z nowego zakupu.
Śliczności. :) Czekam na następne.
Przecudowne! Naprawdę, bardzo mnie urzekły ostatnie zdjęcia, świetna robota, proszę o więcej!
Gwiazdki świetne, jednak stare obiektywy potrafią zaskakiwać.
Słyszałem o "gwiazdorskim" efekcie tej Wołny ale nie myślałem, że tak ładnie to wygląda. Zazdroszczę.
super super gwiazdorskie fotki :)
Witaj.
Nie wiem jak to się stało,że dopiero wczoraj odkryłem Twój wątek (słaba reklama ;)),bo po pobieżnym przejrzeniu go,powiem Ci helenae,że jestem pod duuużym wrażeniem !
Wątek jest już w ulubionych,mocno go poleciłem ;) i jak tylko znajdę chwilkę,to napisze co najbardziej mnie w nim urzekło.
Pozdrawiam.
Dziękuję za wszystkie wizyty: )
Kolejne zdjęcie...nie muszę chyba objaśniać co ono przedstawia : ) Zrobione dzisiaj przy okazji pielęgnacji ogródka :)
Eee! Nie wiem, nie mam ogródka :-P Młody pomidorek? :roll:
Tak : )
Jak on ma dojrzeć jak ma tak ciemno, bez słońca? :-P
Rano zaświeci :D
No to odetchnąłem, myślałem że jakaś przepowiednia :wink::grin:
Pomidorek fajny ale ciemno ma strasznie ;)
Jak tam romans z Wołną, kwitnie?
Wołna wymaga dużo słońca, cierpliwości i czasu...ostatnio wszystkiego brak.
Fajnie,że pokazałaś Lwów,lubię to miasto i tych ludzi;żyją skromnie ale prawdziwie,potrafią cieszyć się tym co mają.
Jedna z lepszych fot,to ta z babinką w oknie,robi naprawdę wrażenie,poświęcił bym trochę czasu temu ujęciu,bo myślę że warto.
Pozdrawiam.
Dziękuję :)
Pomyślałam, że skoro już wątek został odkopany, to pora coś wrzucić :)
Przedstawiam dzisiejsze zdjęcia...z mojej ukochanej polnej dróżki :)
Motyl nr 1.
Motyl nr 2.
Wojsiłka Pospolita (chyba)
Pierwszy motylek poza GO, pozostałe dobre :)
Dobry wieczór.
Wczoraj do mojego E 510 przypięłam obiektyw helios.
Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć. I proszę o wyrozumiałość, bo to jedne z pierwszych. Początkowo miałam trochę trudności z ostrością. Ale wiem, że dam radę :)
20.5 i 20.6 ...z dopiętymi pierścieniami. Pozostałe są bez.
Pozdrawiam...A.
Bardzo udane próby, świetne tło tworzy ten obiektyw.
mnie również się podobają te z heliosa. Tak trzymać :)
Z pierścieniem, daje bardzo małą GO. Trzeba bardzo dokładnie ustawiać ostrość ale za to pięknie rozmazuje to co poza GO (20.5) :grin:
Dziękuję za opinie :)
Bardzo się ciesze że zestawik działa, mam nadzieje że szybko opanujesz,ale widzę ze i tak dobrze sobie radzisz. Patrząc na fotki myślę że Twój helios jest dobrze złożony , bo te obiektywy to loteria :).
Pozdrawiam i czekam na więcej.
ładnie, jak zwykle w dobrym stylu
pzdr
Helenae, jak zwykle bardzo ładne fotografie. Te z pierścieniami bardzo mi się podobają. Puryści pewnie mogą powiedzieć, że zbyt mało ostrości itd., ale ja lubię takie "malowanie".
Jak zwykle Aniu Twoje zdjęcia mają wyjątkowy klimat, zazdroszczę ci takiej konsekwencji bo świadczy o uksztaltowanej świadomości artystycznej, o takiej wizji Twojego świata. Zazdroszę, bo sama ciągle poszukuję:)
Serdecznie pozdrawiam:)
Dobry wieczór.
Witam serdecznie po dość długiej nieobecności :)
Przedstawiam kilka ujęć z letniego wyjazdu do Pragi.
1.Kościół Wniebowzięcia Najświętszej Panny Marii.
2. Uliczka...
3.Przed bramą Macieja na zamku Praskim.
4.Katedra św. Wita na Zamku Praskim.
Aniu jak ja się cieszę , że wróciłaś :)