Dzięki że zajrzałaś :wink:, rozmywałem ale wyglądało nienaturalnie chyba że bym się pobawił z gradientem od środka. Muszę poszperać w sieci żeby podpatrzeć jak najlepiej to zrobić. Drugie to tylko takie zabawy w PS, dla podniesienia skilla.
Wersja do druku
Dzięki że zajrzałaś :wink:, rozmywałem ale wyglądało nienaturalnie chyba że bym się pobawił z gradientem od środka. Muszę poszperać w sieci żeby podpatrzeć jak najlepiej to zrobić. Drugie to tylko takie zabawy w PS, dla podniesienia skilla.
Myślę, że ten link Ci pomoże w podniesieniu "skilla":grin: http://www.fototv.pl/artykuly/cyfrow...lens-blur.html.
Pozdrawiam
Dzięki :mrgreen: stronę znanej rozgłośni radiowej mam już w ulubionych, niestety nie przejrzałem jeszcze wszystkich "tutków".
Dbaj o ostrość zdjęć, widzę, że tu jej brakuje dość często. Wypracujesz to, diabeł tkwi w szczegółach, zwracaj uwagę na nie. I tu chciałbym dojść do 2 zdjęcia bodajże w Twoim wątku. Bardzo proszę by nie montować nieba w taki sposób :) Dokładność przede wszystkim. bo tak to oko pęka. pozdro
Dzięki, niebo było ze dwa miesiące temu - ciut się przez ten czas nauczyłem :lol: Poz tym Ty jesteś artysta a ja próbuję na razie chociaż prosto gwoździe wbijać :mrgreen:
Oj nie używaj takich słów na wyrost, proszę Cie. hobbysta i nic ponadto :)
Dla mnie artystą jest każdy kto ma wiedzę, umiejętności i pasję - Ty spełniasz te kryteria. Swoją drogą zrobił byś kiedyś jakiegoś "tutka".
Tak se piszę u innych a u mnie posucha. Dzisiaj dwa zdjęcia w temacie który jeszcze mało kumam, czyli szeroko pojęty "landszaft".
36. Faktura lasu
37. Widok na jezioro
Ten widok na jeziorko to ciutke za wczesnie zrobiles.Z lewej juz sie pojawialo ciekawe swiatlo.Mogles zaczekac parenascie minut i w tym czasie polarka zakrecic,wyszlo by cos takiego,tylko ze duuuzo lepszeZałącznik 53584
Przeczytalem,ze twierdzisz,ze malo kumasz z krajobrazow.
Posluchaj rady totalnego laika w temacie.Dobra fotka to nie fotka z marszu.Owszem zadarzaja sie i takie,ale bardzo rzadko.
Napisze Ci jak ja robie tego jak ty nazwales landszchafta.
Wiec najpierw znajduje miejsce,przychodze w roznych porach dnia,robie probne pstryki.Pozniej kiedy juz widze tam swiatlo jakie kiedy i o ktorej to biore statyw,termos rozne zabawki i ide focic.Rozstawiam sie na pol godziny przed i czekam.Na focenie jest gora 15 minut.W tym czasie musza zagrac chmury jak sa,i swiatlo.Czasem w kadr wejdzie cos niepotrzebnego,wtedy stempel albo -do nastepnego razu.
To ponizej to powtorka,bo polewaczka w tle przeszkadzalaZałącznik 53588
Dzięki za wskazówki, muszę sobie kupić termos bo nie mam :lol: a polarka dokręciłem (poniżej) ale Twój lepszy bo rozmywa kszaczory na horyzoncie :wink: i ma większą zawartość niebieskiego w niebieskim (kanale).
Ładny ten Twój landszaft, może kiedyś taki zrobię :!::?: