To, ze nie ma to normalne ;pCytat:
Zamieszczone przez damon76
BTW w Krakowie w saturnie jest... za 3400 z jednym szkłem ;)
Wersja do druku
To, ze nie ma to normalne ;pCytat:
BTW w Krakowie w saturnie jest... za 3400 z jednym szkłem ;)
w Katowicach w saturnie za 2800zł a w media za 3400 zł.........mam za chwile zadzwonic,zobaczymy
jest jeden we wrocławiu ale z jednym obiektywem:(
Skoro zadales to pytanie w taki sposob to wnioskuje ze nie za duzą wiedzą dysponujesz. Nie bede wiec operowal cyframi. Powiem tak:Cytat:
- obiektyw 14-42 (albo 14-45, albo 14-54) to uniwersalne obiektywy ktorych uzywasz na codzien fotografujac np. rodzine, krajobraz. Wszystko to co mozesz objąć obiektywem nie cofajac sie (nie zmieniajac perspektywy). W pomieszczeniach (i nie tylko) nie mozesz sie cofnąć i dlatego zwłaszcza tam liczą sie obiektywy szerokokątne a do takich nalezy zaliczyc ich dolny zakres.
- obiektyw 40-150 to po prostu obiektyw ktory zapewni ci komfort robienia fotek nie ruszajac sie z fotela (lezaka) np. jestes grillmenem i pilnujesz kiełbasek ale widzisz ze twoja córka (syn) robi cos zajefajnego wiec chwytasz za aparat uzywasz zooooooma i robisz mu fote którą pózniej podziwiają twoi teściowie (zwłaszcza ONI), twoi rodzice, twoja żona i w końcu TY).
Dlatego wlasnie warto kupic body z dwoma obiektywami :)
dzięki,juz coś więcej wiem,ale.....jest mały problem z zakupem e-330,jak na razie nigdzie juz nie ma ponizej 3tys. jutro szukam dalej :(
Nie znajdziesz z dwoma szkiełkami... kupuj w dobrej cenie z jednym. Dokupisz 40-150. Jeszcze chwila i zniknie z rynku...Cytat:
Hm, jeżeli sie komus chce, to w Czechach (takze wysylkowo) jest jeszcze dostepny zestaw E-330 Double Zoom Kit za cca 2600plz.
najwyżej jak nie znajde E-330 to kupie E-500 lub E-400 moze jakis sie trafi z dwoma szkiełkami
Masz okazje tu http://www.allegro.pl/item194590979_...l_bielsko.htmlCytat:
kupiłem,kupiłem,fakt że z jednym szkłem ale jestem szczęsliwy,ak wchodze bardziej w temat to czytam ze potrzebna mała inwestycja w filtry, polaryzacyjny i połówkowy szary,a może sie mylę ? :)