Odp: Nowy zoom od Olympusa
Ja wiedziałem, że tak będzie... jak zum, to jak najmniej kolidujący ze stałkami. Czyli najpierw tele, potem wide, a na samym końcu standard :(
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Cytat:
Zamieszczone przez
ajt
Wydaje mi się to mało prawdopodobne. Ale bardzo bym się ucieszył gdyby to się potwierdziło.
To by tłumaczyło dlaczego został wypuszczony niedawno "zestaw portretowy" - wyczyszczenie magazynów.
Obawiam się że różnica w cenie będzie tak duża, że "stary" 40-150 nie będzie żadnym zagrożeniem dla "nowego" :D
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Ja tam widzę ze 200g różnicy co najmniej. :cool:
No i ISO na OM-D będę miał znacząco niższe.
Wg optycznych : 6D - 755g, 35/2 - 210g, OMD - 425g, 17,5/0,95 - 540g. Oba zestawy ważą równo po 965g. Przy czym Olek bez gripa będzie raczej mało wygodny z tym szkłem.
EF 35 f/2 to plastikowa bzycząca wydmuszka. Jest tak lekki, bo chyba pusty w środku. Mam ten obiektyw, jest dobry optycznie, ale ciągle mam wrażenie, że zaraz rozleci mi się w ręku.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
EF 35 f/2 to plastikowa bzycząca wydmuszka. Jest tak lekki, bo chyba pusty w środku. Mam ten obiektyw, jest dobry optycznie, ale ciągle mam wrażenie, że zaraz rozleci mi się w ręku.
a my chyba jesteśmy na forum fotograficznym ;)
Co nie znaczy, że mamy się podniecać tandetnie wykonanymi urządzeniami. Jest dużo dobrych optycznie obiektywów, które nie są wykonane jak zabawka z odpustu.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Mam ten obiektyw, jest dobry optycznie, ale ciągle mam wrażenie, że zaraz rozleci mi się w ręku.
mi się rozleciał... :(
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
a my chyba jesteśmy na forum fotograficznym ;)
Hmmm, patrząc na twój profil fotograficzny oraz aktywność w wątkach sprzętowych, to mam wątpliwości na jakim forum chcesz być.