Przyznaje sie bez bicia :mrgreen:
Wersja do druku
Przyznaje sie bez bicia :mrgreen:
..i warto było ;))
odnosnie głównego wątku:
Modyfikacje, które były robione przez Ciebie nie maja dla mnie znaczenia - liczy się efekt końcowy - a ten jest wyjątkowo udany - skoro brak jest przeciwskazań w regulaminie kunkursu to werdykt jest oczywisty - dla mnie jest po sprawie.
pozdrawiam
P.S. A np przeszkadzało by mi gdyby takie zmiany robił np Twój kolega (czego oczywiscie w tym miejscu nie było) - dla mnie liczy się autor i jego praca.
przeczytałem wszystko w tym wątku, zdania jak to zdania są i bedą zawsze podzielone i zależne od punku widzenia, preferencji zawodowych i masy innych ważnych dla każdego fotografującego okoliczności. Twoja praca jest na temat i użyłeś do jej wykonania środki które uważałeś za najlepsze, aby praca według Twojej oceny była jak najlepsza i jak widać po wynikach ulokowałeś się bardzo wysoko. Jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności posługiwania się programem graficznym inaczej ciemnią cyfrową i osobiscie nie mam nic przeciwko temu, tym bardziej, że jak wiadomo regulaminu nie naruszyłeś więc gra była i jest jak najbardziej ok a osiągnięty wynik zasłużony.
Ubarwiając trochę, obecna fotografia to droga którą każdy z nas kroczy dążąc do uzyskania jak najlepszego dla siebie i odbiorcy efektu. Inną drogą kroczy ktoś kto zarabia na zdjęciach i stanowią one jego źródło utrzymania, inną uznany artysta, inną amator i tutaj jest najwięcej dróg. Mnie osobiście podoba się zdanie Dobasa i jego droga którą nakreślił a która jest bardzo podobna do mojej z własnego już teraz wyboru.
Reasumując nie uważam, że przewijająca się w pewnych momentach ostra /mam na myśli negatywana/ krytyka Twojej pracy jest zasłużona gdyż każdy mógł sięgnąć po środki jaki uważał za stosowne i nie kolidujące z regulaminem konkursu. Pozdrawiam.
Bardzo obiektywnie to ująłeś.
Mimo, iż sam zrobilbyś nieco inaczej to akceptujesz tę formę pracy i doceniasz mój wysiłek i jego efekty.
Dziękuję.
Do Woyteka: W tym konkursie to było ok. W fotografiCE montaż jest podstawą.
W fotografiI prasowej, reporterskkiej, w tym w National G, montaż jest zabroniony.
OlyRulez ma otwartą formułę więc dobrze byłoby wiedzieć czy zdjęcie jest montowane czy nie. Niemniej nie jest to możliwe technicznie a nie jest takie ważne żeby coś zmieniać.