Odp: O perspektywie, ogniskowej i takie tam (wydzielone z wątku o Fuji X10/X50)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Proszę nie karmić trola.
Ciężko się czasami powstrzymać, jak ma się miękkie serce. No ale faktycznie to przypadek nieuleczalny.
Cytat:
Zamieszczone przez
yendash
No ale faktycznie to przypadek nieuleczalny.
No popatrz.Jaki doktor z Ciebie.
Ja sie w znachora zabawie i powiem,ze widze tu trzy przypadki zachorowan nie tyle moze nieuleczalnych co nie dokladnie okreslajacych symptomy choroby.
Okreslcie sobie razem co widzicie i jak to nazywacie to na co patrzycie.Wtedy napewno dojdziecie do wniosku,ze wszyscy nie macie po trochu racji,albo ja polowicznie macie.
Napewno nie dodaje Wam wiedzy obrazanie innych.
Przystopujcie i przeczytajcie na spokojnie posty Eddiego i Mirka.
To że grupa osób powie że 2+2=5 wcale nie spowoduje, że tak się stanie.
Tymczasowy, 2+2 to nie 3.
Jesteście blisko. ;)
Na koniec pytanie do wesołej gromadki:
Ludzie, skąd w Was tyle zacietrzewienia? Wszystko można sobie kulturalnie i rzeczowo wytłumaczyć.
@lokasz78 sam se przystopuj :-P Ludzie którzy wiedzą że mają rację są nieprzekonywalni.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Jakim cudem? Przemyśl to jeszcze raz. Robienie zdjęcia szkłem tele z tego samego miejsca da ten sam efekt, co wycinanie fragmentu zdjęcia nożyczkami. Powiększanie możesz sobie zastąpić zbliżaniem i oddalaniem zdjęcia. Kąty się od tego nie zmienią.
I tu się akurat mylisz , Układ soczewek tele, bądź szerokiego jest inny i inaczej pokazuje właśnie.....Perspektywę!. i nie jest to wcale dokładny "wycinek" z większego obrazu..
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
@lokasz78 sam se przystopuj :-P Ludzie którzy wiedzą że mają rację są nieprzekonywalni.
Wiedzą czy wierzą? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
I tu się akurat mylisz , Układ soczewek tele, bądź szerokiego jest inny i inaczej pokazuje właśnie.....Perspektywę!. i nie jest to wcale dokładny "wycinek" z większego obrazu..
Szczególnie w zoomach. Soczewki się przestawiają w czasie zoomowania :) Udzielaj się raczej w dziale "humor" :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Szczególnie w zoomach. Soczewki się przestawiają w czasie zoomowania :) Udzielaj się raczej w dziale "humor" :)
I tutaj widać Twoją indolencję... Ja pisałem o układach optycznych , jeśli wiesz o co chodzi.. W zoomach właśnie zmieniasz układ optyczny rozsuwając lub zężając go , czyli zmieniając ogniskową. Nie zmieniasz soczewek tylko układ optyczny..