21 i 22.Staraj sie pokazac naturalnosc preferuj normalne pozy.Unikaj kadrow gdzie dziewczyny na sile sie wyginaja.Portret to pokazanie charakteru,to nie taniec na "rurze".Niech sie zachowuja normalnie,a nie na sile udaja "modelki"
Wersja do druku
21 i 22.Staraj sie pokazac naturalnosc preferuj normalne pozy.Unikaj kadrow gdzie dziewczyny na sile sie wyginaja.Portret to pokazanie charakteru,to nie taniec na "rurze".Niech sie zachowuja normalnie,a nie na sile udaja "modelki"
19. bardzo fajne, tylko wydaje mi się, że ciut za bardzo modelka zadziera głowę, wygląda to troszkę nienaturalnie.
20. modelka weszła w kadr na szerokim kącie? ;)
21. oczy bardzo fajnie wyszły, ale jak dla mnie na 'nie' jest wąski kadr od dołu
22. kaaaaaadr, łokciem w monitor ;)
i już sie nie czepiam ;p
19. Jak mówił Mirek trochę nienaturalna poza. Wyraz twarzy bardzo fajny.
20. Modelka wydaje się być za blisko szkła. Tło ładnie rozmyte, oczy w mocnym punkcie. W sumie mnie się podoba.
21. Jak dla mnie najlepsze. Ciekawy wyraz twarzy, piękne oczy. Ale "stara szkoła" będzie na pewno zwracać uwagę na zbyt ciasne kadrowanie.
22. Modelka fajna ... tylko te łokcie IMO rozpraszają uwagę.
Pozdrawiam
"stara szkoła" ? ;)
nie mam nic do ciasnych kadrów - ale trzeba to odpowiednio wykorzystać
Stare wapniaki tez ciasno kadruja
http://img145.imageshack.us/img145/5746/10673466.jpg
Panowie... bez urazy :wink:
Określenie "stara szkoła" nie ma w moim odczuciu i zamiarze negatywnego zabarwienia. Miałem na myśli raczej podejcie podręcznikowe, a nie takich doświadczonych praktyków jak Wy.
Szacun za czujność :grin:
Pozdrawiam
Ooo, Bardzo dziękuję ! Właśnie na takie uwagi czekam :) Bo sama błędów nie widzę :) Dzięki Wam więcej wiem :)
Te pierwsze trzy portrety robiłam ZD35 ... hm, bo wyczytałam, że on do portretów dobry - więc "zaszalałam" :D:D Teraz muszę przejrzeć to co mam - pod kątem uwag i jak znajdę coś,co mnie zadowala - zaś wkleję i poproszę o wskazania :)
portret rewelka
Mirkowy ? ;-)