Odp: Program typu Lightroom
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Gdzie są te profile, bo ja ich nie widzę?
Nie dla wszystkich aparatów:wink:
No akurat dla E-M5 są, innych aparatów nie mam ;) Ale jest to krok w kierunku żeby reszta aparatów też je posiadała.
Wygląda, że rzeczywiście Lightroom 5.3 wspiera te profile (Natural, Muted, Portrait, Vivid) i to w całkiem pokaźnej liczbie aparatów Olympusa: klik . Krok w dobrą stronę firmy Adobe:)
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Dla zainteresowanych - powróciła 30% zniżka na zakup Lightroom'a 5 w sklepie Adobe.
To oznacza, że za chwilę pojawi się wersja 6. Nie mniej obniżka jest warta rozważenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
To oznacza, że za chwilę pojawi się wersja 6. Nie mniej obniżka jest warta rozważenia.
Wspomniana promocja (30%) obowiązywała już wcześniej - do 9 stycznia 2014.
"Chodzą słuchy", że Lightroom 6 będzie dostępny już tylko w usłudze Cloud. Mam nadzieję jednak, że ta informacja się nie potwierdzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
maestro
Kiedyś się bawiłem, lepszy moim zdaniem niż Elements, ale chyba w niczym nie przewyższa GIMPa, zresztą można pobrać samemu i przez 30 dni sprawdzać osobiście :-)
No właśnie cenowo raczej konkurencja PS Elements. Ciekawe jak z wtyczkami, piszą na stronie, że obsługuje programy dedykowane dla Adobe.
Cytat:
Zamieszczone przez
maestro
No właśnie cenowo raczej konkurencja PS Elements. Ciekawe jak z wtyczkami, piszą na stronie, że obsługuje programy dedykowane dla Adobe.
Mam sentyment do Corela, ale jak poprzednim razem zainstalowałem tego triala to jakiś syf do pilnowania licencji doinstalował mi się dodatkowo. Generalnie programik dość przyjazny, wydawał się dość wolny, ale mam też raczej stary i stosunkowo mało wydajny sprzęt. Teraz niby wspiera 64 bity to może jest lepiej?
Corel jest b. fajny, posiada wbudowaną program do tworzenia HDR ale przegrywa (dla mnie) z PSe dwoma ważnymi funkcjami - nie ma lassa magnetycznego jak PSe które b. dobrze zaznacza obszary i funkcja do retuszu/usuwania niechcianych elementów nie jest taka dobra jak w PSE.