Odp: Beauty, fashion itd. czyli sesje z modelkami
Najbardziej podobają mi się 9, 13 i 14. Co do:
Cytat:
Zamieszczone przez
skinny500
.... są nieostre bo skrypt forum wyświetla zdjęcia w szerokości 800 pikseli. Więc jakość każde zdjęcie jest masakrowane no i wygląda jak wygląda.
Tylko 4 zdjęcia są pomniejszone przez skrypt forum: 14,15,17 i 18. Na pozostałych ostrość jak dla mnie jest OK.
Wspominałeś o "odpowiednim" kolorze skóry i na większości zdjęć mi ten kolor niezbyt się widzi. Już bardziej taki jak w serii 13 do 15.
Ale Ty doskonale wiesz jak działa SEO, wiec nie odbijaj piłeczki w ślepą uliczkę, ani się nie oburzaj święcie. Nie mam nic przeciwko merytorycznym wątkom, ale mam pewne "ale" odnośnie sposobu prezentacji treści.
I nie mówie tego ani złosliwie, ani agresywnie. Po prostu wyrażam swoje zdanie, informując Cie jak ktoś może odbierać Twoja aktywność na forum.
Strona w google ma się bardzo dobrze i jestem pewny, że linki tutaj nic nie zmienią. Bez obaw - więcej linków tu nie będzie, kto chce sam sobie znajdzie opis, a przynajmniej będzie spokój... Sposobu wklejania zdjęć zmieniał nie będę, więc taki Mirek niech sobie doda mnie do ignorowanych i gotowe.
19.
20.
Co tu dużo mówić-imponuje mi twój warsztat zarówno w kwestii oświetlenia jak i retuszu:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Reedmooley
Co tu dużo mówić-imponuje mi twój warsztat zarówno w kwestii oświetlenia jak i retuszu:)
mnie również ....
Dla mnie świetnie, z tym, że po kolejnym zdjęciu z taką edycją cery jednak temat robi się wyczerpany i mnie już boli troszkę że kolejne zdjęcie będzie z taką samą skórą. Nie czytałam tego coście się tam wymieniali zdaniami ... Takie moje odczucia.
Zdjęcia. modelki m prace stylistek i wizażystek i fotografa są jak najbardziej zasłużone na brawa :D
Ostatnio z okazji otrzymania Silver Efex zrobiłem zdjęcia BW, więc chętnie usłyszę uwagi, bo to kompletnie nie moja działka. Kliknij żeby powiększyć:
21.
22a | 22b.
23.
Za mocno pojechane,Nie wiem jak to okreslic,ale wyglada to tak jak czarno bialy HDR z mocnym tone mappingiem.Zobacz czy bardziej lagodnie sie nie lepiej sprawdzi.Dla facetow,pomarszczonych,nieogolonych(prawdziwych facetow) to taka obrobka na plus wyjdzie,jednak dla kobiet to bardziej delikatnie te przejscia w swiatlach i cieniach wg mnie sie sprawdzaja bardziej.
Cytat:
Zamieszczone przez
skinny500
Ostatnio z okazji otrzymania Silver Efex zrobiłem zdjęcia BW, więc chętnie usłyszę uwagi, bo to kompletnie nie moja działka.
Moja to już całkowicie nie. Także mogę się mylić. Jako przeciętny widz, "oglądacz" wolałbym aby modelka bardziej odróżniała się od tła. Tu raczej tło widziałbym jaśniejsze.
Tak w ogóle to się podobają
Po zamieszczeniu ostatnich zdjęć zrobiłem inną sesję, która też mi podchodziła jedynie w czarno-białej formie:
24.
I bardzo zbliżone zdjęcie z kadrem poziomym:
25.
W zasadzie chciałem tutaj wrzucić nowsze zdjęcia, ale te są bardziej w temacie ostatnich postów. Swoją drogą sam teraz widzę, że te poprzednie były kiepskie i trzeba je było inaczej oświetlić, a najlepiej zrobić na ciemno szarym tle, a nie czarnym.
Tym razem też używałem Silver Efex do zrobienia BW.