mnie pytasz?, ja czekam na fachowców opinie, sam wolę bardziej naturalnie. Ale chyba pierwsze jak już :)
---------- Post dodany o 20:29 ---------- Poprzedni post był o 20:14 ----------
Grześ to boło we piontek :)
Wersja do druku
Jak powiedziałem tak zrobiłem. Poszedłem na pole robić żuczki. Mój nie jest taki ładny ale nabieram wprawy. Nie było już prawie światła więc wysokie iso zepsuło trochę ostrość.
@Maciej44, zakładaj swój wątek, nie wstawia się zdjęć swoich w wątkach autorskich. ;)
Ech, a ja na wakacje nic do makro nie wziąłem :P
Ja walczę z rozbudową dyfuzora, będzie większy i mam nadzieję lepszy :)
Porawiony żuk zdecydowanie lepszy, kontrast wystarczający. Ładnie sobie z tym chrząszczem poradziłeś, chodzi mi o głębię ostrości, niestety te błyszczące pokrywy nie są łatwe do fotografowania.
dzięki Marcin, muszę jednak po zmianach kontrastu poprawić tło i troszkę kamienie, faktycznie trzeba pokombinować z pancerzem tego chrząszcza, ale warto bo fajny z "twarzy" jest. Trochę mała głębia ale musiałem gonić resztę grupy :) i nie było czasu na dłuższą zabawę.
YM015
Załącznik 131893
Ładnie sobie poczynasz. Co do błyskania to pomyśl o strobingu, kobietom służy to i chrząszczom nie zaszkodzi a mało kto o tym pamięta.
Pozdro
Ale ja mam tylko lampkę tą dodawana do EM5, i nie planujęna razie kupować niczego nowego :)
No i dobrze, po co więcej. Kup do tego chiński wyzwalacz najtańszy, albo kabel synchro.
Efekt będzie więcej wart niż eskperymenty z kolejnymi obiektywami.