Odp: E-500 na E-3 czy E-30
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Też tak myślałem, ale życie pokazało, że lutrzankowe klamoty leżały w szafie. Ale każdy ma inne potrzeby. Pewnie gdybym robił wesela i śluby pstrykałbym je lustrzanką.
Kiedy podjąłem decyzje o sprzedaży dużego 4/3 teoretycznie byłem już ukierunkowany na konkretny system i aparat (jest w tym pewna przypadkowość, okazja zakupu akurat tego a nie innego aparatu w dobrej cenie). Jednak pojawiały się też myśli aby być bardziej nowoczesnym i wybrać bezlusterkowca jako jedyny i podstawowy aparat. Myślałem poważnie o OM-D, zrobiłem listę tego co bym potrzebował (obiektywy), wypunktowałem sobie moje priorytety. Wyszło mi że za wcześnie w moim przypadku tak radykalną zmianę. Jednak jako drugi korpus taki mały i sprytny bezlusterkowiec to może być przysłowiowy strzał w dychę. Główną zaletę jaką w nim widzę to mały rozmiarem, duży możliwościami, smakowity w połączeniu z obiektywami stałoogniskowymi.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Taaa....
Odrobine zrozumienia powiadasz, ciekaw jestem dlaczego to tylko w jedna strone kierowane z reguly....
Rad bylbym by jednak najpierw rzeczowe argumenty przedstawiac, wtedy moze nie musialbym tyle razy prostowac i uczestniczyc w burzliwych dyskusjach.
pozdro
W jedną stronę? Zwracam się do Ciebie jak i Roberta. Wasza dyskusja zwyczajnie rozbiła się o błędne dane. RobertW3D opiera się na stereotypach, które często są tylko i wyłącznie powieleniem najczęściej pojawiających się opinii. Ty zaś opierasz się na zestawieniu niewspółmiernych próbek danych, w dodatku uwzględniając nowy, a nie tylko używany sprzęt. Obaj nie przedstawiliście wiarygodnych danych liczbowych. Może obaj zbadacie ten problem, na podstawie większego zbioru informacji zarówno po stronie Nikona jak i Olympusa.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jest miarodajna na tyle na ile to w tej chwili mozna wykazac przegladajac owy portal - nie moja wina, ze tak malo jest sprzetu olego.
To są tak dobre aparaty, że nikt nie chce się ich pozbywać. A jeśli już musi, to kolejka chętnych jest tak duża, że przechodzi z rąk do rąk :)
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Może obaj zbadacie ten problem, na podstawie większego zbioru informacji zarówno po stronie Nikona jak i Olympusa.
Hades, ja z tym nie mam problemu. Tylko wmawianie każdemu pytającemu, że duże 4/3 jest be powoduje, że skacze mi ciśnienie. Nie dla każdego matryca i waga są najważniejszymi argumentami. I nie rozumiem dlaczego nagle na forum nie szanuje się "mniejszości Olkowej" a toleruje się N-trolla? Dlaczego praktycznie każdy mój post z propozycjami jest kwitowany przez nynego - szczególnie, że nie jestem ślepo zapatrzony w Olka i też piszę o jego wadach.
Nie rozumiem tego (tym bardziej, że na zlocie była zupełnie inna atmosfera). Naprawdę.
Może dlatego że jeszcze pamiętam jak wyglądało to forum na początku ... EOT z mojej strony.
W sumie nie rozumiem czemu w wątku, w którym autor pyta o wybór aparatu marki Olympus (tytuł jest tu jednoznaczny) pojawiają się propozycje zakupu sprzętu innych firm...
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
W sumie nie rozumiem czemu w wątku, w którym autor pyta o wybór aparatu marki Olympus (tytuł jest tu jednoznaczny) pojawiają się propozycje zakupu sprzętu innych firm...
Autor się pyta też o D300, może dlatego to całe zamieszanie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
W najbliższym czasie planuję zakup EPL-5, który zmiażdży jakością zdjęć Nynowego Nikosia deczysta. ;)
Nie ma takiej opcji :p
Raz, ze mam deczystaes, a to jak wszyscy wiedza jest debesciak nad debesciaki... :p
Dwa, poszedlem dalej i mam tez d7k, a to kozak nad kozaki w obrazowaniu i zadna "popierdolka" olka mu na razie nie skoczy :p
Dawaj teraz argumentosa, jatka sie zaczyna;)
pozdro
A ja twierdzę, że te wszystkie D-ileśtam mogą wskoczyć na kant... wyświetlacza EPL-piątce. :) Nawet moim starym mikro-Panasom mogą... matrycę czyścić.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Ty zaś opierasz się na zestawieniu niewspółmiernych próbek danych, w dodatku uwzględniając nowy, a nie tylko używany sprzęt. Obaj nie przedstawiliście wiarygodnych danych liczbowych. Może obaj zbadacie ten problem, na podstawie większego zbioru informacji zarówno po stronie Nikona jak i Olympusa.
Znajdz mi bardziej wiarygodne, zroznicowane dane niz portal aukcyjny z uzywanymi sprzetami, ktore wystawiaja ich wlasciciele, wiec dlaczego mam nie wierzyc w realnosc parametrow sprzedawanego sprzetu?
Idac po bulki tez ide do sklepu, a nie wisze w necie na forum danej piekarni.
pozdro
---------- Post dodany o 16:40 ---------- Poprzedni post był o 16:37 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
A ja twierdzę, że te wszystkie D-ileśtam mogą wskoczyć na kant... wyświetlacza EPL-piątce. :)
Se podlacze do deilestam bezprzewodowo ajpada i na retinie oczy ci bieleja taki wyswietlacz mam:p
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Nawet moim starym mikro-Panasom mogą... matrycę czyścić.
Z tym bedzie problem, wszak nikona czyszczalka wszyscy wiedza, ze jest do niczego :p
Dawaj dalej :)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Znajdz mi bardziej wiarygodne, zroznicowane dane niz portal aukcyjny z uzywanymi sprzetami, ktore wystawiaja ich wlasciciele, wiec dlaczego mam nie wierzyc w realnosc parametrow sprzedawanego sprzetu?
Idac po bulki tez ide do sklepu, a nie wisze w necie na forum danej piekarni.
Kupowałeś kiedyś używane auto? :D
Parametry podawane przez poprzedniego właściciela to czasem istna magia :D